Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 547048 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 07.03.2017 г.
image

Древните траки са комуникирали с видимата и невидимата природа чрез Свещената Реч под различните й форми

::: Или кое е било древното изкуство на призоваването на древните траки :::
 

:: Древните Траки ::

 

            Какво ни интересува Свещената Тракийска Реч и Писменост? Ами би трябвало да ни интересува, защото тракийският език е древния БОГАРСКИ, а днешният български е новотракийски. Какво следва от това ли?

            Зависи… Обаче, със сигурност означава, че употребяваш несъзнателно слова, които призовават събития, които се случват в живота ти и този на близките ти. Страшничко, а?

            Тази най-древна Реч съдържаща се в говора ни (но и като образи в подсъзнанието и сънищата), работи и без да я „признават” или „приемат”. Всички служещи си с думи и образи попадат (щат – не щат) под неумолимия невидим вселенски закон на Словото и Неговите съдби

            Ние сме преди всичко това, което говорим или мислим. Това, което възприемаш през петте ти сетива, всяко преживяване, всяка реалност, в която живееш, е информация, която древните наричали Словото. В Него се движим и съществуваме….

            Комуникацията с видимата и невидимата природа древните осъществявали чрез Речта под различните Й форми, затова за тях Тя била свещена. Въздействието на тази реч било в основата на Науката и Мъдростта на древните и писмеността била преноса на тази информация към следващите посветени в нея. Траките (според писмените свидетелства в сборниците „Тракийските Хроники и Тракийските Послания) са били изкусни в науката на призоваването, в която тракийските заклинатели употребяват своята Родна – Божеска (според тях) Реч.

            И тъй като те са вярвали, че говорят Първо-езика, вдъхнат на предците им лично от Бога, всред чуждоезичните народи в древността изкуството на призоваването се нарича тракействане (а гърците го наричали трескейване)…

::: из „За Свещения Тракийски Език и Писменост“ ::: Акад. Цветан Гайдарски :::

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Апология на Християнството ::
:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 2338 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 07.03.2017 20:48
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547048
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250