Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 542593 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от Декември, 2016 г.
image

Откровено за ПОДМЯНАТА - първа част

„Широк е пътят на ПОДМЯНАТА, който води до гибел…“

/от Красимир и Дияна Мерин/

| Откровено за ПОДМЯНАТА – втора част |

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~

 

            Преди време публикувахме статията ПОДМЯНАТА, която би останала неразбрана без продължението ѝ.

            Продължението е необходимо, защото ПОДМЯНАТА е повсеместна – както в различните нива от обществото, така и в съзнанието на хората, но никога не е безобидна.

            Когато говорим за ПОДМЯНАТА в IT-индустрията например, експертите я считат за най-опасното явление и откровено я наричат кибер престъпление (или престъпление във виртуалния свят). Според анализаторите, хакерите вече няма да крадат информация за потребителите, а ще я ПОДМЕНЯТ. Целта им вече не е кражбата на пари, а ПОДМЯНАТА на данни за конкретната личност и нейния живот. За кибер престъпниците днес по-привлекателно е накърняването на репутацията на отделни лица или групи чрез подкопаване на доверието в самите данни. Това е като умишлено предизвикана ерозия на почвата, върху която е насаден и се развива (подобно на дърво) човешкият индивид.

            Тази ПОДМЯНА тече с пълна сила, както на политическата сцена (в САЩ например фалшивите новини за резултатите на президентските избори, споделяни в социалните мрежи, подведоха масовия потребител), така и в духовната сфера (християнството отдавна е ПОДМЕНЕНО като духовно учение за трансформация на човешкото естество с човешки постановления – подобно на юдейските закони от времето на Исус).

image

            Всъщност веднъж започнала, ПОДМЯНАТА ще засегне всички сфери на обществото – най-вече индустрии, които разчитат предимно на общественото доверие. Какво ще стане с търговска марка, чийто имидж е подронен от хакерска ПОДМЯНА? Или лаборатории, чиито онлайн резултати на изследвания на пациенти са компрометирани? Или банкова институция, чиито клиенти са ощетени от подправени салда по сметки? Проблемът е очевиден – задаващата се вълна на ПОДМЯНАТА ще направи по-трудно от всякога да се различи истината от измислицата.

            Ние вече виждаме това да се случва с откритията на д-р Стефан Гайд за онази най-ценна част от Тракийската писменост – Свещения език на оракулите (жреци-пророци) на тракийския Бог Дион Исус. ПОДМЯНАТА насажда недоверие към подобни грандиозни открития, защото те доказват, че е имало Богопоклонение на Исус Христос по нашите земи още от древността (хилядолетия преди появата му в земите на Палестина) и разрушават умело изградените митове за еврейския произход на християнството. Нещо повече!

            ПОДМЯНАТА използва днес Науката, за да лансира построяването на глобална електронна (ново вавилонска) кула, която да се издига над разума и духовните ценности, фаворизирайки физиологичното ниво в човека, начело с неговите инстинкти. Как? Чрез ПОДМЯНАТА на духовните ценности!

            Знаете ли, че се задава създаването на виртуален близнак на всеки човек? Информацията, която социалните мрежи събират в интернет за всеки, ще доведе до създаването на измерение, в което всяка личност ще може да бъде клонирана виртуално, за да може този дигитален клонинг да бъде използван за подвеждане на общественото мнение, за клевети и за насаждане на страх и омраза.  

image

             Представете си, че от години общувате с приятели и роднини посредством Фейсбук или Скайп и с течение на времето това се превърне в основна форма на комуникация между вас – дори и между хора, които биха могли да се срещат на живо и да разговарят на същите теми, които споделят в социалните мрежи. Можете ли да сте сигурни, че в едно бъдеще на виртуални клонинги, както известията, така и образът и гласът на човека на монитора на вашия компютър, ще са точно на този, за когото си мислите? Допускате ли дори за момент колко много фалшификации могат да плъзнат подобно на вируси и да доведат до небивал растеж на клевети, разводи, насаждане на омраза и нещастие между хората – в пъти повече отколкото сега е възможно да постигнат човешките ИНТРИГИ? А това е само един от възможните сценарии от повсеместното разпространение на ПОДМЯНАТА.

            Точно по тази причина считаме, че откритията на д-р Стефан Гайд за науката и неговият феноменален труд „Тракийското Писмо Декодирано“, както и публикуването на редица древни документи за оригиналната история и вяра на българите (трако-богарите от древността) в сборника „Тракийските Хроники“, могат да бъдат единствената ваксина срещу ПОДМЯНАТА.  
image  

            Нима никой не вижда докъде ни е довела ПОДМЯНАТА днес? Все по-малко хората могат да се зарадват на хубави празнични дни като новогодишните, защото са изгубили истинските приятелство и семеен уют. Те вече не могат да почувстват топлината на домашното огнище и затова безуспешно я търсят навън сред масовите празненства или във виртуалния свят на все по-обсебващи филми и телевизионни шоу програми. Но не могат да намерят любовта, която носи топлина и уют в душата, нито свобода от злобата и омразата, която завладява човешките умове чрез страхове, болести, обедняване и слухове за войни.

            ПОДМЯНАТА обаче действа неслучайно с най-голяма сила в областта на историята и познанието за живота на нашите предци, защото в древното богопознание на трако-богарите се крият решенията на проблемите в живота на модерния човек.

            Приемането на истината за нашето минало наред с опознаване на религиозните концепции на древните траки могат да променят из основи както съвременните научни методи, така и подходът в анализирането на редица проблеми от битието на модерния човек. Методът Гайд (използван от д-р Стефан Гайд и неговия екип при декодирането на тракийската писменост) може да даде отговори за това какво трябва да прави човек, за да се спаси от вървежа на този свят с натиска му за толерантност. Тази толерантност е един от старите методи на ПОДМЯНАТА за манипулация на хората, за да бъде подменена ценностната им система и да бъде елиминирана индивидуалната личностна защита срещу профанията и липсата на духовност и истинска култура.

            След разчитането на тракийските артефакти по метода на Гайд научихме, че уро означава Царство на Духа или Царство на ума на Исус, така че очевидното НЕПОДМЕНЕНО значение на думата култура – от култ-ура(о), е поклонение в Царството на Дион Исус. Това ли виждаме днес в културните прояви в нашето общество? Това ли пропагандират културните дейци на съвремието, които стават все по-безбожни в своя личен живот и обществени изяви? Не се ли нуждаем от истинска култура – култ към духовното в изкуството, литературата и науката?

            Не бихме могли да разберем кое принадлежи на истинската култура, ако не познаваме истинското значение на думите, което е мистика. А тази мистика може да бъде разкрита единствено от хора, които живеят с нейните образи. Само те са истинските културни дейци, истинските будители на духовното начало в човека. Няма истинска култура, носеща духовно просветление, ако културните дейци са безбожници и атеисти!

              Неслучайно поетът Роман Кисьов (поет на месец ноември, 2016 г. в Столична Библиотека) твърди за поезията следното:

          Вселената е сътворена чрез творящи Думи. Поезията е йерархия от Думи. Затова има различни нива на поезия: едноизмерна и многоизмерна, елементарна и сложна, плитка и дълбока, душевна и духовна, сетивна и свръхсетивна, и т. н. Моето лично убеждение е, че на върха на поетичната йерархия стои онази поезия, която аз наричам мистична…

            Убеден съм, че не поетът избира поезията, а поезията избира поета. Поезията е Божествен дар. Тя се превръща в Откровение не само за поета, но и за ценителя на поезия, когато е осенен от тази тайна и се събуждат вътрешните му, духовни сетива за скритата, висша реалност, която става осезаема и много по-реална от видимата — онази, която обикновено се счита от мнозината за единствено реална, но в действителност — преходна и изплъзваща се като времето.“ /„За Поезията или тайната йерархия на думите“, Есе на Роман Кисьов, © 1999-2016, Словото/

            Ето защо за ПОДМЯНАТА е характерно смяната на духовното божествено начало на всяка наука и човешко познание изобщо с човешки идоли и безплодни и налудничави идеи. ПОДМЯНАТА от стотици години убеждава човечеството, че първите хора са били първобитни, за да скрие, че първо-битийните хора (тоест хората от първото битие) са познавали много повече технологии, защото са търсели своя Създател. По-лесно е да се убедят духовно ленивите хора в съществуването на извънземни цивилизации, които уж били предали знанието си на хората, за да се обяснят феноменалните човешки постижения, които археологията разкрива.

            И така, идва нова година, в която предлагането на лъжа вместо истина ще продължи. Толерантността ще продължи да шества по научните, социологичните и ученически форуми, за да гарантира, че хората ще спрат да различават. Защото толерантността е един от различните инструменти на ПОДМЯНАТА. Толерантността и занапред ще продължи да бъде широко използван способ за манипулиране на свободното мислене и откровенията на човека. Чрез нея хората ще бъдат принуждавани да приемат същност, която противоречи на божествения образ в тях.

image

            Любопитното е, че оригиналното значение на термина толерантност е взет от медицината. С него се обозначава състояние на организма, при което той става неспособен да се съпротивлява на заразите в заобикалящата го среда и в крайна сметка умира. Разбирате ли, че целият натиск за толерантност към различни неприемливи мирогледи е само един хитър инструмент на ПОДМЯНАТА за убийство на Божия образ, заложен в човека? Всички хули, които се изсипаха срещу д-р Стефан Гайд – един велик български учен, и срещу всички разработки на сътрудниците от Института по Трансцедентна Наука, бяха направени в среда на абсолютна толерантност към Лъжата за сметка на Истината за света и човешкото битие.

           Но ПОДМЯНАТА няма да спре дотук... | Откровено за ПОДМЯНАТА – втора част |

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1368 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 05.02.2017 23:09
image

Откровено за Подмяната – втора част

Широк е пътят на ПОДМЯНАТА, който води до гибел…

/от Красимир и Дияна Мерин/

| Откровено за Подмяната – първа част |

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~


           /продължение от първа част/ ... Но ПОДМЯНАТА няма да спре дотук. Нейната цел е смяна на ценностите у всеки, който е проявил разум и е повярвал на откритията на д-р Гайд. Това ще продължи да се случва, за да се присвоят неговите открития, само че без техния източник – вярата на предците ни в Дион Исус. За да се скрие този източник, ПОДМЯНАТА може да използва всякакви средства, стига лъжата, повторена стотици пъти, да се приеме за истина от обществото.

            Има ли прецедент подобно явление? Разбира се. Дори в нашите медии се публикуваха детайли за Теорията на Разрушението (или така нареченият Прозорец на Овертън), според която дори и най-немислимата идея може да се легализира в съзнанието на милиони хора по света, стига да се ПОДМЕНИ нейното истинско наименование и значение.

image

           Ние няма да излагаме детайли за тази теория, тъй като търсещите отдавна знаят историята на нейното създаване и трагичната съдба не нейния създател (вижте например статията тук), но ще цитираме един древен документ, дошъл до нас, благодарение на годините изследователски труд на д-р Стефан Гайд:

         Защото неизбежно беше за мерзостта, която извършиха юдеите, да доведе до тяхното запустение. Така остана името й и до този ден: мерзостта, която докарва запустение. Но аз ви говоря и за тази Мерзост, която докара запустението и по църквите днес; даже Мерзостта, стояща на крилото на Храма, защото поставиха Образа на едного, който не е Христос, а прилича на Него; а покриха в забвение образа на Христа, Светия Божий, и скриха Ключа на Знанието.“ /„Първото Послание на Мелхиседек, Corpus Melchisedecum, гл. 4, ст. 10-12“, от сборника „Тракийските Послания“, Фондация "Градът" София, 2005/

            И така, ПОДМЯНАТА е пряко свързана с мерзостта и нейния естествен резултат е пустотата в човешката душа – запустяване на духовни сили и ценности. Някой ще каже – ама това винаги е ставало, така ще бъде и занапред… Но ти, човече, който говориш така, на чия страна си? Чувал ли си, че ако не си част от решението на проблема, ти си част от проблема и че е невъзможно да не дойдат съблазни, но тежко на оня, чрез когото идват?

            Очевидно миналото, настоящето и бъдещето на човечеството и на всичко, което то е създало – наука или изкуство (виж отново по-горе тълкуванието на думата култура) съществуват единствено в духовните измерения и ПОДМЯНАТА винаги ще се стреми към тях (чрез атеизъм, хули или научни теории) с една единствена цел – да си присвои Истината зад тях и да се представя чрез нея.

            Днес ние наблюдаваме това повсеместно – мнозина цитират откритията на д-р Стефан Гайд, без да отдават и най-малко признание на неговия източник – вярата му в Исус Христос. А това е същата вяра, на която човечеството дължи научния си напредък и удобството на съвременния живот. Всеки модерен човек, който притежава елементарна грамотност за търсене в интернет, може сам да се увери, че няма научно откритие, за което неговите създатели да не признават мистична намеса – чрез сън или внезапно просветление.

            ПОДМЯНАТА атакува истините от историята, археологията, философията и религията в откритията на д-р Стефан Гайд. Днес в медиите постоянно се разпространяват новини за „древните траки, които са прародители на българите“, „открити древни погребални комплекси“, „артефакти с лечебна сила“ или  глинени плочки с писменост, които се проучват от учените“, но без да се свързват тезите им с откритията на д-р Стефан Гайд. А доскоро всички находки на Метода Гайд бяха наричани „фалшификация“, „липса на научни доказателства“ или „агитация на религиозна секта“. О, времена, о, нрави!  

           Но знаете ли защо е всичко това? Заради името на Бога на нашите предци – Исус. Заради него юдейските фарисеи гонеха истинските пророци на Дион Исус в земите на Палестина. Него (Дион Исус) видя в ослепилата го светлина Савел и прогледна за истината, че преследва Бога на Светлинитесъщият Исус, който твърдеше, че еврейският закон е даден от човек и не е онова, което Бог е говорил на Авраам. Доказателства за това има в самите думи на Исус: Не даде ли ви Моисей закона, но пак никой от вас не изпълнява закона“ и „Моисей ви даде обрязването“.

           Забележете! Исус не каза „Бог ви даде закона чрез Мойсей“, а „Мойсей ви даде закона“. Затова казваше, че мисията му е да изпълни учението на Онзи, Който го е пратил, тъй като учението, което юдеите следваха се беше отдалечило от Божия промисъл.

image

           Това учение беше свързано с юдейството дотолкова, доколкото юдейството бе приело святата Орфеева тракийска вяра, възприета хилядолетия след това от орфическите християни, последователи на учението на Апостол Павел (виж доказателствата за това вЗа траките и древните евреи“, „За тракийските корени на царете в Древен Израил“, „Родът на Христос в Юдея е по плът с тракийска (гетска) кръв”, „Колко е важно да се познава тракийската вяра“ или „Исус Христос е свързан с Тракия, тракийския език и траките“).

          Всичко това и много други истини могат да се научат от трудовете на д-р Стефан Гайд – истини, които днес повсеместно се ПОДМЕНЯТ със старите лъжи, уж облечени с истината за предците ни, но лишени от умозрителността и концептуалността на идеите на д-р Гайд.

            Какво да кажем в края? Нека помним, че ПОДМЯНАТА може да излъже дори хора с духовни търсения и да ги превърне единствено в ценители на доброто, на мъдрите мисли, на археологически открития или на неизвестни (или забравени) факти от историята на България. В тях обаче има само мъртвешки кости, ако и отвън да имат вид на нещо сензационно!

image

            Защото Тракия на д-р Гайд не е географско или историческо име, а траките не са етнически народ от миналото. Тракия и траките, за които научаваме от резултатите от декодирането на тракийското писмо по Метода Гайд и от латинските преводи на документи в сборникаТракийски Хроники, са орфическото измерение на трако-богарската вяра (Тракия) и богопосветените трако-богари (траките).

            Това разбиране за Тракия и траките ни разкриха книгите на д-р Стефан Гайд и именно него иска да скрие ПОДМЯНАТА с потопа от фалшифицирани истини в медиите и анонсите за научни открития на представители на официалната наука. Тъй като е известна вече богатата история на тракийските племена от древността, както и уникалните занаятчийски умения и неподражаемите военни победи на трако-богарите, затова ПОДМЯНАТА иска да заличи всички следи от религиозните  концепции на древните траки, като убеждава света в много по-модерните и уж невинни идеи от съвремието с една единствена цел – да обърка мисленето на хората и да опустоши дотолкова душите им, че жените да престанат да се чувстват жени, а мъжете – мъже.

            Но ПОДМЯНАТА не знае, че една лъжа става истина само за определено време, защото както знаем от народната мъдрост, на лъжата краката са къси, тоест лъжата не може да излъже всички хора завинаги, защото живее определено време и достига само до (пред)определените за нея хора.

| Откровено за Подмяната – първа част |

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 05.02.2017 23:10
image
  Преводът на образните идеограми от тракийското пиктографско писмо е Словото, което може да променя човешкото битие

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~

          Вече писахме подробно в статията „Думите влияят на структурата на ДНК“, че цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето на организма в концентриран вид се съдържа във всяка точка на вълновия геном на молекулите на ДНК, които си обменят тази информация чрез електромагнитните вълни, в това число акустичните.

            Това е един от мащабните изводи на д-р Стефан Гайд при изследването на темата за принципите на Словото, Звуците и Буквите като градивни Блокове на Вселената и Живота. Той е резултат от работата на учения и неговите сътрудници от Института по Трансцедентна наука по декодирането на Тракийското Писмо. Този и другите научни изводи от работата на д-р Гайд можете да откриете в проучването за оригинала на съвременния български език – тракийския език (наричан в миналото от различни български учени старобългарски, славянски, старославянски или прабългарски) в поредицата Тракийското Писмо ДЕКОДИРАНО“ части I, II, III и IV.

image

             Не само словото на думите (като цели концепции и образи с отговарящите им йероглифи) има сила да сътворява, а нещо повече – самите звуци и буквите, които отговарят на тях като Всемогъщи творчески сили (Еони), съдържат в себе си потенциала да променят съзнанието и битието на всяка реалност във видимия и невидимия свят!

             Това откритие се потвърждава днес и от учените, които твърдят, че думите могат да предизвикват нелечими болести, тъй като човешкото съзнание е като книга, в която се записват думи – изречени от човека или от хората, които е приел. Тази информация формира едно човешко същество като личност и се запечатва в неговото ДНК, а от нейното съдържание зависи здравето на потомците му.

            Така че е важно да внимаваме на какви думи (и мисли) сме носители, защото думите, които изричаме с уста или ум, са Живи същества, които ни превръщат в свои инструменти и се настаняват във вътрешната ни стаичка (нашите сетива и чувства), за да управляват живота ни.

             Думите имат силата да ни подбуждат към действия, които изграждат нашия духовен образ и се запечатват в нашия геном и в генома на нашите наследници. Затова без разбирането на Свещения език на трако-богарите, дори и вярващ човек не може да се опази от натиска на всички събития в света, които го тласкат към деградация, а не към развитие чрез различни образи, начертани от Слова.

             Словото, Звуците и Буквите контролират както видимия (материален), така и невидимия (духовен) свят. Не става въпрос за фонетичните букви, които днес носят само звукова стойност, но са празни от каквото и да е образно (архетипно) съдържание, а за превода на образните идеограми от тракийското пиктографско писмо!

image
             Познаването на Божествените Слова (кодираните пиктограми на Свещения Тракийски Език) може да развърже човешкия език за невидимото архетипно значение на всичко, което ни заобикаля, което на свой ред ще кодира речта ни – думите, които изричаме и мислите, които се въртят в главата ни, за да разбира Съзнанието ни божествените послания и да вижда образа, който всички Звуци и Букви „изписват“ както във видимия свят, в който живеем, така и в невидимия свят на нашето Съзнание.
            Разчитането на този образ в тракийското пиктографско писмо е Ис-Ус. Вижте удивителните резултати на д-р Стефан Гайд и неговия екип при декодирането на Погребалната Плочка от Точиларе, Пловдивско, от епохата на Енеолита (Халколита – 5000-4500 г. пр. н. ера), оригиналът на която към момента на Първото издание на книгата „Тракийското Писмо Декодирано -
III“ се съхранява в Националния Археологически Музей в гр. София:


image
         „Горните два пиктографски знака представляват най-общо казано изображения на "ОКО" и на "ТРОН". Както е видно, тракийските и египетските еквиваленти са идентични, с малки чисто стилистични (калиграфични) разлики. Всеки от тези два знака, освен че е "идеограм" (йероглиф представляващ "идея"), също е и "фонограм" (йероглиф представляващ "звукова" или "сричкова" стойност, и отразяващ произношение"). За двата специфични знака върху Плочката от Точиларе, показани по-горе, тези "фонетични" ("звукови") произношения и "идеограмни" ("идейни") значения са съответно следните:

image  

Д-р Стефан Гайд, „Тракийското Писмо Декодирано - III“, Институт по Трансцендентна Наука, София, 2007

            Излиза, че името Исус е изписано на Тракийска Погребална Плочица от енеолита преди около 7000 години, въпреки че за мнозина това име се появява едва преди 2000 години с появата на Християнството, за което казват, че било възникнало като някаква юдейска секта. Сега разбирате ли значимостта на феноменалния труд на д-р Стефан Гайд?

image
              Това е същият Бог Дион Исус, за който научаваме от текстовете в сборника „Тракийските Хроники“, че е имал и друго име – Туонх-Ра (или Тонг-Ра), считано погрешно от българската наука за наименованието на някакъв езически бог Тангра на завръщащите се в бащините земи Хети (Гети).

image
              Само разбирането на проявленията на този светъл образ може да разпръсне заблудите, натрапени във вътрешния свят на човека, стига човек да не презира и да не пренебрегва духовните тайни, изписани на артефакти от нашите земи и преминали във вярванията на първите християни.

 
  ~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2485 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 05.02.2017 23:10

image  

За трансформацията на един фарисей в Апостол на Христос

 Или как Апостол Павел достигна до „Първото възкресение“

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~

 

            Вече писахме в „Колко е важно да се познава тракийската вяра“, че Св. Апостол Павел е един от мнозината по негово време, които идентифицират себе си като тракействащи или траки, без да са етнически такива, въз основа на своята вяра в Тракийския Бог Дион Исус. Това ни стана известно от книгата на акад. Цветан Гайдарски „Тракийският Орфизъм за напреднали - I“, а в сборника „Тракийските Послания“ четем следното:

         Пръв по земите на Тракия донесе и пося благовестието божественият Павел /Па-yyc/ и неговите съподвижници. На Древната Реч Па-уус означава Силата, а делата му следват подир…, защото е баща на Вярата ни...“

          Следователно християнството не е еврейска религия, а е родено от тракийската богооткровена вяра и първите християни – в това число и Св. Апостол Павел, са считали себе си за траки по дух според декодираните от д-р Стефан Гайд оригинални текстове на Новия Завет в Библия Бесика.

            Как се е стигнало до тази трансформация – Апостол Павел да говори за себе си като за трак? Ключът е вярата на нашите предци траките в Дион Ис-Ус. Тази вяра е идентична с вярата на първите християни, за което те са били гонени от ортодоксалните евреи.

            Затова е важно да проумеем, че посланията на Св. Апостол Павел не могат да бъдат разбрани, ако не се познават свещените практики на орфическите християни, които за жалост са непознати за съвременното богословие.

          И така, как точно фарисеят Савел се трансформира в Апостол Павел? В предишната статия вече припомнихме онова, което знаем от самия Павел , а именно, че той не е бил от тракийския етнос:

         „…Бидейки обрязан в осмия ден, от Израилевия род, от Вениаминовото племе, евреин от евреи, досежно закона фарисей, по ревност гонител на църквата, по правдата, която е от закона, непорочен. Но това, което беше за мене придобивка (тоест, етническия произход - бел. на д-р Стефан Гайд), като загуба го счетох за Христа. А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия…“ /„Послание на Св. Ап. Павел към Филипяни гл. 3, ст. 5-9“/

             От цитата става ясно, че апостолът изрично подчертава еврейския си етнически произход, тоест той се счита за трак по убеждения.

image

          Затова когато говори за еврейската вяра в своите послания апостол Павел подчертава, че евреитет имат предимство, защото на тях са поверени свещените писанияТова предимство е, че евреите са били счетени за приемници на вярата на траките, поверена на юдеите от цар Ситалк по молба на цар Неемия. Виж историята, описана в статията „За траките и древните евреи“, за пратениците, начело със свещеника Еремия, които в памет за стореното от тирския цар Хирам (бащата на гетската принцеса Батшеба (Витсавее) от Дома на Урия – майката на цар Шломон (Соломон), който е помогнал на Соломон да съгради храма на Бога в Йерусалим), измолват от цар Ситалк преписи на Светите Писания от храма в Пере (известен днес като Перперикон).

          Възстановяването на вярното и точно храмово тракийско богослужение е толкова славно дело в очите на тракийския цар Ситалк, че той изпраща и двамата си синове Садок и Месад, които след десет години обучение на свещеници в храма в Йерусалим поставят началото на известното Садоково свещенство.

         Но фарисеят Савел не се трансформира отведнъж в Павел, а се променя постепенно (гонейки да улови, както е бил уловен) посредством ревностен живот и следване на Живия Христос в унисон с учението на траките за трансформацията на човешкото естество в мистерията на възкресението:

        Който е преминал през Мистерията на Смъртта и Възкресението, Той е новороден и е с Ново Божествено Естество. Той е оставил Лъжата и е познал Истината, и царува с короната и жезъла на Правдата в този свят и в отвъдния.“ (Сакрална плочица от Караново, виж за справка „Тракийското Писмо Декодирано I“)

           Тоест раждането на Павел от Савел е било следствие от тракийските мистерии чрез Името на Исус и Неговите Думи на Сила, а не е било част от религиозната доктрина на евреите.

        Според самия Павел, тази трансформация на неговата вяра е Божията тайнствена Премъдрост:

           Ние не поучаваме мъдрост от тоя век, нито от властниците на тоя век, които преминават, но поучаваме Божията тайнствена премъдрост, която е била скрита, която е била предопределена от Бога преди вековете да ни докарва слава. Никой от властниците на тоя век не я е познал; защото, ако я бяха познали, не биха разпнали Господа на славата.“ („Първо Послание на Апостол Павел до Коринтяни, гл. 2, ст.7)

           Тези думи, написани собственоръчно от апостола, ни показват недвусмислено, че Павел е прогледнал за тракийския корен на вярата в Исус, предаден на евреите още в древни времена. Павел е прозрял с духовни очи, че верността към Бога на Светлините ражда посветени духовни пришълци на този свят, които се наричат евреи, или отвъдни. Трансформираният религиозен светоглед на Павел му показал, че ако и да има плътско племе, произлязло от един от отвъдните, Авраам, истинската вяра, е  духовно звание, което може да трансформира човешкото естество в божествено и само то преминава към чадата на обещанието. Тоест не евреите по плът са избраните, а трансформиращите се наследници по образеца и примера на вярата на Авраам:

          Авраам прие обрязването като знак и печат на правдата от вяра, която имаше, когато беше необрязан, за да бъде той отец на всички, които вярват, ако и необрязани, за да се вмени правдата на тях, и отец на ония обрязани, които не само са обрязани, но и ходят в стъпките на оная вяра, която нашият отец Авраам е имал, когато бе необрязан.“ („Послание на Апостол Павел към Римляните, гл, 4, ст.11“) 

             Вярата на Авраам е била да излезе от заблудите на плътската си родина, за да запази Древния Език на Бог, търсейки достойна родина за потомството на този Свещен Език. Заради това търсене Бог го избра за баща на всички вярващи, а много по-късно Павел потвърди, че истинските евреи търсят отвъден дом, небесно жилище:

            Ако се развали земният ни дом, телесната скиния, имаме от Бога здание на небесата, дом неръкотворен, вечен. Понеже в тоя дом и стенем като ожидаме да се облечем с нашето небесно жилище.“ („Второ Послание на Апостол Павел към Коринтяните, гл. 5, ст. 1“)

            Затова и до днес учениците на духовниците наричат своите наставници татко мой, тъй като наставниците са духовни бащи, които приготвят за чадата си познание за практикуването на даровете на Духа. Затова и в целия Стар Завет Бог е познат на евреите като Бог на бащите.

          Забележете! Тук се говори за духовна промяна, позната на траките като трансформация на човешкото естество в божествено. Затова апостол Павел твърди, че трансформацията не може да стане по плът, а само чрез Духа и по тази причина предимството на евреите, на които се предадоха божествените писания, е в духовното призвание, а не в името на плътското племе, произлязло от духовното. „Не са всички чада, понеже са Авраамово потомство; но "в Исаака", каза Бог, "ще се наименува твоето потомство".“ „Ах! Тая ваша опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като кал? Направеното нещо ще рече ли на онзи, който го е направил: Защо си ме така направил?“ (думи на Апостол Павел от „Посланието към Римляните, гл. 9, ст. 20“ и на пророк Исая „гл. 29, ст.16“)

           Но какво общо има всичко това с тракийската вяра, ще си кажете вие? Има, защото декодираните тракийски пиктограми от д-р Стефан Гайд са именно онзи Древен Език, който е нужен, за да отнеме беззаконието на хората и да умилостиви греховете им. А това не може да се постигне с папагалски поучения, в които няма трансформация.

          За спасението е нужно очистването на езика, тоест връщането към разбирането на образния пиктографски език, в който са кодирани духовните практики на орфическите християни. Без тях ушите чуват, но човек нищо не схваща и очите виждат, но човек не разбира.

            Ние самите се убедихме в тази истина, защото години след публикуването на книгите от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано“ и на сборниците „Тракийски Хроники“ и „Тракийски Послания“ мнозина все още не успяват да отключат съкровищницата на вярата си, а за отхвърлилите божественото познание на трако-богарите, Свещеният Тракийски Език се превърна в канара за препъване.

           Горко ми, защото загинах; понеже съм човек с нечисти устни, и живея между люде с нечисти устни, Тогава долетя при мене един от серафимите, като държеше в ръката си разпален въглен, що бе взел с щипци от олтара. И като го допря до устата ми, рече: Ето, това се допря до устните ти; и беззаконието ти се отне, и грехът ти се умилостиви. После чух гласа на Господа, който казваше: Кого да пратя? и кой ще отиде за Нас? Тогава рекох: Ето ме, изпрати мене. И рече: - Иди кажи на тия люде: С уши непрестанно ще чуете, но няма да схванете, И с очи непрестанно ще видите, но няма да разберете.“ („Книга на пророк Исая, гл.6, ст. 5-9“)

           Без разбирането на Свещения език на предците ни, човешкото у вярващите не може да се издигне на онова ниво на развитие, което първите (орфически) християни и Апостол Павел наричат ново създание. Съвременната християнска църква в по-голямата си част представя богословие, в което Бог е понижен до образа на човека, което е различно от учението на Апостол Павел за Христос, дошъл в плът и станал човек, за да трансформира човешкото в божествено естество. Савел и Павел. Фарисеят и Трансформираният чрез Силата на Словото. Затова Исус каза за любимия си ученик, че ще остане докато дойде, защото свещените думи на Божия трако-богарски език няма да преминат, а ще трансформират човешкото естество на повярвалите до Пришествието на Исус.

            Това е било толкова важно условие за спасение според първата църква (за което първите християни са били гонени от фарисеите, които са мислели, че обещанията са за тях и техните наследници по плът, въпреки че не са давали очаквания плод на духовна трансформация), че Апостол Павел нарича тази трансформация „първото възкресение.


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1909 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 05.02.2017 23:11
image

Историята на Двамата Свидетели

 /от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~

 

„…Какви са тия две маслинени клончета, които през двете златни цеви изпразват из себе си маслото като злато? А той в отговор ми рече: Не знаеш ли какви са те? И рекох: Не зная, господарю мой. Тогава каза: Те са двамата помазани, които стоят при Господаря на целия свят.…“  /Книгата на пророк Захарий, гл. 4, ст. 11-14/

„…И в закона, да, във вашия закон е писано, че свидетелството на двама(та) е истинно....“ /Евангелие на Йоан гл. 8, ст. 17/


         
Има Двама Свидетели за потвърждаването или доказването на всяка истина. Още в древни времена, ако двама свидетели са докажели нечие престъпление (виж Второзаконие, гл. 17), престъпникът е бил наказван безпощадно.

          За да разберем кои са тези Двама Свидетели, трябва да разгледаме откритията за жреческия език, писменост и вяра на трако-богарите според научните разработки на д-р Стефан Гайд и акад. Цветан Гайдарски.

          Първо, нека видим какво казва д-р Стефан Гайд по въпроса за концепциите за Сътворението у трако-богарите.

         Те са разбирали личността на Бог като
Единоначалието (Монадата), разделянето на Две (Ди-адата) и раждането от двете на Третото (появата на Триадата, или "Троицата"). Възможно ли е „едното маслинено клонче“ (единият Свидетел) да е свързано с Декодирането на Древното Тракийско Писмо?

         „
В Древна Тракия се раждат едни от най-фундаменталните и абстрактни мисловни концепции, които оформят типичното за човека мислене за много хилядолетия след това. Нека да видим точно как.

          Един от най-често срещаните пиктографски знаци по множество артефакти от Градешница удивително повтаря все един и същ мотив. Това става с толкова натраплива честота и упорство, че неизбежно възниква въпросът, какво пък толкова много е занимавал умовете на тези древни жреци-мъдреци, та са се отдавали толкова усърдно на размишления по този проблем. А ето и някои от тези артефакти, преобладаващи между които са малки глинени фигурки (статуетки), разгледани в този труд за целта на нашето научно изследване:

image
Както става видно по-горе, следните пиктографски мотиви са най-често срещаните и повтарящи се сред множество артефакти от Култура Градешница:

image
Индивидуалният пиктографски знак, който толкова настойчиво се повтаря е
imageи той отговаря на по-късно стилизирания египетски йероглиф
imageозначаващ „Единство”, „Един”, „Една”, „Едно Цяло” и се произнася в древно-египетския фонетично „УА” (или “uet” - „сам” според проф. Владимир Георгиев в „Траките и техния език”, 1977 г., стр.102). Вероятно вече сте забелязали от горното, че дори ние днес по цял свят отбелязваме „цифрата 1” със същия тракийски пиктографски знак, изобразен по-горе! А някой би казал, че сме го били приели от арабите! Може да е било „през арабите”, но мисля, че вече сме сигурни от горното, че не е „от арабите”, а от нашите древни достойни предци траките! В нашите тракийски фигури от Градешница, този йероглиф се среща особено често в следната огледално-симетрична комбинация:
  image отговаряща на древно-египетския вариант  image

Понякога, (което е особено важно за нашето изследване) срещаме уникалната (и типична само за Тракия) комбинация, в която двата симетрични знака са свързани в едно цяло, по следния начин:
image
Тази комбинация би могла да означава само едно „Единство”, което е в процес на разделяне на Две части, всяка от които поотделно вече обособена сама , остава пак „Едно Единно Цяло” и представлява напълно „Единия” (или „Едната”), от който (от която) се отделя!
image С други думи, това , което описват пиктографски нашите предци с подобни факти при Градешница, е вечната мистерия, обект на размишление за всички следващи философи и мъдреци, а именно – мистерията на сътворението и произхода на света от Единоначалието = Единият Бог (Монадата), чрез разделянето на Две (поява на Ди-адата) и оттам раждането от двете на Третото (и така появата на Триадата, или "Троицата"), които чрез последствуващи безброй трансформации, съединения, деления и прочее, възпроизвеждат цялото многообразие на "всичко видимо и невидимо", т.е. на целия сътворен и съществуващ свят, който от своя страна продължава да е в "процес на сътворение" на множество (забележете!) нови светове и до настоящия момент! Поради по-горните концептуални връзки мнозина изследователи на йероглифното писмо с право считат, че е твърде вероятно и йероглифът  image означаващ "Бог" да произхожда от йероглифа imageилиimage  означаващ „Единият” (от Когото е произлязло всичко!). /Д-р Стефан Гайд, Тракийското Писмо Декодирано – II, гл. 4/ 

           Второ, нека видим какво казва акад. Цветан Гайдарски по въпроса за вярата на първите (орфически) християни, които са изповядвали древната трако-богарска вяра в Дион Исус.

          Те са разбирали личността на Бог като
Единна, но с много прояви в човешкото естество, която след възкресението на Христос присъства в света чрез множеството проявления на Неговите Елементи в посветените Му. Възможно ли е „другото маслинено клонче“ (вторият Свидетел) да е свързано с Трако-Богарското Орфическо Християнство

           В орфическото познание за Бога, Логосът е Един, но има многоразлични Негови прояви - Интелект, Присъствие, Образ (Образи), Тяло (тела), Воля (желания), Име (Имена), Сила (сили), Дух и много други. Той е едновременно Богът на Науката, но и Богът на Изкуството, Богът на Истинското Богатство, но и Богът на Справедливостта, Богът на Живота, но и Богът, който притежава Властта над Смъртта и Разрушението.  

           Въпреки, че е Един, се проявява в много "роли", понеже и субектът, който Го боготвори и съзерцава не е само един, нито човешкото същество е едноизмерно и еднофункционално. За разлика от религиозната догматика, която се стреми да дефинира Бога и Неговите дела, Питагорейският орфизъм е духовната наука, изучаваща Мистериите на Божествения живот, тайнственото Изкуство на Въплъщаваното в човека на вечните логоси, и творческия дълговечен плод от тяхното "работене" в него.  

            Промененият човек и Благодатта (новата природа) в него се проявяват в мултиплицираните персонификации на Личността, в множествеността на Нейните архетипи. Тази полипотенция е един вид "клониране" духом на Индивидуалността в многото измерения и проявления на битието.  

           Така Господ Бог - Христос след своето възкресение и възнесение, се осъществява и присъства всред човечеството като множествено проявление на Неговите Елементи във и чрез Неговите посветени („...Тялото е едно, а има много части...Първо Послание до  Коринтяни, гл. 12, ст.12); Да се всели Христос във вашите сърца...” – „Послание до Ефесяни, гл. 3, ст.17).  

            Това Божествено "умножение" е разкрито от Спасителя чрез дълбоката символика на умиращото зърно и раждащият се от него житен клас (Св. Ев. според Йоан 12:24; Св. Ев. според Марк 4:8), също в притчата за Сеяча на семето, както и чрез знамението, описано в евангелския разказ за петте хляба, с които нахранва пет хиляди души („Св. Ев. според Марк, гл. 6, ст. 39-45“) Това е същността на Питагорейското учение – Многоразличният Един в Цялото, Монадата, разгъната в Числата, достигащи отново до единното Цяло в Хилядата.“ (Акад. Цветан Гайдарски,Тракийският Орфизъм-I, Питагор и Орфическото Учение)

          А сега ще ви разкажем историята на Двамата Свидетели от Откровението на Св. Апостол Йоан“, които както вече разбрахме са Пътят (Guide), начертан от Свещеното Тракийско Писмо, и Пътят (Guide-Arih), начертан от Трако-Богарското Орфическо Християнство.

          И ще се даде на Двамата Свидетели, облечени във вретище, да пророкуват хиляда двеста и шейсет дена.

          Тези Свидетели са двете маслинени дървета и двата светилника, що стоят пред Бога, Господа на земята. И ако някой иска да ги увреди, огън ще излезе из устата им и ще погълне враговете им; ако някой поиска да ги увреди, така трябва той да бъде убит.

          Те имат власт да затворят небето, за да не вали дъжд в дните на тяхното пророкуване, и имат власт над водите да ги превръщат в кръв и да поразят земята с всякаква пораза, колчем поискат.

          И когато завършат свидетелстването си, звярът, който излиза из бездната, ще встъпи в бой с тях, ще ги победи и ще ги убие, а труповете им ще остави по стъгдите на големия град, който духовно се нарича Содом и Египет, дето и Господ наш биде разпнат.

          Мнозина от народите и колената, от езиците и племената ще гледат труповете им три дена и половина и не ще оставят да бъдат положени труповете им в гробове. Жителите на земята ще се зарадват за тях и ще се развеселят; и ще си пратят дарове един другиму, понеже тия два пророка мъчиха живеещите на земята.

          Но след трите и половина дни у тях ще влезе дух на живот от Бога и те ще се изправят на нозете си, и голям страх ще обземе ония, които ги гледат. Тогава ще чуят висок глас от небето да им казва: възлезте тука. И ще възлязат на небето в облак, и враговете им ще ги видят

Откровение на Св. Апостол Йоан, гл. 8, ст. 4-12;


 
~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1280 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 05.02.2017 23:11
Злият човек ще бъде нещастен даже в щастието си

image

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~


            Събитията, свързани с ПОДМЯНАТА, ни накараха да се замислим за това какво мотивира хората за едно или друго нещо.

            Очевидно е, че в основата на всяко действие е заложено пожеланието на хората да успеят в своите замисли. Но дали успехът на всяка цена и с всякакви средства може да доведе до нещо добро? За да разберем това се нуждаем от пояснение за смисъла на думата успех, но не според официалните речникови значения.

            На помощ отново ни идват познанията на д-р Стефан Гайд за оригиналния богарски език на предците ни.

image 

image 

            От името на Бога Дион Ис-Ус, изписано на пиктографски йероглифен език, научихме, че името ИС-УС означава Всевиждащият и Всесилният, тоест, значението на УС – първата сричка от думата „ус-пех“, е свързано с „власт“ и „сила“. А от текстовете, изписани по различни артефакти, разбрахме, че „пе“ е определителен член – например в думата „пе-Христос“, която означава буквално „Помазаник-ът“, „Избраник-ът“, „Христос“.

            Сега вече не е трудно да дадем точен превод на думата „успех“ – „Сила в Христос“ или „Всесила ако си с Христос!


image


            Удивително! Всеки път когато пожелаваме някому успех на български език ние призоваваме Божието слово и Всесила, поради неразривната връзка на съвременния български език със свещения трако-богарски език на предците ни! С какви мотиви и за какви цели призоваваме това Слово и Всесила?

image

            Отговорът на този въпрос може да ни помогне да разберем защо много българи не успяват в живота въпреки усилията и знанията си. Божиите съдбини на словото Му не са някакво стечение на обстоятелствата, в зависимост от подредба на планети, уроки или други подобни суеверия, а резултат от мисли, думи и намерения.

image

            Е, няма как ПОДМЯНАТА или който и да е друг (или други) някога да имат успех в своите начинания, тъй като нито познават, нито имат силата на Исус и на свещения тракийски език.

            Точно обратното! Правейки противното на истинския успех, ще бъдат нещастни даже в ща-стието си - тоест в онова, което са поискали (или призовали) със своите думи…


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1273 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 05.02.2017 23:12
02.12.2016 11:05 - ПОДМЯНАТА




= ПОДМЯНАТА =

актуализация към 03-дек-2106:

!!!         Ако някой получава "странни" или "неуместни" съобщения от посочения имейл за свръзка - моля да ги пренебрегне, тъй като получих известие от Microsoft, че някой е изпратил множество spam имейли, с които е компрометирал и блокирал профила. Този "проблем" също беше отстранен, но очевидно е от "инструментариума" на ПОДМЯНАТА, която продължава своята акция            !!!

  image

:: Откровено за ПОДМЯНАТА - I и II част ::


Уважаеми читатели на Блогa на Мерин,
ПОДМЯНАТА, която винаги иска да скрие нелъжливото Слово като промени смисъла и целта Му, се намеси незнайно как в нашия блог!
Установихме, че три от статиите ни, към които има линк в Блогрола (лентата с връзки отдясно под секциите За този блог и Архив), са с подменени адреси и когато кликнете върху тях отварят страници със съвсем различно (и неуместно за смисъла на статиите ни) съдържание!
В момента този „проблем“ беше отстранен, но тъй като не знаем как се е случило, се опасяваме, че и занапред може да има подобни актове на ПОДМЯНА.
Молим, ако забележите някакви „странни“ думи или „чудати“ изрази в статиите ни, които не са „на място“, както и ако откриете неуместен линк, да ни известите за това на имейла от нашия профил (meriniblog@outlook.com) или във Facebook страницата ни (https://www.facebook.com/meriniblog/).

Благодарим предварително на всички приятели на НЕПОДМЕНЕНОТО Слово!

 Красимир и Дияна Мерин

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1043 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 05.02.2017 23:13
image     Каквото посееш, това ще пожънеш или за християнството на Орфей и древните траки

/от Красимир и Дияна Мерин/



~:~:~ Древните Траки ~:~:~


             Българските историци и антрополози и до днес не виждат в мистерията Тракия божествения корен на предците ни. Те създават алтернативни интерпретации на тракийските пиктограми и на вярванията на траките без Ис-Ус, техния Бог. По този начин се опитват да си присвоят силата на трако-богарите, без да дават на българския народ истината за неговото минало. За щастие, това направи д-р Стефан Гайд с декодирането на Тракийското Писмо, тъй като беше учен, който не искаше да е полезен само на себе си, а да помогне на народа да подобри своето битие.

             Ползата от декодирането на Тракийското Писмо от д-р Стефан Гайд не беше свързана с изяществото на тракийските златни съдове и гробници, нито целеше да покаже магически (според историци и антрополози) послания, изписани върху артефакти и стени на древни храмове. Тя е сравнима единствено с делото на възрожденците, довело до Освобождението на България от Османско владичество!

            Това е така, защото след разчитането на пиктограмите върху различни артефакти, д-р Стефан Гайд извади наяве архаичната вяра на богарите, дала начало на религиозните концепции и практики на всички световни религии – архаична вяра, която по-късно откриваме в оригиналното учение на Исус Христос в Новия Завет на Библията.

            Тракия за мнозина е позната предимно от писанията на древни автори като Омир и Херодот. В тях обаче не се разкрива напълно мистерията на това име, което е свързано не само с най-първите известни обитатели на Европа, а с един духовен етнос със собствена самобитна култура.

            След декодирането на тракийското писмо българите преоткриха Древна Тракия и траките с техните вярвания и народознание. Но дали всички имат еднакво разбиране за това кои са били Траките?

image

            За Херодот те са били най-многобройният етнос, отстъпващ по многочисленост само на индусите, за археолозите са били майстори на изящни съдове и внушителни гробници, за историците – уникален древен народ, а за Омир - хора, които му напомнят за боговете.

            За д-р Стефан Гайд обаче те са били и още нещо – носители на първата и най-древна и архаична вяра в Бог и създатели на първата писменостизвор на постоянно богословско откровение за света и технология за покоряване на природата и овладяване на нейните ресурси.

            От тази вяра са заимствани религиозните концепции на всички древни религии, които в по-късните епохи са изгубили характерния за траките начин на мислене и изразяване на света. Всъщност, елегантната изследователска методика на д-р Стефан Гайд показа на всеки непредубеден учен, че Тракия не трябва да се разглежда като вкаменелост на една отминала епоха, а като извор за разбиране на съвременните езици, бит и култура на човечеството.

            В този ред на мисли, Тракия за нас се превърна в оригиналът на християнската вяра, която е била практикувана от древните траки, апостолите на Исус Христос и християните от Първата Църква. Тракия и траките са знаменателно явление на Божественото Слово, превъплътено мистерийно в живота и вярата на посветените тракийски богарски ханове и техните синове, които следвали архаичната вяра на Орфей. Същата тази вяра ние открихме и в уверената изповед на Св. Апостол Павел, който, бидейки юдеин (тоест от еврейския етнос), се отказва от привилегиите на религиозната система на евреите, само и само да придобие посвещението в тракийската вяра в Ис-Ус (виж повече за това тук).

            От Новия Завет знаем, че когато Св. Апостол Павел среща Ис-Ус, той го разпознава като Единния Бог и не се поколебава да приеме участта си на трак, въпреки че това го обрича на гонения от юдеите. Нещо повече – той започва да гледа на цялото религиозно обучение, което е имал като фарисей, като на измет (или най-долна лъжа), за да успее да придобие истинското богословие и Богооткровение.

image

          Несъмнено тази лъжа (измет) е била свързана с изопачените религиозни практики по онова време, които са се били отдалечили от оригиналния свещенически орден на тракиеца Садок (начинателят на Садокиевото свещенство), и които Св. Апостол Павел преоткрива сред християните от Първата Църква. Той е изключително постоянен в това последование, и когато се среща с апостолите след почти 14 години, те установяват, че няма какво да добавят на делата и практиките му.

            Така че разбирането на целия Нов Завет на Библията би било непосилна задача, ако не се разберат орфическите мистерии, в които е ходил Св. Апостол Павел. Те са били толкова силни, че невярващите са решили, че е самият Бог, а повярвалите са започнали да се наричат „Павлови (или павликяни) – традиция, продължила столетия след това по българските земи. Очевидно по този начин посветените във великата мистерия на Тракийския Бог Дион Исус са искали на всяка цена да се разграничат от множеството християнски школи, сред които най-агресивни в желанието си за доминация над тракийските християни са били юдействащите християни, борещи се да наложат закона на Мойсей над всички повярвали в Исус. (Подробности за това има в книгата Деяния на Апостолите, гл.15 от Новия Завет на Библията)

           
Така е и до днес!

            Разказваме всичко това, за да покажем богатствата на Тракия и тракийския пиктографски език, които д-р Гайд ни разкритехнологията за всичко, което е необходимо за благочестието и живота.

           Вижте в подкрепа на това удивителната прилика между жетварския инструмент сърп (какъвто е бил в миналото) и тракийския йероглиф за Бог.
 

image

image   -   Бог

image   -   Бог

image   -   Триединният Бог

           Приликата между пиктограмата за Бог и единия от сърповете на картинката по-горе е очевидна. В миналото е имало различни видове сърпове, които очевидно са били използвани за жънене на различни земеделски култури. Тук ви показваме тази прилика не за да правим подробен анализ на битовите дейности в миналото, а за да разкрием различните проявления на Бог в живота на всеки човек, които са различни поради различния поглед на всеки.

            Нашите предци трако-богарите са разбирали, че Бог е дал на човек да се прехранва в духовен и материален смисъл като пожъне онова, което посее в живота си. Затова не са вярвали само външно, а са търсели божествените образи в живота. Те са разбирали, че каквито и умения да развият, всичко е  единствено благодарение на уменията и качествата, придобити от познаването на Свещената Тракийска Реч, която е Божието Слово и Богът Ре (Слънцето на Душите Ис-Ус, а не езическите глупости за Амон-Ра в Египет, или други подобни вариации в различни култури и религии). 

image

              Това „превъзходно нещо“ е искал да познае на всяка цена Апостол Павел – мистериите на сътворението на двойника на Аз(прероденото земно его) чрез делата, мислите и думите на мистерийната вяра на тракийските християни, изповядвана от предците ни по нашите земи много преди появата на Исус Христос в Палестина. 

            Повече за мета-морфо-(ста)зите като производни от мети (мисли), морфи (орфическите думи на сила, или думите на вяра) и стази (пози, или заставане в молитвен дух) можете да прочетете в „Тракийския Орфизъм I - за напреднали“ на акад. Цветан Гайдарски.

            Затова и формата на сърпа е така видимо свързана с йероглифа за Бог – защото именно според тези мета-морфо-(ста)зи човек получава житейския си дял, който Дион Ис-Ус е определил за всеки – според онова, което мисли, говори и прави. Същото беше потвърдено от Исус Христос в Новия завет: „Каквото посееш, това ще пожънеш“.

            Така че в своето битие, нашите предци са изповядвали на дело вярата си, че жънат онова, което са си направили труда да посеят (без да се оплакват от управниците или несгоди в живота).

            Днес мнозина погрешно считат, че християнството се е появило преди около 2000 години като една напълно нова и непозната досега концепция за света и живота. Но който се запознае с оригиналното учение на Исус Христос, изповядвано в Тракия от траките, той ще проумее, че християнството (в неговия орфически вариант, практикуван от древните траки и първите християни) е много древна и дълбока мистерия на Божественото начало на всяка дейност и знание на човеците. 

             Учените по цял свят винаги са изказвали мнения, че различните древни йероглифни и пиктографски символи може би са образци на прото-писменост, но тъй като сред тях никога не е имало просветени от християнската вяра учени – наследници на трако-богарите като д-р Стефан Гайд, не е имало кой да изведе необорими доказателства, че праисторическите текстове върху артефактите от Тракия (познати на историци, археолози, антрополози и обикновени хора) са всъщност записи на Орфеевата (орфическа) вяра на предците ни.

             Тази древна орфическа (Орфеева) вяра е била заимствана от гърци и евреи много по-късно, а доказателства за това можем да открием в митовете и легендите на тези народи, разпространени по-късно и сред останалите народи по света. Но благодарение на просветеността на д-р Гайд вече можем да черпим от живителните сили на тракийския Език, напоил културата, обичаите и бита на българите, за да разбираме по-добре и технологията на човешкия прогрес.

            Ако българският народ не последва тази вяра на дедите си, то българите може подобно на Вавилонците да продължат да живеят в алтернативните - но измамни - измерения на земните територии на Тракия. Това са обърканите човешки учения и езици, без божествения корен на предците ни!

           Защото въпреки че оригиналният свещен тракийски език е коренът на културата на народите по света
,
както гледа човек, такъв е той... (Еклесиаст) и „ако окото ти е здраво, то и цялото ти тяло е осветено, но ако окото ти е болно, то и цялото ти тяло е в тъмнина. И ако светлината в тебе е тъмнина, колко голяма ще е в теб тъмнината!" (Св. Евангелие според Матей, глава 6, ст. 22-23).

 image

              Ето какви интересни неща споделя още д-р Гайд по темата в първата от книгите си:

            Днес има истинско разбъркване на Единния език на Бога на Орфей, поради желанието на околните народи да си присвоят силата на трако-богарите, но без Ис-Ус, техния Бог…. Това правят и родните учени – черпят от живителните сили на този Език, напоил културата, обичаите и бита на българите, но не желаят да го свържат с неговия заслужен произход. Те подобно на Вавилонците създават алтернативни учения и езици, само и само да живеят в един свят без божествения корен на предците ни. Затова и остават неразбрани за народа, не са му полезни – освен на себе си, в собствените си очи. А народът се нуждае от същото и днес, както и преди – от истината за своето минало, за да подобри битието си.

 image

           С какви очи гледаме ние на предците си - траките? Защото древните ни предци са предпочитали да "посеят" и "оплодят" свещената родна земя със свещените златни съдове и образи на Тракия, вместо да ги завещаят на своите преки наследници, или прахосат в разгулен живот, както правят днешните жалки "царски подобия". Така те са пишели вечни строфи, останали за далечните бъдни потомци, за да живеят имената им вечно. За тях мистерията на Призоваването е била най-възвишено изкуство и това да леят сами тези съдове за свещени излияния е било духовно преживяване /Тракийското Писмо Декодирано I, Институт по Трансцендентна Наука София, 2006, гл.2/ 

           И така, „каквото посееш, това ще пожънеш“! Ние избрахме да повярваме в тракийския произход на вярванията на първата църква, в Орфео-тракийския произход на християнството и знаем, че орфическите практики на нашите предци могат единствено да облагородят битието и вярата на всеки човек, стига той да им даде място в сърцето си

            А българският народ може да благоуспее единствено в пазенето и развиването на знанието за тези практики. Процес, който за щастие вече започна с откритията на д-р Гайд 


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 2016 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.02.2017 23:13
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542593
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250