Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 546840 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 16.11.2016 г.

image

Как траките са постигали желаната промяна в живота си?

За ефикасността на Метода на Гайд в постигане на промяна отвътре

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~


            Днес всеки търси начини за промяна на живота си. В интернет и в медиите има истински потоп от съвети и практики за постигане на желаната промяна, но доколко ефикасни са те? Истината е, че всеки търси добрата промяна в живота си, ала според Метода на Гайд тя е ефикасна единствено ако е започнала отвътре.

            Това е точно обратно на очакванията на съвременния човек, който търси промяна в другите – в съпруга или съпругата, в децата, в съседите, колегите, началниците или политиците и сякаш недостатъците им не са достатъчни, а започва да се взира в дрехите им и да се чуди на думите им.

            Тогава целият живот става едно непоносимо очакване на времето когато виновните и недостатъчните ще се променят. Само че как точно личните вина, грешки или недостатъци ще се променят от чужди действия?

            Според д-р Стефан Гайд мирогледът на нашите предци траките за духовно усъвършенстване е бил много по-различен. В същността си той е много близък до християнството като вяра и философия на живота:

            „Както гледа човек, такъв е той...“ (Книга Еклесиаст)

            „Ако окото ти е здраво, то и цялото ти тяло е осветено, но ако окото ти е болно, то и цялото ти тяло е в тъмнина. И ако светлината в тебе е тъмнина, колко голяма ще е в теб тъмнината!“ (Св. Евангелие от Матей 6: 22, 23)

            От книгите Тракийското Писмо Декодирано научаваме, че в древността, хилядолетия преди появата на Исус Христос в земите на днешна Палестина, жителите по нашите земи са разбирали, че истинската промяна в живота започва от неръкотворния храм на сърцето на човека – там, където човек се покланя на Бог Слово, там, където в разсъждение за заповедите и повеленията на Дион Ис-Ус човек отхвърля или приема върховенството на Божия Син.

            Премъдростта на това знание на траките е отразено върху глинена фигурка, намерена край Градешница, която е на повече от 7000 години, и върху която е гравиран йероглифен надпис, изобразяващ човешкото сърце.

 

image 

image           

           Според д-р Гайд този йероглифен знак за сърце се произнася „иб", от което най-вероятно произлиза и старата българска дума „л-иб-е“ („любим(а)“, „сърце мое“). И тъй като от сърцето на човек се пораждат всички желания, Бог Слово наблюдава тези желания и дава на човек онова, което сам си е избрал.

            И тъй като за траките сърцето е било мястото, в което са се извършвали всички духовни тайнства в прослава на великия Божий Син, можем уверено да заявим, че всички успехи и качества на тракийската духовна и материална култура се дължат на вярата им и  сърдечното поклонение на Божия Син.

            Освен това ние, като техни потомци, сме и духовни наследници на Свещения Тракийски Език, който д-р Стефан Гайд – един велик български учен (с просветен от вярата ум и сърце), разкри.

            Той направи достъпна тайната на истинската (сърдечната) промяна не само за целия български народ, но и за всички други народи, които приемат това велико откровение – Божието Слово, запечатано в тракийските йероглифи, които и днес, подобно на народите в миналото (наречени от Хан Кубрат слов-ени – тоест, народи, приели Словото на богарите), могат да получат така желания дар на промяна в качеството на живот.

            Тоест всеки, който иска да получи качествена промяна на живота си, трябва да освободи в сърцето си място за Божественото откровение на предците си.

            Очевидно за нашите предци е било малко нещо да искат от другите да се променят, без да са преживели тази тайнствена (скрита в сърцето) промяна. Това е и заключението на д-р Стефан Гайд във втората част от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано“, който смята, че текстът на Плочката от Градешница разкрива заветни отношения между човек и Бога:

            О, Триединни Боже, който обитаваш в Тракия, Свидетелствувам Истинно и (обричам се да ти) принасям дарове, велики Божий Сине, И само теб (ще) величая, О велики Боже мой, Ти, който си в храма си, (моля) избави ме (бъди ми защита)!

            От книгата на д-р Стефан Гайд научаваме, че „заветни отношения вече съществуват между Божеството и Авраам, на когото се обещава Обетованата Земя, поради верността му и одобрения му принос пред Бога (около 2100 г.пр.н.ера).“ /виж Библията, Книгата Битие/

            Но сега научаваме от декодирания от д-р Гайд текст, че и древните траки са търсели „Обрек-Завет с Божеството, поради който са се надявали на закрила и защита (избавление), а в замяна са обещавали дарове и готовност за прослава на величието му“.

            Нещо повече! Поради двете пробивни отвърстия в горния и долния й край, д-р Стефан Гайд заключва, че плочката очевидно е била пригодена да се носи като Амулет за Защита (от сили видими и невидими), пришит към облеклото, или като огърлица.

            Именно в сърцето си човек се покланя в истина на Бога и принася духовни приноси, като свидетелствува истинно и извършва духовни тайнства достойно, в прослава на „великия Божий Син” , както се изисква и от завета при Градешница. Но поклонението към Всемогъщия Бог не свършва с храма на сърцето, защото добрите мисли и намерения трябва да намерят въплъщение и в добри дела, а делата се проявяват към "ближния" (който може да бъде всеки срещнат човек, носещ "божия образ" в себе си!), и към цялата общност, която става "Божий Свет Народ", когато е в Заветни Отношения с Един Свет и Всемогъщ Бог!

/д-р Стефан Гайд, „Тракийското Писмо Декодирано II“, глава 7/

            И така, няма никаква полза от промяна на другите, нито от външната себе-промянадрехи, носене на амулети или консумиране на здравословна храна, ако това не е обвързано с Обрек в сърцето и промяна на сърдечните помисли и вяра. 

 
image

          Това означава, че никакви техники и похвати не могат да излъжат Бог, пред Когото всички сърца са открити. Това е невероятно духовно прозрение, тъй като хилядолетия по-късно Христовите ученици, в унисон с това древно учение на траките, проповядват, че от човешкото сърце произлиза както добро, така и зло, а самият Исус Христос казва за себе си, че е дошъл да разруши външния храм, за да очисти с възкресението си храма на човешкото сърце.

         Така че това е пътят за промяна за всеки, който го желае!

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1820 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 05.02.2017 23:17
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 546840
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250