Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
::: Блогът на Мерин предлага интерпретации на теми от философията, културологията и християнското богословие по Метода Гайд. Много от идеите в Блога на Мерин са в разрез с битуващите в нашето общество научни парадигми, но ние вярваме, че ползо-творното научно мислене е онова, което възстановява връзката между науката и Божественото Слово. Ако последвате страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/ и клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: „Сънувал ли си някога сън, който да си убеден, че е реалност? А ако не се събудиш от него? Как ще направиш разлика между съня и реалния свят? Матрицата е навсякъде и не може да бъде обяснена на никого. Тя е светът, поставен пред очите ти, за да те заслепи от истината, че си роб, и като всеки друг, си роден в окови, в затвор, който не можеш да помиришеш, вкусиш или докоснеш. Затвор за твоето съзнание! Трябва да видиш матрицата сам, защото има разлика между това да познаваш пътя и да минеш по него!“ ::: Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Блога на Мерин. :::
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 152395 Постинги: 113 Коментари: 15
Постинги в блога от Май, 2017 г.
2  >  >>

/Новият линк на нашия блог/
~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели със статиите до 29-ти май 2017 г.:::
:::
Апология на Християнството :::
:::
Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 
Истински Истории :::

~:~:~ Ако споделяте нашите идеи, заповядайте в нашия клуб „Родова памет“ на facebook/com/rodovapamet, където публикуваме материали за родовата ни памет според погледа’ на научния метод на Д-р Гайд. ~:~:~


~:~:~ Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ ~:~:~

 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.05.2017 23:44
image

Молба за спасение

/от Красимир Мерин/

 

~:~:~ Истински Истории ~:~:~

 

Тракийското Писмо, Бог Слово, Храмът Орфей:

Богатства, към които алчни ръце се протягат…

Думи, които навяват присмех в нечии умове…

Небрежно посяти сърдечни послания, които времето ще заличи от живота, който не ги е прегърнал…

Каменни плочи в сърцето с буквите на завета, които Бог „разпозна“ като молба за спасение…

 

 

::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.05.2017 16:40
image

Лесно е да удовлетвориш оня, който не носи простор в сърцето си

::: Антоан дьо Сент-Екзюпери :::
 
Или за делата на онези истински учени, които не искаха да се харесват на малодушните и тесногръдите, а жадуваха да върнат достойнството на българската родова памет... Което не може да се оцени от онези "без простор в сърцата си"!


/от
Красимир и Дияна Мерин, основатели на Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~
~:~:~ Родолюбие ~:~:~

 

След дълго чакане и трепет, най-сетне дочакахме да чуем голямата вест – че делото на Д-р Стефан Гайд е продължено успешно от Акад. Цветан Гайд и сътрудниците от Института по Т-Наука.

Директорът на регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски е показал сензационна находка на най-старата писменост в света по време на семинар, посветен на най-ранната протописменост.

Находката е изследвана от отдела по тракология от института по Т-Наука върху Тракийско писмо. Плочката е разчетена чрез метода Гайд и използването на най-древните египетски йероглифи, чието значение вече е известно. Според учените от института архаичните йероглифи в Египет сякаш са някаква модификация на нашите знаци от Градешница – две хиляди години по-късно. 

Припомняме, че именно
работата на института показва, че теориите за „безписмените траки“, живели по нашите земи, са безапелационно опровергани. Откритието и анализът на института завинаги променят представите за древния свят.

Като основатели на „Школата за научни изследвания за българската родова памет по Метода Гайд“, нашето удовлетворение беше пълно, тъй като по време на семинара за древната писменост по нашите земи, декодирана по Метода Гайд във врачанския музей е била представена и книгата „Тракийското писмо декодирано VМистериите на Самотраки и Руническата книга на тайните.

Според директорът Георги Ганецовски, значимостта на откритието е огромна, защото и до ден днешен това си остава най-ранната протописменост в света. Ние смятаме, че с оглед незаслуженото „забвение“ на което Д-р Гайд от научните среди в България, подпомогнато от „услужливи“ блогъри-„родолюбци“, които не се колебаеха да клеветят великия български учен и да си приписват неговите заслуги, това събитие заслужава да бъде отбелязано от всеки българин. Защото десетки години преди то да се случи, един френски писател описва като във видение много точно емоциите и духовните събития около него… Много преди то да се случи.

 ::: „Винаги съм се учил да разграничавам същественото от неотложното. Неотложно е, разбира се, човекът да се храни, понеже ако не е нахранен, няма човек, няма и проблем. Но любовта, смисълът на живота и вкусът към Бога са по-важни. А порода, която се угоява, никак не ме интересува…

 Затова аз ви казвам: Ако съградите безполезния храм — понеже не служи нито за готвене, нито за почивка, нито за събиране на първенците, нито за водните запаси, а просто за извисяване на човешкото сърце, за омиротворяване на сетивата и за времето, което доузрява, тъй като много прилича на хранилище за сърцето, където се разполагаш, за да се потопиш за няколко часа в мир и покой, уталожени страсти и справедливост без лишени от наследство — и така, ако съградите храм, където болката от язвите се превръща в химни дароприношение, където смъртната заплаха става пристан, зърнат сред най-сетне укротените води, щяхте ли да мислите, че сте пропилели усилията си?...

Един глупав език представя вашия труд като безполезен. Но човешкото поведение опровергава със сигурност подобни твърдения!

Виждате как хора от всички краища на света се впускат в търсене на тези шедьоври от камък, които вие вече не произвеждате. Тези хранилища за душата и сърцето. Къде сте виждали човек, изпитващ потребност да обикаля света, за да посещава складове?

Естествено, човек използва стоки, но ги използва, за да преживява и греши по отношение на самия себе си, ако вярва, че на първо място стои желанието да ги притежава. Техните пътешествия имат други цели. Виждал си как хората пътуват от едно място на друго.

Вниквал ли си в целите им? Несъмнено някой благодатен малък залив или някоя отрупана със сняг планина или оня вулкан, който се уголемява от втвърдените си курешки, но преди всичко тези потопени кораби, които единствено отвеждат някъде. Те ги обхождат и оглеждат, мечтаейки, без да го съзнават напълно, да бъдат пасажери на борда им. Понеже не са устремени към нищо.

А тези храмове вече не приемат тълпите, вече не ги отнасят и не ги преобразяват в по-благородна раса, подобно на пашкула. Всички тези преселници вече не притежават кораб и не могат да се преобразят, и в началото бедни и слаби духом да придобият, по време на това пътуване на борда на тези каменни кораби, богати и щедри души.

Затова всички посетители обикалят потъналия храм, обхождат и търсят и пристъпват по огромните грейнали плочи, излъскани от множество стъпки, слушайки как само техните гласове отекват сред величаво мълчание — изгубени в гората от гранитни колони и вярващи както историците, че просто се образоват, докато по биенето на сърцето си те биха осъзнали, че всъщност от колона на колона, от зала на зала, от кораб на кораб търсят капитана и че всички те са тук, зъзнещи в сърцето си, без да го знаят, зовящи за помощ, която не идва, в очакване на преображение, което им се отказва, отново натикани дълбоко в себе си, понеже вече няма друго, освен мъртви храмове, наполовина погребани в пясъка, понеже вече няма друго, освен заседнали кораби, чийто запас от мълчание и сянка е зле защитен, и които се пълнят с вода отвсякъде с тези огромни пространства синьо небе, прозиращо през рухналите сводове или онова скриптене на пясъка през отворите на стените. И жадуват с жажда, която не ще бъде утолена…

Казвам ви…, вие ще се родите само ако се посветите на създаването на истинската творба, тъй като тя ще ви обсеби, тъй като вече не тя ще ви служи, а вас ще застави да й служите. И ще ви изтръгне от вас самите. Как биха се родили велики архитекти, ако създават творения, лишени от величие?

Вие ще станете велики само ако камъните, за които твърдите, че зареждате със сила, вече не са предмети за тълпата, убежища за удобствата или предназначени за доказана всекидневна употреба, а пиедестали, стъпала и кораби, които отвеждат към Бога…

Смелостта съвсем не се състои в това да си отидеш, нанасяйки удари по носителите на други истини… Няма да слушам множеството, защото то не вижда кораба, който е над него. Ако ковачите на гвоздеи бяха мнозинство, те биха подчинили дъскорезачите на истината на ковачите на гвоздеи и не би се родил никакъв кораб…

Малко ме е грижа да увековечавам човешкия род, ако той не пренася своя багаж. Съсъдът наистина е най-необходим, ала от питието зависи цената. Няма и да помирявам. Защото да помиряваш значи да се задоволяваш с отвратителната хладка смес, в която са се помирили ледени и горещи напитки.

А аз искам да спася хората със собствения им вкус. Тъй като всичко, което търсят те, е желателно, техните истини са съвършено очевидни. На мен се пада да създам образа, който да ги обхване. Понеже корабът е мерилото за истината на дъскорезачите и за истината на ковачите на гвоздеи“ ::: Антоан дьо Сент-Екзюпери, „Цитаделата“ (1948) :::

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ ::: Клуб „Родова памет“ на facebook/com/rodovapamet :::

 ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА – "Сензация! Показаха най-старата писменост в света във врачанския музей" – МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТE ТУК


~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 2471 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 25.06.2017 17:20
image

БЕЗВЕСТЕН БЕШЕ ТИ, БЕЗСЛАВЕН!... О, ВЛЕЗ В ИСТОРИЯТА ВЕЧ

Или защо просветата трябва да обхване и най-дълбоката древност. Защото има неща, които всеки българин трябва да помни и препрочита, за да се „избави“ от потопа информация за „кирилица“, „глаголица“, „славянски език“, и други, които в крайна сметка вършат „пъкленото“ дело да накарат обикновения човек да „махне с ръка“ и да се откаже да търси истината за своя език и култура.

  /от Красимир и Дияна Мерин/

 
~:~:~
Родолюбие ~:~:~

 

Какво трябва да знаем за „Глаголицата“ и за „Кирилицата“? Вижте най-важното за нашата писменост и култура без сложните схеми, диаграми и препратки (които в повечето случаи не са онова, заради което се цитират!)

Днес сме заливани от информация за „загадъчни артефакти, които никой не може да обясни“. Защото по този начин най-лесно се манипулира човешкото съзнание, че няма революционни открития… Тези нови „нашественици“ срещу автентичната българска родова памет обаче забравят поговорката „Който веднъж излъже, нему вече няма да вярват дори и за нещо да каже истината.“

::: Иван Давидков, „Венец за Кирил и Методий“: В ония дни, когато вие сътворихте светлина и книга, много мечове ръжда разяде! Тези думи на поета се оказват емблематични за нашата статия, започната дълго преди днешния празник на Българската просвета, писменост и култура. Вижте защо! :::

Всички българи милеят за своята история и род! Но не всички имат силата и познанията да издирят истината! А лъжците не престават да бламират и давят истината в „синонимни“ фрази за „древна писменост“, „българите са първата цивилизация“, „ние сме дали писменост на славянските народи“ (!) и други подобни – които честно казано са без смисъл за обикновения българин.

Затова и вчера публикувахме статията „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ Или за автентичната родова памет за българската писменост, в която с болка извикахме: Това, което се прави не е ПРОСВЕТА, а ЛОБОТОМИЯ на българското родово съзнание! Защото то е инжинирано отвличане на вниманието от истината за нашата писменост, род и култура от същите тези лъжци, които държаха народа ни в неведение столетия, а сега отново тихомълком поддържат същото „информационно затъмнение“

Какви ли не „авторитети“ се удряха по гърдите тези дни, че имало само гръцки писмени извори, че славянските писмени извори били най-древните, и други такива. Каква е истината? Какво трябва да знаем днес, на празник като 24-ти май!

Журналистката Патриция Кирилова още през 2014 година изказа твърдения, които и до днес са неизвестни за повечето българи:

1) Има връзка между йероглифи, коптски език, бохарски диалект и кирилица. Тази връзка беше ОТКРИТА от Д-р Стефан Гайд в неговия знаменателен труд „Тракийското Писмо Декодирано“. Благодарение на това ОТКРИТИЕ, Майкъл Еверсън (един от водещите съвременни лингвисти по древни езици, който журналистката цитира) твърди следното – при работа с оригиналните стилизирани надписи на букви от българският, древногръцкият и коптският, се наблюдава следния феномен – за коптския читател, текстът на кирилица е далеч по-лесен за четене отколкото гръцкия текст. Изводът на учения е следният: „Не казвам, че Коптския трябва да се обедини с кирилицата. Но предлагам връзката им с гръцкия да бъде отменена.“

2) През 2010 година излиза книгата на Джеймс Алън (египтолог, преводач на редица от най-трудните текстове, включително и на тези от пирамидите, преподавател в Браун и Кеймбридж) „Middle Egyptian“, James P. Allen (Cambridge, 2010). В нея, ОТКРИТИЯТА на Д–р Стефан Гайд са потвърдени по следния начин: „Коптската азбука - БОХАРСКА, така, както я учат египтолозите по цял свят – азбуката, от която  дешифрират средно египетския – е познатата „славянска“ Кирилица („славянска“ според амбицията на Цар Петър I от XVII век за създаване на ‘Империя на Панславизма’)“.

Защо този факт продължава да се бламира от разни блогъри, с език на „комсомолски активисти“ от близкото минало?! Защо след кончината на Д-р Гайд започна един небивал процес на отричане на откритията му, с извинението, че „фалшифицирал“ българската история, и че „нямало ‘извори’ за неговите твърдения, освен, че траките били българи“?

Много просто! Защото не всеки учен преди Д-р Гайд е имал силата на духа и познанията по древни езици, за да излезе пред светс и да аяви онова, което днес всички повтарят като рефрен в интернет. Истината е че за най-великото ОТКРИТИЕ в българската и световната история са се "досещали" някои родни учени, но НЕ СА СМЕЕЛИ да изкажат истината! Ето само едно малко потвърждение на този факт, цитиран от г-жа Кирилова в нейната статия:

 През 1972 и през 1984 година антропологът Петър Боев публикува изключитено интересни свои изследвания. В общи линии нашия учен сподели, че траките са по произход наследници на най-старото балканско население, а не пришълци от студения север. Боев добави и това, че като цяло ние българите сме от същия антропологически тип както и народът наричан от римляни и гърци с името траки. Тези данни останаха неизвестни за повечето от нас. Не бяхме уведомени и по отношение на това, че предците ни са създатели на най-древната писменост в света. Създадените преди повече от шест хиляди години знаци са употребявани в продължение на дълъг период от време. Тези древни знаци стават основата на минойската и микенска писменост, а също така на българските руни, глаголицата и т.н.

Определени учени оказват яростна съпротива на виждането, че първата човешка цивилизация е на Балканите. Някои изследователи отказват да приемат, че знаците от Караново, Градешница и т.н. са писменост и предпочитат да използват термина „протописменост”. Правят се опити да бъде внушено, че най-ранните “букви” в историята на човечеството са някакъв феномен срещащ се в малък регион. Фактите обаче са безмилостни – знаците на така наречената „протописменост” не са някакъв странен феномен от малък регион. Напротив, най-древните букви в историята на човечеството са разпръснати по целите Балкани.“ /„ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ“/

Това е и проблемът, който ни занимаваше при подготвянето на този материал: Кое точно трябва да знаят българите в деня на празника на родната писменост и култура? Какво точно си мислят или представят българите, когато слушат за „глаголица“, „кирилица“, „шльокавица“, „създателите на писмеността ни Кирил и Методий“, „разпространителите, които били техните ученици“?...

В статията от вчера „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ, Или за автентичната родова памет за българската писменост“ показахме недвусмислено, че не физическите трако-български мечове, а Божеската РЕ-ч на предците ни е истинската причина за славата на народа ни! Божеската РЕ-ч е онзи "трако-богарски меч", който остава в Светото Писанни като "Двуострия трскийски меч, излизащо от Устата на Бог Слово". За тази Божеска РЕ-ч трябва да се говори днес, защото когато народът ни изгубеше вярата си в Словото на дедите си, той губеше и силата си! А ако е устоявал, то било именно поради кодираната в традициите (поради чуждото иго) християнска вяра. Така е и до днес! Тази Божеска РЕ-ч е в осовата на нашата история, бит и култура, и нейното разкриване беше дадено на нардоа ни чрез трудовете на Д-р Гайд.

Самобитната родова памет на българите и знанието за историята на нашия език, писменост и вяра не са за ‘бърза консумация’ и не са ‘лъжица за всяка уста’. Следването на материалните ценности в света винаги е водило до обезличаването на българските ценности и традиции и ние неслучайно писахме наскоро за "аламинута" в живота на българите за който говори и Чудомир – хора-аламинут, живот-аламинут, наука-аламинут, ценности-аламинут.

„‘Хората-аламинут’ днес не могат да ‘разберат’ и ‘приемат’ откритията на Д-р Гайд, защото не виждат изгода. По тази причина те стават противници на истината за българската нация и дух. Нека не забравяме, че най-типичната черта на българското самосъзнание е вярата в Исус според християнските традиции, завещани от Апостолите  Павел и Андрей. Само така ще проумеем тайните на нашата родова памет и култура, закодирани в бита на предците ни.

Писахме наскоро за ‘благоразумните поклонници на разсъдъка’ (по Захари Стоянов), които предпочитат да защитават сегашното статукво на науката чрез апели за доказателства и факти. Те обаче не виждат най-истинските доказателства, които не са материалните артефакти (ако и такива да изобилстват), а убедителните доводи на просветители и посветени учени от ранга на Д-р Стефан Гайд.

Учените от ранга на Д-р Стефан Гайд, както и мнозина наши учени, просветители и революционери, са били отхвърляни приживе (а по този начин са се откроявали онези, които не са достойни), но историята неумолимо е доказвала правотата на откритията им. Въпросът за отделната личност и нейната съдба във вечността е, какво е подкрепяла тя приживе и дали днес може да види същата истина за родовата ни памет в трудовете на Акад. Цветан Гайдарски и сътрудниците от Института по Т-Наука.

За ‘благоразумните поклонници на разсъдъка’, които викат „Осанна“ само ако имат изгода, е много близка идеята, че сме ‘потомци’ или на някакви безпросветни и първобитни народи, или на някакви свръхдревни (неземни) цивилизации, или ‘отрочета’ на гръцката и руската цивилизация. Колко недостойно за паметта на нашите просветители

Това е истинско ‘богохулство’, което дори българи, наричащи себе си „християни“ изповядват поради родоотстъпничеството си в следване на западни или източни християнски.

А българи следващи окултни учения – поради омразата си към Християнския Бог и християнската същност на своята родова памет, разпалено отричат, представяйки безсмислени теории за древни индийски корени на българската вяра, или за извънземен разум, дал на древните българи истинското познание (по въпроса за "
лъжите за извънземни, аватари и прераждания на душите" вече писахме тук). 

Заради това родоотстъпничество („ю-роди“ – отстъпници от рода) Паисий написа летописа на „славните слов-ени“ – трако-богарите, които говорят Словото на Бог и чакат както неговото идване сред тях, така и неговото Възкресение. Тион–Исус обаче не е име на езически тракийски бог, нито е онзи „дион-исий“, познат от гръцките митове, а тракийска дума, означаваща „
Възкръсналият Бог!“.

Същите с охота подкрепят идеята за ‘традиционното българско православие‘, което в този си вид е пряк продукт на гръцкото и руското ‘християнство‘, а когато истината прозре през ‘пролуките’ на древните латински летописи, запазени във Ватикана, с ‘жарък патриотизъм’ хулят и клеветят „римо-католическото“ християнство, въпреки че в древността този термин е измислен от византийската църква, за да се само-узакони тя, тъй като тогава е имало едно християнство – „всемирното“ или „католическото” християнство на тракийските папи във Ватикана!

Но всички тези ‘напъни’ са за да се укрие най-голямата истина – че оригиналното християнство принадлежи на трако-българския народ и на неговите наследници. Това е истинската причина византийските владетели да извикат арабските нашественици и да ги поддържат в унищожаването на българския народ – за да се изгорят всички летописи и всички доказателства по нашите земи за произхода и първенството на вярата ни!

Сега ще се опитаме съвсем накратко да изкажем онова, което всеки българин трябва лично да прочете и осмисли. Защото нашите сили не биха стигнали да опишат цялото богатство на ОТКРИТИЯТА на Д-р Гайд! Доста ще бъде на всеки истински родолюбец да достигне поне малко до онова, което нашият нов Патриарх на родната Култура и Писменост ни завеща, но нека не забравяме, че само ако разберем кой ни е лъгал и как са ни лъгали за нашите род и бит, ще престанем да вярваме дори и да ни пробутват лъжи!

Знае се, че посредством една „нова“ кирилска азбука, цар Борис е щял да задоволи Византийските изисквания към „православната“ му страна. Но чрез този акт, той като далновиден държавник е искал и да съхрани свещената Бохарска азбука, която се е употребявала векове от българските книжовници.

Няма как да се избегне обаче недоволството от това, че са били взети ТРАКИЙСКИ букви за основата на новата Кирилска азбука, което е било сигнал, че българите ще запазят така опасното за Византия свое „езическо“ минало.

::: Д-р Стефан Гайд ::: „В Търновския препис на Солунската Легенда, е казано, че Кирил приема 32-те букви не от говорещия Гълъб на Св. Дух, но от „врана грачеща", т.е. от „нечиста птица" - явен намек за езическия им и еретически „несвет" според тогавашния „ортодокс" произход. Именно затова, особено интересно свидетелство представлява полемичната страст, с която още в началото на своето произведение „За буквите", старобългарският автор отрича всяка възможност за съществуването на първообраз на кирилицата. С кого спори той, чий глас се опитва да заглуши, отказвайки му какъвто и да е дебат? Не е ли това опит да се наложи царевата книжовна визия и реформа на бъдещите поколения, като един път завинаги им се внуши, че няма предшестваща книжовност и духовност, като по този начин се „запушат устите" както на пазителите на „еретическата" (нарочена като такава от Константинопол) Традиция, така и на недоволните представители на „ортодокса" в Константинопол от „непълната" според тях езикова и религиозна реформа?“ ::: „Тракийското Писмо Декодирано“ :::

Подобна „пропаганда“ срещу каквато и да е идея за приемственост на „новата" азбука от предшестваща я писменост, се дължи на факта, че всички грамотни хора от онова време, които са ползвали Бохарската протокирилица са знаели, че не е създавана нова азбука, а същата стара бохарска писменост, ползвана дотогава в пределите на Българското царство е била обявена (с малки добавки) като кирилица.

Коя е била тогава истинската „езикова реформа“ реформа, която Цар Борис е направил? Това е новият превод на Светото Писание, който е бил различен от Библия Бесика (Бохарския превод на Библията).

::: Д-р Стефан Гайд ::: „Цар Борис вижда „политическа полза" и „историческа необходимост" от въвеждането на съвсем „нов диалектен" превод на Библията в България. Несъмнено, една от причините е самият вече прекалено архаичен и трудно pазбираем дори за 9 век превод на Бохарската Библия Бешой, който отдавна вече не представлява живия говорим народен език по това време, а е на свещен формулен език, който само „посветеният" клир pазбира. Втората не по-малко основателна причина в планирането на нар Борис са несъмнено неговите имперски амбиции за упражняване на културно и политическо влияние над редица славянски народи и особено над руските княжества, които по това време са още езичници и „имат крещяща нужда от покръстване". Това обяснява факта, че сред многото сродни диалекти, говорени в България по рова време, той избира този, който е и най-близък до руските и го обявява за „книжовен славяно-болгарски" език, на който и pазпорежда да бъдат преведени всички книги на Светото Писание и на държавната администрация.“ ::: „Тракийското Писмо Декодирано“ :::

За жалост този акт на Цар Борис предрешава съдбата на всички съществуващите стари документи и Свети писания на Бохарския диалект и с Бохарски букви.

::: Д-р Стефан Гайд ::: „Оригиналните свети писания на Бохарски диалект стават постепенно изместени и ненужни ни имперската власт, и затова започва методичното им унищожаване, като нежелано наследство от „еретични" и „езически" времена. Има ли останали някакви следи от това унищожаване? Не са ли достигнали до нас поне някои древни текстове, написани на Бохарската азбука, които да са се съхранили макар по чудо от „чистката” на имперските чиновници? Дали не се е съхранило в някой манастир някое недогледано като „неважно или „незначително" копие на някакъв библейски или литургичен текст? Данни за такива останали „по чудо" разсейки от преписи на литургични текстове за щастие наистина има…“ ::: „Тракийското Писмо Декодирано“ :::

Тук е мястото да подканим любознателните читатели сами да се запознаят с научния анализ и прочит на документи, които както Д-р Стефан Гайд, така и Акад. Цветан Гайдарски дадоха в своите книги. Който иска да е честен пред съвестта си на българин – и християнин – трябва да познава онова, което се представя за „книжовния славяно-болгарски" език от враговете на българската родова памет.

Защото има издирени документирани свидетелства за това, които както видяхме в началото отдавна са основа за нови изследвания на чуждестранни учени. Прочитът на тази доказателствена фотография в книгите, показваща запазени страници на Бохарски диалект, трябва да се чете и познава от всеки поне на ден като 24-ти май.

::: Акад. Цветан Гайдарски ::: „Без значение коя е вярната версия за прототипите на Глаголическата Азбука, нейната поставена роля и програмирана цел, е не друго, но това да измести употребяваната до тогава тракийска бохарска писменост. За съжаление на имперските администратори, обаче, този „лабораторен” опит завършва с неуспех, поради простата причина че е твърде чужд за българските книжовници на епохата (които с между самия царски елит и администрация!), и които очевидно вече са били прекалено привикнали към употребата на Бохарската азбука и свещените текстове, записани на нея.

За тях е било крайно неудобно и твърде неудачно да прехвърлят всичко на съвършено ново и непознато писмо, което е било освен всичко друго и в явно противоречие със всички предшествуващи културни и свещени традиции. Подобно би било положението на нашите съвременници, ако някой се опиташе да им наложи да започнат „от днес" да пишат н а български с някакви друидски или китайски знаци, напълно не познати и чужди за тях.

Виждаме, че наскоро в нашето модерно време претърпяха пълен провал опитите на някои да въведат писането на български език с буквите на латинската азбука (въпреки, че те са все пак доста добре познати на всеки грамотен българин!). Колко по-трудно би било да накараш някого изведнъж да изостави напълно своята древна и свещена азбука, и да започне да пише отведнъж със съвсем непознати писмени знаци! Очевидно, в процеса на въвеждането на Глаголицата, администрацията на цар Борис разбира, че такъв подход „по заказу” е невъзможно да бъде осъществен, защото много скоро след това вероятно би настъпила реставрация на употребата на старата Бохарска азбука и старите, считани за „еретически" от Византия и Рим, християнски текстове на Библия Бесика.

Затова именно, се решава да се изготви друг „нов” вариант за българската азбука, в лицето на „Кирилицата”, който всъщност изобщо не е нов, тъй като по-голямата част от буквите са взети директно от Бохарската азбука, като само някои са премахнати напълно, други само сменят звуковото си значение, а трета група биват постепенно по-късно прибавени, та да се достигне най- накрая до днешния вид на Кирилската азбука…“ ::: „Тракийският Орфизъм за Напреднали I“ :::

~:~:~ Ако споделяте нашите идеи, заповядайте в нашия клуб "Родова памет" на facebook.com/groups/rodovapamet/, където публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд. ~:~:~ 

::: от Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~
::: Тематични Раздели ::: 

::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3440 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 25.06.2017 17:29
image

ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ

Или за автентичната родова памет за българската писменост

Трако-българските мечове или Божеската РЕ-ч на предците ни винаги е била причината за славата на народа ни! А когато се изгубеше вярата в Словото на дедите, народът ни губеше силата си! Така е и до днес!

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Родолюбие ~:~:~

На 24-ти май традиционно се изпълнява част от известното стихотворение на Стоян Михайловски, превърнало се по-късно в български всеучилищен химн при честванията на Деня на българската просвета и култура и създаването на глаголицата от Кирил и Методий, които записват на нея и направените от тях преводи на Библията.

Може би не всички знаят подробности за автора или създаването на химна като песен. Поетът Стоян Михайловски е роден в гр. Елена през 1856 година (почива през 1927 година в гр. София) и е бил с голяма популярност. Той се нарежда след Иван Вазов по брой и значимост на своите произведения и е бил познат на съвременниците си като поет-сатирик, автор на социална поезия, културен и обществен деец, учител, член на БАН, съдия, адвокат, публицист, журналист, редактор, издател, висш чиновник, университетски преподавател, доцент по всеобща литературна история, активен участник в политическия живот и оратор. А самият Стоян Михайловски казва за себе си, че е „привърженик на християнския социализъм и демократизъм“.

Именно неговото стихотворение впечатлява през 1901 година преподавателя по музика в ловешкото училище Панайот Пипков, девет години след като Михайловски го написва докато е учител по френски език в Русенската мъжка гимназия (15 май, 1892 година).

Любомир Пипков постоянно е отлагал написването на нова песен, която учениците да изпеят на наближаващият църковен празник на Кирил и Методий на 11 май (по стар стил), тъй като не е намирал подходящ текст. Един ден той забелязва, че едно от момчетата чете с голямо внимание някакво стихотворение в неговия час и взема книжката му. Преди да е прочел и половината от стихотворението, Пипков взема тебешира и започва да пише на дъската нотите на музиката, която се ражда в главата му. Така само за 15 минути е съчинена цялата мелодия. До края на часа песента е разучена от учениците му, а на училищния празник я запява цялото училище. Случайно ли точно стиховете на Михайловски пораждат такъв трепет и възторг у един композитор, че той да напише веднага музика по тях?

Вече писахме по друг повод в статията „Мила Родино, ти си земен Рай“ (http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/04/06/mila-rodino-ti-si-zemen-rai.1520247), че нашите възрожденци говорят директно, че земята ни е „Земен рай“, а езикът ни – „Свещения език на нашите деди“! Те са можели да заявят с убеждение, че България е РАЙ, а българският език – СВЕЩЕН! Защо ли?

От книгите на Д-р Гайд научихме, че това съвсем не са думи в преносен смисъл, както се опитват да ни убедят атеистичните наследници на онези, които преправиха българската азбука цели два пъти за съвсем кратко време след Освобождението, за да укрият свещените ѝ корени и да си гарантират, че идните поколения няма да открият лесно връзката на съвременния български език с древния трако-български език на предците ни!

Затова и онези, които и днес воюват с истината, подобно на политическата конюнктура от времето на науката в НРБ, могат да родят само нови безумия като онези, с които ни „облъчваха“ едно време – подобно на следния срамен за всеки българин пример на „научно“ изследване на предците ни от „родолюбец“:

Няма съмнение, че в началото, както и при всички останали народи, в сърцата на дедите ни е имало жестокост. Времената са били такива – сурови и безпощадни, инстинктът за самосъхранение е диктувал поведението на всеки. Ние обаче сме първите, които са се измъкнали от лепкавата кал на примитивното и грубото. Дивакът изведнъж е прогледнал и се е превърнал в същество на светлината. Това е станало с извършването на добро деяние. Някои от далечните ни предци е подал ръка на свой събрат, поделил е храната си с него, дал му е подслон и топлина и е станало чудото – дивакът се е превърнал в Човек.

Когато правим добро от сърце се случва нещо необикновено, което науката все още не може да обясни. Помогнем ли на някого, било с думи, било с дела, в нашия мозък става нещо уникално – оформят се нови синапси, нови връзки, които спомагат за по-дългото запазване на здравия мисловен процес. Колкото повече правим добро, толкова повече проглеждаме, отдалечаваме се от примитивното и се докосваме до светлината на Господа, а от това няма по-голям дар. Този дар дава спокойствието, което е в сърцето на всеки истински българин…

За развитието на уникалните ни качества през вековете е спомогнало и нещо друго – постенето. Въздържането от месо е доктрина на траките… Мизите (наречени по-късно българи) се въздържат от ядене на живи същества. За храна дедите ни ползват мед, мляко, сирене, като водят мирен живот и поради това са наречени богобоязливи. (?!)

Докато при правенето на добрини се постига възстановяване и дори обновяване на мозъчните синапси,  в следствие на постенето протича също благотворен процес, но на друго ниво. Когато храната ни е бедна на калории, нашата ДНК започва да се самопоправя, а това е от важност не само за телесното, но и за духовното ни здраве

Ето го разковничето – традициите на предците ни са ги направили чист народ, който може да се докосне до Господа. Вършенето на добро и постенето – придържането към бедна на калории диета, са спомогнали предците ни не само за запазят здрава своята ДНК, но дори и да я усъвършенстват. Дедите ни са станали чисти във всеки възможен смисъл на думата.

Цитатът е от 11.12.2015 г. от статията „ДОКОСВАНЕТО НА ГОСПОДА, ИЛИ КАК БЪЛГАРИТЕ СТАНАХА БОЖИ НАРОД“ (https://sparotok.blogspot.bg/2015/12/blog-post_11.html), който е такъв в интернет към днешна дата (23 май, 2017 г.) – и както всеки интелигентен човек може и сам да види – е направо обиден за величието и богатството на културните и научни постижения на предците ни!!

Вече говорихме за грубата кражба на трудовете на Д-р Стефан Гайд от Кръга СПАРОТОК. Тук само доказваме как откритията на великия учен се крадат и как истината отново се подменя с невежи идеи – родени от атеизма – с които отраснаха поколения българи.

„Диваци, които изведнъж прогледнали?!“ „ДНК, което се променило от постенето – и видите ли, „подобрило както телесното, така и духовното здраве“, „традиции, които направили предците ни чист народ, който можел да се докосне до Господа?!!“

От такива „открития“ и „откровения“ човек може наистина да стане „дивак“ за истината и просветлението! Не такава ПРОСВЕТА честваме на 24 май! Не такива „пишман“ учени трябва да ни учат на миналото ни, защото е очевидно, че те са новите „нашественици“ срещу родовата ни памет, които за лична изгода преправят и крадат истината за българския род и култура!

Освен отпечатъка на времето (статията на СПАРОТОК е от 2015 година, а оригиналните трудове „Тракийското Писмо Декодирано“ на Д-р Гайд и „Тракийският Орфизъм“ на Акад. Цветан Гайдарски са съответно от 2006 г. и 2007 г.) има и други доказателства за невежото и неграмотно копиране на откритията на нашите нови велики възрожденци в науката и културата – Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайдарски.

Имитаторите се опитват да ни убедят, че ако и да сме наследници на траките, пак сме си били първобитни „диваци“ и следователно няма как да са говорили Свещената Божеска РЕ-ч на Бога Слънце Ре („ре“ – от трак. „слънце“), и че твърденията, че едно от имената на тракийския Бог е било Тонг-Ра („Възкръсналото Слънце“ от трак.) – очакваният  Дион-Исус, Слънцето на душите – не са верни!

Но Д-р Стефан Гайд последователно и неподправено разчете множество надписи доказващи пряко, че историята ни е подправена и манипулирана с идеи за езическо поклонение на природни явления, богове като Тангра и други безумни идеи – (виж също „В защита на истинската родова памет на българите от новите „нашественици“ на http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/05/18/v-zashtita-na-istinskata-rodova-pamet-na-bylgarite-ot-novite.1547430).

Самото заглавие на статията на СПАРОТОК също подвежда за съдържанието. Заглавие като „как българите станаха божи народ“ подвежда за откритията на Д-р Гайд, защото при СПАРОТОК те са странно извратени – великата свещена вяра на трако-богарите е сведена до „диваци, които постепенно станали по-добри!!!“ А това е една от тезите на атеизма – че човек може всичко да постигне сам със знание и технологии, и няма нужда да вярва в някакви там религии, защото те всички са свързани със страха от природата и с поклонение на природни стихии?!

Това ли ще честват тези хора на 24-ти май? След като Д-р Стефан Гайд подробно и точно доказа и обясни теорията за трако-богарския език като пряко влияещи на човешкото ДНК и показа изумителната връзка както между Тракийския език (Бохарски диалект) и съвременния Български език, така и между 4-те гласни и 24-те съгласни като точен аналог на 24-те старци в Откровение и 4-те бази в кодовия низ на ДНК. Който си направи труда да прочете „Тракийското Писмо Декодирано IV“, ще открие невероятния и вдъхновяващ свят на откритията на Д-р Стефан Гайд – ограбен безцеремонно от Кръга СПАРОТОК за дивашки папагалствания, както и сами виждате само от една статия!!

Това не е ПРОСВЕТА, а ЛОБОТОМИЯ на българското родово съзнание!

Очевидно тезата на Д-р Стефан Гайд за връзката между ДНК, човешката реч и наследството на нашите предци е трябвало да бъде брутално копирана и подменена през 2015 година, въпреки че и ние още през 2014 година публикувахме изследването си, че „Думите влияят на структурата на ДНК“. В него, използвайки Метода Гайд и наличните трудове на Д-р Стефан Гайд, ние доказахме, че думите могат да повлияят на ДНК, която възприема човешката реч – нещо, което е било потвърдено и от независим екип от учени. Да не говорим, че догадки за това е имало винаги в човешката история, култура и  наука (например Пушкин към жена си: “Не цапай душата си с четене на френски романи…”), но Д-р Гайд първи ДОКАЗА в книгите си ЗАЩО това е така!!

Отговорите са кодирани в свещения език на предците ни и нямат нищо общо с хуманистично-атеистичните въжделения на Кръга СПАРОТОК, който миксира това уникално откритие с някакви брътвежи за „постене, традиции и доброта“, които, видите ли, били променили гена ни (?!) и така сме станали божий народ!!

Замислят ли се тези нови „нашественици“ на оригиналната българска родова памет, че в своя химн, посветен на братята Кирил и Методий, Стоян Михайловски заявява:

„Напред! Науката е СЛЪНЦЕ… С книжовността – тази СИЛА НОВА – съдбините си поднови! Върви към МОЩНАТА просвета от длъжност неизменна воден – и Бог ще те благослови!

Това ли честват на 24-ти май новите „нашественици“ от Кръга СПАРОТОК или ни връщат към старите лъжи за „славянското море“ и българите-хуни, дошли от руските степи чрез твърдения, че „българите били много гостоприемни – качество на всички славяни“ (https://sparotok.blogspot.bg/2015/12/blog-post_11.html)?!!

Защо ли, ще се попитат някои? Ами за да се внуши отново „славянската“ идея за произхода ни –  нещо, което и други будни умове са разбрали, че е манипулация – виж http://www.dw.com/bg/ как-заличаваха-българските-следи-в-руската-история/a-19277411, или http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/-nevezhi-za-deloto-na-kiril-i-metodiy-porobeni-ot-klishetata-na-savetskata-nauka-74158 или https://bghistory-letopisec.blogspot.bg/2015/05/1842.html

Ще завършим с оригиналния текст на стихотворението на Стоян Михайловски, по което е написана музиката за химна на Кирил и Методий. А вие си задайте въпроса – коя е книжовността, която може да променя човешката съдба и която е „НОВА СИЛА“ според поета?

Защото Д-р Гайд доказа, че тя е оригиналната Божеска Реч на предците ни, заради което са ги наричали Бог-ари и заради която всеки, който я е приемел с вяра, е приемал и правото да бъде покръстен във вярата на предците ни и да се нарече „слов-ен“, сиреч от „народа на Словото“. Защото и хилядолетия по-късно самият Исус РЕЧ-е: „Който повярва в Мене – сиреч БОГ СЛОВО – ще се спаси“. А това беше „вярване“ и „изповядване“ на вярата в Словото, което още по времето на нашите предци се е „материализирало“ чрез толкова много процеси и проявления, че те всички имаха пиктографски (образен) модел, който „спасилите“ се да следват, като ВЯРА НА ДЕЛО!

 

~:~:~ Химн на Св. св. Кирил и Методи ~:~:~
::: Стоян Николов Михайловски (1856-1927) :::

"Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
съдбините си ти поднови!

Върви към мощната Просвета!
В световните борби върви,
от длъжност неизменно воден -
и Бог ще те благослови!

 

Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!

 

Безвестен беше ти, безславен!...
О, влез в Историята веч,
духовно покори страните,
които завладя със меч!..."

Тъй солунските двама братя
насърчаваха дедите ни...
О, минало незабравимо,
о, пресвещени старини!

България остана вярна
на достославний тоз завет -
в тържествуванье и в страданье
извърши подвизи безчет...

Да, родината ни години
пресветли преживя, в беда
неописуема изпадна,
но върши дългът се всегда!

Бе време, писмеността наша
кога обходи целий мир;
за все световната просвета
тя бе неизчерпаем вир;

бе и тъжовно робско време...
Тогаз Балканский храбър син
навеждаше лице под гнета
на отоманский властелин...

Но винаги духът народен;
подпорка търсеше у вас,
о, мъдреци!... През десет века
все жив остана ваший глас!

О, вий, които цяло племе
извлякохте из мъртвина,
народен гений възкресихте -
заспал в глубока тъмнина;

 

подвижници за права вярна,
сеятели на правда, мир,
апостоли високославни,
звезди върху Славянски мир,

бъдете преблагословени,
о вий, Методий и Кирил,
отци на българското знанье,
творци на наший говор мил!

 

Нека името ви да живее
във всенародната любов,
речта ви мощна нек се помни
в Славянството во век веков!

::: сп. „Мисъл“ (1892), кн. IX-X :::

 

~:~:~ Ако споделяте нашите идеи, заповядайте в нашия клуб "Родова памет" на facebook.com/groups/rodovapamet/, където публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд. ~:~:~

 ::: от Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~
::: Тематични Раздели :::

 ::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

Категория: Лични дневници
Прочетен: 3021 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 25.06.2017 17:31
image

В защита на истинската родова памет на българите от новите „нашественици“

Или за изпълнението на поговорката „Видяла жабата, че подковават вола, и вдигнала и тя крак“

 /от Красимир и Дияна Мерин/

 

            Уважаеми читатели на Блога на Мерин! Последната ни публикация за делото на Д-р Стефан Гайд и за кражбите на неговите открития в продължение на години предизвика вчера забрана за достъп до публикациите ни и до коментарите под тях!!! След направена проверка се оказа, че от други профили – които не са автори в страницата – всичко се вижда! Това означава само едно – че са използвани механизми във Фейсбук да бъдем блокирани като автори!

            Ние от години разработваме Духовна Школа на принципи на Метода Гайд – научния метод, който е използван за първи път от Д-р Гайд за декодирането на тракийските йероглифи. Този метод е уникален и може да бъде приложен към цялото човешко познание, давайки уникални и неподозирани резултати в науката и теориите за човека и човешкото битие.

            Освен чрез публикациите в Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog ние публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд и в нашия Фейсбук клуб "Родова памет" на facebook/com/rodovapamet

            Д-р Гайд е единственият учен в българската и световната история, който така подробно и мащабно разчете тракийското писмо, намери аналози с египетската писменост и доказа древни връзки между тракийската цивилизация и физическите и духовните предци на много древни цивилизации.

            Типичната българска черта да се презира всичко „българско и родно“ се съчета грозно с атеизма на различни хора, чиято преднамерена и очевидна цел е да заличи връзката на българския народ с Исус.

            И до днес се пазят донякъде фантастични поверия – както в народната памет, така и в описания на фолклористи от БАН, че в България има места, които се почитат или като рожденото място на Исус, или като местата, на които Исус е живял докато е бягал от Ирод. Това са най-различни поверия, за които ние не сме намерили доказателства нито споделяме като научен факт, защото няма как да ги аргументираме. Те обаче са емблематични за естествената родова памет на българите, която е толкова дълбоко свързана с християнството от зората на тракийското поклонение на монотеистичния Бог Дион Исус, че в по-искрените и простодушни хора са се раждали най-различни идеи.

            Фактите обаче, разчетени от Д-р Гайд по множество артефакти по света, подкрепени от чуждоезични научни трудове, които НИКОГА не са превеждани в България, както и от латински извори, които никога не се цитират за сметка на летописи на враждебните на българската нация византийски автори, показват оригиналния пренос на религиозни идеи от древните трако-българи към останалите цивилизации по света – и показват самобитността и оригиналността на тези идеи като първични в цялата история на човечеството.

            НИКОЙ учен досега не е поднасял в такава пълнота и детайли тези факти така, както го направи Д-р Гайд. НИКОЙ не беше тълкувал и изнамирал толкова аргументирано тези детайли, които от 2006 година като лавина заливат българската общественост, но малцина знаят кой е първият, който го направи.

            Днес се твърди, че Д-р Гайд е фалшифицирал българската история (?!) и че нямало оригинални документи, които да подкрепят книгите от сборника „Тракийските Хроники“. Факти обаче има предостатъчно – дори и в интернет:

            Документирано е и съществуват доказателства, че веднага след освобождението, докато е траело още руското временно управление от България, са изнесени над „120 товара“ книги. Така е записано, „товара“ аз го разбирам като 120 каруци или може би пратки. Тези книги са иззети от манастирите от руски и – забележете – австро-унгарски военни части. Това не е мит, това не е предположение, това е реален факт. Реален факт е и унищожаването от руски военни части на една плоча, намерена някъде по Дунав, на която са записани думи на Аспарух „Аз идвам тук при свои“ или нещо подобно“… /https://novotopoznanie.com/lie-bulgarian-history-is-repeated-100-years-and-this-is-no-accident//

            Обвиненията към Д-р Гайд за фалшификация на българската история се правят с една единствена цел – да се присвои безнаказано и незабелязано от българския народ един  самобитен и уникален научен труд без аналог нито в българската, нито в световната наука, какъвто е Тракийското Писмо Декодирано. Той е издаден още през далечната 2006 година, но ключови открития от него най-безцеремнно са присвоени от САПРOТОК през 2014 година без дори и намек, че това откритие принадлежи на друг:

            - Статията на СПАРOТОК от 27.11.2014 г., в която той претендира за авторство на откритието за тракийската писменост?! – на https://sparotok.blogspot.bg/2014/11/blog-post_27.html

            Същата статия се разпространява и на http://bultimes.com/koj-unishtozhi-trakijskata-pismenost-ili-zashto-izopachavat-istoriyata-ni/ с дата от 10.05.2016 и с посочен източник блогърът GOI от blog.bg -  http://goi.blog.bg/zabavlenie/2015/01/16/koi-unishtoji-trakiiskata-pismenost.1330990. Той пък я е публикувал на 16.01.2015 и НЕ Е ПОСОЧИЛ НИКАКЪВ ИЗТОЧНИК!! На всеки обаче, който говори или споделя статията от BulTimes от 2016 година, СПАРТОК най-безцеремонно заявява, че това е негово откритие, и той трябва да бъде цитиран?!

            Още по-любопитна е темата, която СПАРОТОК публикува точно преди „своето откритие“ за тракийската писменост от 2014 година. Това е „Библия Бесика и методите на Д-р Гайд“, https://sparotok.blogspot.bg/2014/10/blog-post_26.html от 26.10.2014 г. – „Преди няколко години в пресата ни гръмна новината, че е намерена библията на бесите. Книгите на Стефан Гайдарски познат още като д-р Гайд превзеха книжарниците, бяха предлагани дори и в музеи. Това ме учуди доста, понеже поне на този момент, както правителствата, така и учените ни като цяло пренебрегват тракийското ни наследство. Когато се запознах с писаниците на Гайд разбрах каква е причината за “великодушието” на управляващите. Тракийското Писмо Декодирано се оказа заблуда. Едиственото верно твърдение в работите на Гайд е това, че сме наследници на траките. Начинът на работа обаче може да се характеризира като всичко друго, но не и научен. Творбите на Гайд са просто една бомба със закъснител. След време тя ще причини много душевни терзания, на тези, с чието доверие е злоупотребено…“ /СПАРОТОК/

            Забелязвате ли схемата? Статията за тракийската писменост следва след статията против Д-р Гайд!! Първо се дискредитира ученият, за да се отклони вниманието от истинския автор на откритията за тракийската писменост, а след това „ученият“ СПАРOТОК изказва личното си становище, че трудовете на Д-р Гайд са „творби“, които щели да причинят душевни терзания на читателите?!

            Но това не е всичко! При всяка публикация на СПАРOТОК в блога му или във Фейсбук, има „услужливи“ потребители, които предлагат умело уж научни факти срещу заключенията на Д-р Гайд, че най-типичната черта на българската нация в древността е ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА:

Irena Yancheva: “Във връзка с обреда свързан с пиене на вино от чаша - човешки череп - извличане на сила: този ритуал е част от почитания към мъртвите и култа към предците. Данни за това намираме при Христо Вакарелски " Български погребални обичаи ", 1990 г., Анани Стойнев " Българска митология ", 1994 г., Евгений К. Теодоров " Древно-тракийско наследство в Българския фолклор ", 1999 г., така също и база данни на терен - манастирски костници със съхранени и почитани чочешки кости и черепи на Света гора Великата Лавра, Каракал, Дионисий, и още няколко скита ), Бачковски ман., Pasarea monastery / near Bucharest и др. https://athosweblog.com/tag/ossuary/feed, https://athosweblog.com/tag/ossuary/page/2...”

            За сведение, тук се говори за едно от уникалните доказателства на Д-р Стефан Гайд, че обичаите на траките са религиозни и са предвестник на християнското причастие и притчите на Исус за лозницата и виното, което е кръвта му и от което ако някой пие (става въпрос за участие в евхаристийното тайнство, т.е. такъв, който е вярващ и изповядващ християнската вяра) ще намери вечен живот. За оборването на тази теза обаче е посочен интернет източник… гръцки WordPress блог?! Този, който знае как византийските летописци са представяли българите в неблагоприятна светлина през вековете, може сам да прецени що за човек предлага тълкувания от гръцки сайт!!

            В допълнение, авторката на подобен срамен коментар дори цитира фолклориста Евгений К. Тодоров, който в книгата си „Тракийското наследство в българския фолклор“ твърди, че траките са МОНОТЕИСТИ и имат само един бог – ХЕРОСЪТ!! Факт, който въпросните блогъри отричат на други места, но въпреки това цитират големите ни учени, за да впечатлят читателите си. Излиза, че авторката на този коментар е или невежа за трудовете на Евгений К. Тодоров, или се опитва да прокара лъжите си, цитирайки известен български фолклорист!! Но това е маниерът на Кръга СПАРOТОК – обвинения срещу знаещите и „хвърляне на прах“ в очите на онези, които нямат време и умения да четат надълго и нашироко научни публикации!

            За всеки непредубеден читател е ясно, че ударът срещу Д-р Гайд не е случаен, защото всички „изследвания“ на СПАРOТОК в крайна сметка водят до неговите изводи, че вярата на трако-богарите няма нищо общо с Исус, че те са вярвали в езически богове, и други подобни небивалици тиражирани в миналото. За какви истини тогава се бори СПАРОТОК?! Единственото ново при него са новите начини за изопачаване и обезсмисляне на откритията на Д-р Гайд. Няма значение, че в интернет е пълно с материали като следните:

               1) Разкрита е тайната на древната тракийска Библия Бесика“ – http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4408:2014-10-17-12-19-38&catid=158:2015-05-09-09-24-36&Itemid=249

               2) „Златната книга“, създадена 600 г. преди Христа, и страха от нея - http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2734

            Защо не обвини тези автори в сектанство или нещо друго?! СПАРOТОК е олицетворение на новите „нашественици“ срещу българската родова памет, чиито дела не се ограничават само с изопачаване на истината в очите на българския народ:

            Друг премълчаван факт е, че траките са имали писменост и до ден днешен така пише в учебниците: траките нямат писменост. Професор Стефан Гайд доказа, че траките са имали писменост и тя предхожда египетската. „Тракийското писмо е абсолютно аналогично и предшестващо египетското… И какво правят нашите историци, когато по телефона се обаждат историци от Британският исторически музей и се интересуват от споменатата тема … нашите историци заявяват, че такова нещо няма… От край време има данни, че тракийски племена са дали началото на първите египетски династии. А в самият Египет има район, в който до преди няколко години са се правили ….гайди… идентични с  родопските гайди. Информацията бе публикувана за това преди години в мрежата.“ Източник: http://zahariada.blog.bg/history/2016/09/07/lyjata-za-bylgarskata-istoriia-se-povtaria-ot-100-godini-i-t.1475033 и Новото Познание (първа част е тук - https://novotopoznanie.com/lie-bulgarian-history-is-repeated-100-years-and-this-is-no-accident/ и съдържа и редица други любопитно факти, които независимо подкрепят истинността на документите в книгите и сборниците, издадени от Д-р Стефан Гайд)

            Оказва се, че тези нови „нашественици“ не желаят да се знае за откритията на Д-р Гайд, очевидно от страх да не бъдат потвърдени от чуждестранни авторитети!!

            Така че, Кръгът СПАРOТОК и занапред ще имитира „открития“ – казваме имитира, защото зад неговите открития могат да се видят единствено старите лъжи за „морето от славяни“ и за „славянската писменост“?! А след тях бавно ще се прокраднат отново старите заблуди за българите, които били „азиатци“, „хуни“ и друг вид „езичници“, само и само да се укрие от народа ни истината, че сме първите поклоници на Бога Слово в света („Бог-ари“).

            Тук искаме да заявим категорично, че не вярваме, че всички български историци, крият истината за народа ни от завист или за лична изгода. Многократно сме се убеждавали, че огромният труд, който българските учени са полагали през вековете – в това число и по времето на НРБ – е наследство като доказателствена част за истинската ни родова памет, която трябва да се изучава в училище – стига към тях да бъде приложен научният Метод Гайд!!    Свидетели сме, че дори хора с „погрешни“ според откритията на Д-р Гайд твърдения не отричат истината и казват, че „времената преди са били други и днес нещата могат да се променят“. За да има промяна обаче е нужно да се дава гласност на оригиналните научни трудове на учени от ранга от Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайдарски. Само тогава трудът и усилията на всички български учени ще намерят своето точно място в един дълго нареждан пъзел, който поколенията ще продължат да разширяват.

            И днес всеки български учен, писател, творец или културен деец, който е положил усилия да пише, изследва и публикува, независимо дали това е от времето на НРБ или от времето на Република България, е за нас „потенциален“ носител на кодираните в българските душевност и бит истини за предците ни. А хора като Павел Серафимов – СПАРOТОК ще продължават да участват в подла кампания за дискредитирането на истината, използвайки всякакви похвати да скрият това от обикновените хора

            Откритията на Д-р Гайд и изследванията по неговия научен метод не трябва да имат „политически“ привкус, защото те не са „революционни“ в смисъла на обществени катаклизми!!. Те са преди всичко ШАНС за промяна на личното битие към благоденствие чрез промяна на мисленето – концепции, заради които народи от изтока са плащали в злато на тракийските владетели векове преди Христос (за което има множество доказателства, но няма да се отклоняваме в детайли сега).

            За жалост, непознаването на древната ни богооткровена история на предците ни е довела до това, че днес „наследниците“ на нашите велики предци се КЛАНЯТ на източни учения за енергии или извънземен разум!! Това според нас е ДЕВОЛЮЦИЯ на българската родова памет и култура!! Ако българите познават величието на християнските убеждения на древните трако-богари, те няма да обвиняват постоянно политиците си, че са „виновни за бедността им и че не правят нищо за благоденствието им“, а ще прегърнат вярата на предците си, заради която сме били велик народ в миналото!!

            Затова и откритията на Д-р Гайд са САМО за онези, които са наистина българи по дух – не за всеки – и не всички в България са „българи“ според родовата памет на народа ни – онази, неподправената, която Д-р Гайд разкри!

            За наше огромно съжаление, ние не можахме да общуваме приживе с Д-р Гайд, с изключение на една случайна среща на улицата за 5 минути, в които само един от създателите на Блога на Мерин успя накратко да му изкаже адмирациите си и да помоли за среща и дискусии във връзка със създаването на „Школата за научни изследвания на българската родова памет“ по неговия Метод Гайд. Ученият изказа благодарности и заяви готовност да дискутира с нас и да ни съдейства със знанията си в нашите разработки… За съжаление, това не се случи, защото той „почина“, но неговото духовно наследство все още очаква своите истински приемници.

            Така че ние и занапред ще продължим да коментираме и да изваждаме на светлина в Клуба „Родова Памет“ във Фейсбук препратки към откритията на Д-р Стефан Гайд както в литературата, така и в науката! А в Блога на Мерин във Фейсбук ще се постараем всичко публикувано дотук да бъде прегледано и преосмислено по още по-ясен и популярен за всеки българин начин!

            Ако желаете, подкрепете Блога на Мерин – както във Фейсбук (facebook.com/meriniblog), така и тук, по начин, който намерите за добър. Имаме и Фейсбук клуб "Родова памет" на facebook/com/rodovapamet, където публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд.

            А дотогава нека истината да е съдник и водител в разбирането на нещата, които са покрити от „мъглата“ на заблудата и подмяната на истината!

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::


~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1265 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 05.06.2017 10:19
image

Как Декодирането на Тракийското Писмо преобръща съвременната наука ‘с главата надолу’, за да върне истината за изконната вяра и бит на народа ни  

::: Или истините за лъжите на СПАРОТОК за един от най-великите български учени от новата история на България :::

/от Красимир и Дияна Мерин/


~:~:~ Родолюбие ~:~:~

            ::: Разчитането на тракийските йероглифи от Д-р Стефан Гайд не е изфабрикуван научен фалшификат, както твърдят някои (но за това след малко!), защото плочиците не са новост, а са известни на научния свят вече от няколко десетилетия и са многократно изследвани, и експертно установени за автентични както по физикалност, така и по датировка.

            Никой учен досега обаче не успя да прочете думи като "Тракия", "Територия на Тракия", „Дион Исус“ и „Орфей Храмът“ върху артефакти, някои от които са на повече от 7000 години – а това е в пряк разрез с битуващите „научни“ твърдения, че траките са се появили на Балканите едва през бронзовата епоха, което е хилядолетия по-късно, защото данни за това са се черпели единствено от гръцки летописи!

            Колко удобно! „Ахейци“ (от трак. „завоевател“) да завладеят земите на предците ни и след това да твърдят, че траките нямали писменост – само и само да укрият истината кой е най-древният народ, с най-древната писменост! Е, това поне обяснява защо през вековното византийско робство българската нация е била заличена много повече отколкото през цялото петвековно турско владичество; защо гърците винаги са опитвали да ни поробят духовно с тяхната „версия“ за християнството; защо са съдействали за унищожаването на българското население в земите останали извън границите на Княжество България; защо са воювали срещу нас в Балканската война и много други, които по-будните българи знаят по-добре.

            Затова и траките бяха считани "по дефиниция" за безписмен народ и въпреки уж многото учени, които знаели, че траките са нашите предци (както умишлено се вменява от разни блогъри), Д-р Стефан Гайд първи разчете наши древни „летописи“ върху различни артефакти (в това число и съдове от златни съкровища) и всеки български учен, който се счита за родолюбец, трябва да съдейства за промяна на официалната теория за произхода на българската нация в учебниците!

            Е, кога ще отдадем заслужената почит на новия Патриарх на Българското Възраждане – Д-р Стефан Гайд – благодарение на който знаем, че не сме „нашественици“ по родните си земи и сме били ограбвани от изконното си наследство – както материално, така и духовно всеки път, с лъжите за това, че сме били езичници, които били претопени от славяни и новата християнска религия!

            Това са удобни тези, подкрепени от небивало „нашествие“ на „научни“ теории за древни цивилизации по нашите земи (в това число и извънземни), за богомили, които видите ли били истинските наследници на тракийската вяра!

            Ами като е така, уважаеми „откриватели“ на топлата вода, защо никъде не признавате откритията на Д-р Стефан Гайд, а напротив – крадете безсрамно твърденията му – съкровището от знания, събирано от Д-р Гайд, Акад, Цветан Гайдарски и сътрудниците от Института п Т-Наука – и ги обличате в свои изфабрикувани идеи, в това число и религиозни!

            Какво общо имат брътвежите ви с истинската тракийска вяра, позната като тракийски орфизъм, проповядван от Апостол Павел и Апостол Андрей по нашите земи с доказателство, че Исус е чаканият Христос (Месия), проповядван от тракийските свещеници-оракули?

            Този Исус беше непризнат от еврейските равини и разпънат, а неговите последователи бяха жестоко преследвани от византийското християнство през всички векове като еретици! И днес, ако има истински родолюбци и българи, нека погледнат на онова, което са знаели Паисий, Раковски, Левски и Ботев, и за ради което и занапред те ще бъдат „преследвани“ като личности, като бъдат наричани „наивни романтици“, „масони“, или „убийци, които незаслужено са възхвалявани като светци в народната памет“.

            Това ще продължи да се случва докато българския народ „лениво“ надава ухо на лъжите на враговете на българския дух и нация от древността до днес – а атеизмът, сковал душите на българите ще благоприятства незаслуженото отхвърляне на истинската родна наука.

            Защо припомняме всичко това? Защото се оказва, че има блогъри, които зад прикритието на „ревностни изследователи“ на българската древна история, сеят заблуди и връщат отново старото научно статукво такова, каквото беше в годините на НРБ.

            Една доста популярна личност в интернет – блогърът Павел Серафимов – или както вече го наричаме „Кръгът СПАРOТОК“, е създал мрежа от коментатори, блогове и други, които уж цитират неговите открития, или го одобряват. Това обаче най-вероятно са същите стари „научни“ работници, които нямат никаква изгода от разпространението на научните открития на Д-р Гайд.

            Така нареченият „СПАРOТОК“ си позволи директни заплахи и нападки във Фейсбук към нас – „Съди ме, да видиш какво те чака“!!! Той най-безцеремонно си присвоява откритията на Д-р Гайд, но единствено в частта, че траките са българи, което след годините на публикации, конференции и срещи с научни и музейни работници, вече и децата в България знаят. Който иска, може сам де се убеди в тази мащабна просветителска дейност на Д-р Стефан Гай и Акад. Цветан Гайдарски. Истинските открития на Д-р Гайд обаче продължават да бъдат хитро присвоявани от СПАРOТОК – например в статията – НЕПОЗНАТИТЕ СТАРИ БЪЛГАРИ - 14.05.2017 г.– https://sparotok.blogspot.bg/2017/05/blog-post_14.html.

          С каква цел?

           Целта научаваме след централното изложение. След изброяването на редица известни вече чрез Д-р Гайд доказателства за трако-богарската нация, СПАРOТОК внезапно заявява следното:

            „Според този човек дедите ни не са монотеисти, не му е известно името Тангра, напротив, константинополския патриарх споменава за богове, т.е. за монотеизъм при предците ни не може да се говори и всеки, който твърди, че дедите ни са били монотеисти, или не е подготвен, или умишлено създава заблуди… Ето каква е реалността – няма Тангра, няма монотеизъм, върховния бог на старите българи е слънцето, като се почитат също луната, звездите. За това свидетелстват историческите извори, всичко останало е фантазия.“

            Сега измамата вече е пълна! Основната изходна точка на Д-р Гайд, доказана и потвърдена многократно, е критикувана като теза на човек, който бил или „неподготвен“, или „умишлено създаващ заблуди“?!…

            Отново старите лъжи за безпросветния тракийски народ, който вярвал в някакви природни явления!! Уж сме били велик народ, но сме били елементарни и първобитни, за разлика от „великите“ ни гръцки съседи?!! Ако някой се съмнява, да чете до припадък гръцки източници, гръцки автори от онова, време, и най-вече – всички писания на „клакьорите“ на гръцкото духовенство…Това е "истината за българската история", към която Кръгът СПАРOТОК от години води народа ни!

            Това обаче няма нищо общо с истината за българите – освен в открадната част, че сме траки, която никой учен от новата ни история не защити и не доказа както Д-р Гайд, и това и до днес не се харесва на онези, чиито научни титли са получени от разработки за безписмените траки?!

            СПАРOТОК с охота тръбим че всичко, което не е свързано с вярата на трако-богарите е "сензационно ново негово откритие". А истината за вярата на предците ни, която е в основата на родната и световната цивилизации – е отново "погребана". От СПАРOТОК няма да чуете, че трако-богарите са създатели на първата писменост, защото са  почитали християнския Бог Исус хилядолетия преди да има християни,... или че са създатели на най-напредналата известна в древността цивилизация, чиито постижения са се превърнали в легенди с митовете за Атлантида, защото на религиозните им концепции се крепи цялата наука от древността до днес.

            „Хвалбите“ на СПАРOТОК обаче са, че „цитира оригинални източници“ и нищо не твърди без то да е проверено, нека видим сега какви са неговите „проверени източници“, според които най-великото откритие на Д-р Гайд, кодирано на стенописи, които изобразяват Орфей-Първосвещеника на Бог Туонх-Ра (или ТАНГРА, Възкръсналият Бог Слово на старо тракийски), който е Богът на трако-богарите – е лъжа и манипулация на религиозен сектант!?

            https://nrbhistory.wordpress.com/ – Анонимен блог, наречен „история на НРБ“ (NRBHISTORY), съдържа шокиращи клеветнически статии срещу Д-р Стефан Гайд на български и на английски, в които потребители, които не са „уплашени“ и „шокирани“ са обвинени в следното:

            ТЕМА: „РЕЛИГИОЗНА СЕКТА ОГРАБИ ЕВРЕЙСКАТА РЕЛИГИЯ И ИСТОРИЯ“:

ALEX: „Вие сте идиот, който лъже за тракийската история и Д-р Гайд!

NRBHISTORY: „Не знаете какво говорите! Българин ли сте? Тези хора създават фалшива история и абсолютно лъжат народа използвайки религиозна и патриотична основа…“

 image

            Ето това ни изпрати СПАРOТОК, от което видите ли му се били „изправили косите“! Защитникът на тракийската ни история, уплашен от флагмана на откритията!

            Излиза, че Д-р Гайд, който ПЪРВИ доказа (без да оставя място за съмнение) тезата за тракийския ген на българите чрез мащабни изследвания, документи и публикации, чрез посочването на оригинални артефакти и цитиране на западни и български учени, изведнъж се оказва създател на „фалшива история“ според Кръга СПАРOТОК. Защо?

            Защото докато българите се страхуват от книгите на Д-р Гайд, и предпочитат да не ги четат, „защото са опасни и могат да пострадат“ (?!), както твърди СПАРOТОК, Кръгът СПАРOТОК може да си присвоява безпрецедентното откритията за тракийската история, писменост и поверия. Доказателства?

            През 2014 година СПАРOТОК публикува от свое име (?!!) – цели СЕДЕМ (7) години след публикуването на оригиналния труд на великия български учен – статията „Кой Унищожи Тракийската Писменост?“ – https://sparotok.blogspot.bg/2014/11/blog-post_27.html – в която си ПРИСВОЯВА всички открития на Д-р Гайд без дори да го спомене!!!

            Нещо повече! Тази кражба е солидно „гарнирана“ преди това и след това от потоп от уж цитати на други учени, които уж били доказали вече тезите на Д-р Гайд?! Да, лъжите за предците ни в миналото винаги са били "съшити с бели конци", но въпреки това тезите на официалната наука от времето на НРБ са ужасяващо изкривени и никой преди Д-р Гайд не смееше да разкрие всичко онова, което знаем днес за Древна Тракия!

            СПАРOТОК обаче като рефрен повтаря, че всичко за предците ни и преди е било известно, а той само бил решил да го покаже на българите, за да им го припомни и да ги знаят!!! Все едно този, който знае, че Париж е във Франция да твърди, че е от Париж без дори да е ходил там! 

            СПАРOТОК явно не се притеснява, че плагиатството в науката е мерзост, която не остава ненаказана, защото се чувства "недосегаем" да си присвоява научното богатство на Д-р Гайд, за да може във времето да го изкриви и модифицира според старите лъжи!!! 

         Това негово поведение обижда всеки българин днес – и всеки патриот дал живота си за тази страна – в това число и Д-р Гайд – защото  да знаеш нещо, не е като да го разбираш и познаваш в същината! Може би е време да "прочете," отново един от класиците в българската литература, който казва следното в своите „Мъжки времена“:

            Едно е да искаш! Друго е да можеш! А трето и четвърто е да го направиш.“ ::: Николай Хайтов :::

            Е, „правенето“ на СПАРOТОК (което показва каква е целта му – какво иска!) е да манипулира българите, че Д-р Гайд е измамник, затова публикува в коментар до нас линк към анонимния блог NRBHISTORY. Въпреки че в статиите си „тръби“, че всичко при него било само от проверени източници!!! Е, ние знаем, че „правенето“ е според „моженето“ – толкова може СПАРOТОК – да копира и да опонира на „конкурентите“ си с клевети – затова единствено това може да направи, когато и нашите статии са муи станали неудобни!!

            Може би и „NRB HISTORYe част от „Кръга СПАРOТОК“!! Защо мислим така? Ами виждаме същия модел – навсякъде по света, във всички музеи и книги, откритията на Д-р Гайд са приемани, и има последователи, които уважават трудовете му – а това е нещо, накоето трябва да бъде попречено!! Затова и в блога на NRB HISTORY“ има статии на английски с ужасяващите клевети към българския учен тияично в стила на България от времепт на НРБ, когато агресията в Чехословакия например беше "осъждана от трудовия български народ и той се вдигаше в защита на социализма в братската страна" – разбирайте, че държавата с армията влезе като агресор, а хората си мислеха, че някакви провокатори-конспиратори са наднали нардоа и трябва да му се помогне!!!…

             /следва продължение/

Категория: Лични дневници
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.06.2017 10:23

          /продължение 1 - тук е цялата статия на едно място/

          Последната статия от този блог (към днешна дата – 15-ти май) е публикувана на 14-ти май, 2017 – само ден след като в нашия блог публикувахме следното – и го споделихме в десетки групи във Фейсбук:

            Уникално! Продължават да потвърждават научните истини, които Д-р Стефан Гайд донесе на българския народ (https://www.facebook.com/meriniblog/posts/1312722485483261 и http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/05/13/unikalno-prodyljavat-da-potvyrjdavat-nauchnite-istini-koito-.1546545)

            „… Ето само един от множеството примери за истините, които Д-р Стефан Гайд, Акад. Цветан Гайдарски и сътрудниците от Института по Т-Наука направиха достояние на българския народ – http://portal12.bg/Otkriti-kodeksi-na-2000-g-govoryat-Isus-ne-e-syzdal-svoya-religiya-a-vyzstanovyava-drevno-uchenie.p4251. За жалост, тези истини до ден днешен се крадат и присвояват от всякакви блогъри и учени – отново отклонявайки вниманието на българския народ от ОРИГИНАЛА на тези открития, който заедно с тях може да донесе и така жадуваните благоденствие и просперитет, търсени от хората във всевъзможни култове и източни религии. Най-лошото е, че „оригиналното“ християнство, за което всички започнаха да говорят, е представяно днес от крадците на откритията на Д-р Гайд като някаква коренно различна (древнобългарска) религия… Тази богооткровена вяра и познание за света е била насилствено отнемана от нашия народ както от древните евреи чрез създаването на еврейската религия позната от Стария Завет и Талмуда, така и от византийските монарси, насилствено покръстващи ‘отново’ българите и унищожаващи тяхната истинска трако-богарска история чрез създаването на идеята за величието на византийската цивилизация в древния свят. Повече по темите за еврейската религия, създадена от тракийски свещеници, можете да прочете в Блогът на Мерин на http://merini.blog.bg/ в разделите „Древните Траки“ (http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/11/05/drevnite-traki.1487420) и „Апология на Християнството“ (http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/11/05/apologiia-na-hristiianstvoto.1487415). /Блогът на Мерин, май, 13-ти, 13:50 часа/

            ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ! Горният откъс е публикуван в Блог БГ и във Фейсбук на 13-ти май, а на другия ден се появява мистериозна статия на английски, чието заглавие гласи: „Религиозна секта манипулира, фалшифицира, и обижда еврейската история, вяра и традиции?!!!!“

 image

            Връзка към този сайт ми беше изпратен от самия СПАРОТОК, който винаги „проверявал“ всичко, въпреки че той самият години наред залива интернет пространството със същите тези лъжи "вплетени" уж между другото в статиите му, докато уж защитава „патриотичната българска“ теза, че траките са българи!!! Случайно ли е това? СПАРОТОК явно се надява по стар модел на всички клеветници, по-обикновените и простовати българи да останат с такова впечатление, че да има почва за приемането на всички по-късни негови твърдения – каквито и да са те!! Все пак, с този "имидж" на родолюбец, всичко, което е планирано като атака срещу научните трудове на Д-р Гайд ще има голяма тежест, нали?!…

 

          ... Ето как самият СПАРOТОК си позволява да нарича Д-р Стефан Гайд и всеки, който приема научните му трудове:

 image

             Представяте ли си? Нарича Д-р Гайд „Пълен невежа“ и „Автор на грандиозна манипулация за лековерни читатели“!!! Нямало данни, нямало никаква Библия Бесика, всичко било измислено… Манипулатори в миналото според някои са били и Раковски, и Паисий – и двамата са били обвинявани в „наивен романтизъм“… А какво да кажем тогава за Бенковски, който така „манипулира“ българите от Панагюрище и Копривщица, че го плюха и проклинаха, отрекоха се от него… предадоха го…

        Според това изявление на СПАРOТОК, и авторите на следващите статии са също „автори на грандиозни манипулации за лековерни читатели“… Четете внимателно! Тук са приведени само цитати, вижте пълните текстове, за да видите дали Библия Бесика е безпочвена спекулация?!…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~

            1) „Разкрита е тайната на древната тракийска Библия Бесика“ – http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4408:2014-10-17-12-19-38&catid=158:2015-05-09-09-24-36&Itemid=249

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~

            2) „Златната книга“, създадена 600 г. преди Христа, и страха от нея - http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2734

            „2013-08-04 Златната Орфеева книга, Явно някой много се страхува от тази книга, щом й е отредено толкова малко внимание. Вместо в самостоятелна зала с фотографирани страници (а те са само шест) и поставени за общ достъп за разглеждане, книгата е сбутана и й е отредено съвсем незабележимо място… Златната орфеева книга, един от най-тайнствените експонати в музейната ни археологическа сбирка, понастоящем на съхранение в МАЗЕТО на НИМ… Текстовете върху погребалните златни пластини-листове съдържат формули, които се тълкуват като свидетелство за мистерийни обреди…

            „... Най-шокиращ за мен обаче е начинът, по който е изложена златната орфическа книга. Поставката й е в коридор, сбутана между две по-големи, извън всякакъв обозрим контекст, което я прави незабележима. Тази находка, която би трябвало да заема централно място и да е обградена от обяснителни материали, носи енигматичния етикет "Златна орфическа книга, дарена от родолюбив българин... Няма дори приблизителна датировка. Няма и помен от обяснение какво е вероятното й предназначение или дори какво изобразяват шестте й златни листа. Намирам това за скандално. В други музеи такава находка би имала поне увеличително стъкло и пана с факсимилета на останалите страници, които не са видими от витрината. За дигитално устройство за обстойно оглеждане и повече подробности относно орфическите вярвания и мистерии явно не бива и да отварям дума.“ /Мария Спирова, Магистър по Криминология и Криминално право (Оксфорд) /

            „Подкрепям написаното от Мария Спирова. Сбутването на тази книга е неудобство от Истината. Обикновено така се процедира. Още повече, че Златната книга има "археологически паспорт". Мисля, че мъжът, който я е предал, е указал и точното място на намирането. Бях го чел някъде. Фотоси от нея в интернет почти няма, мисля, че тези, дето сме публикували, са първите два. Информация за нея няма. Още повече, не знаем какво точно е съдържанието на шестте листа. Никой не ги е заснел и представил пред нас. Нека отговорните институции не излизат с твърденията, че сега се "изучава от специалистите", все едно, че ние сме говеда и не можем да преценим това, което виждаме и сами.

          „Искаме да видим съдържанието й! Защото безотговорно и престъпно е да се поставят квалификации "етруска", без това да бъде обяснено и разработено аргументирано в една студия, придружена със съответния онагледяващ фотосен материал, за да видим кое е "етруското". Макар, че самия етноним "етруски" не е обиден за нас, ние пак можем да си го прочетем като "древнобългарски". Въпросът е принципен” /Йордан/.

„Присъединявам се към неговият коментар. Това за мен е също скандално. Защо тази книга, без да е изследвана, е представена за "етруска", а е намерена в тракийска гробница? Защо са тези опити за омаловажаване на тракийската култура?“ /http://dolsineq.blog.bg/

            Сведения за книгата има и на английските сайтове:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2939362.stm

http://publications.maxwellinstitute.byu.edu/fullscreen/?pub=1304&index=1

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~

            3) Лъжата за българската история се повтаря от 100 години. И това не е случайно - http://zahariada.blog.bg/history/2016/09/07/lyjata-za-bylgarskata-istoriia-se-povtaria-ot-100-godini-i-t.1475033. Същия материал е публикуван и на сайта на Новото Познание! В нея Д-р Ганчо Ценов НЕ е противопоставен на Д-р Гайд, а се казва следното:

             „Друг премълчаван факт е, че траките са имали писменост и до ден днешен така пише в учебниците: траките нямат писменост. Професор Стефан Гайд доказа, че траките са имали писменост и тя предхожда египетската. „Тракийското писмо е абсолютно аналогично и предшестващо египетското. В Египет има абсолютно същите пиктограми, които са идентични на тези у нас. Не говорим за подобни – а за абсолютно същите, създадени две хиляди години по-късно. В Египет не ги е имало, когато в Тракия са били създавани. Изводът е логичен – писмото е възникнало в Тракия, пренесено е в Египет, където е доразвито.”

            И какво правят нашите историци, когато по телефона се обаждат историци от Британският исторически музей и се интересуват от спомената тема … нашите историци заявяват, че такова нещо няма… От край време има данни, че тракийски племена са дали началото на първите египетски династии. А в самият Египет има район в който до преди няколко години са се правили ….гайди… идентични с  родопските гайди. Информацията бе публикувана за това преди години в мрежата.“

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~

            4) Ето и още едно – независимо от Д–р Гайд откритие на един български учен, на което попаднахме тази вечер, докато подготвяхме материала си. Издадена е книгата „Йерусалим е основан от древните българи при завоюването на Египет“ – http://www.budnaera.com/201701f/17010835.html, в която се казва следното:

            „Историята на евреите е фалшифицирана и героизирана. И то в пряка връзка и на гърба на най-древната българска история! Най-вероятно и лесно ще бъде, авторът да бъде обявен за некомпетентен, луд и т.н. и да се спре четенето по-нататък, да не бъде публикувано. Малко търпение! Който се интересува от нов прочит на историята и богословието, макар да не съм специалист по второто, нека продължи да чете. Но при положение, че читателят е българин патриот! Не като стотици фарисеи, качили се на властови позиции във всякакви структури в България, в медиите, в обществените телевизии, интернет портали, които  не биха изкарали на бял свят този материал. Ще го затрият, както затриват българската история. А на тези които са чели история от учебниците ни, ще им се стори налудничава фантасмагория

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.~~~~~~~~~~~~~~~

            Читателите, които си направят труда да прочетат цялата статия  могат сами да преценят дали и този автор „създава фалшива история и абсолютно лъже народа използвайки религиозна и патриотична основа, с което манипулира, фалшифицира, и обижда еврейската история, вяра и традиции…“?! Това е Валентин Вътов, завършил класическа филология в СУ „Св. Климент Охридски“, ВСШ – Симеоново, публична администрация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, работил в Дирекция „Културно-историческо наследство“ при ОСК – Пловдив, преподавал старогръцки език в ПУ „П. Хилендарски“, преминал на работа в специалните служби, ОР в НРС, направление Гърция и Балканските страни, след пенсионирането се отдава на първоначалното си увлечение – историята на древните народи, и от патриотични подбуди събира малко познати сведения за историята и живота на българите от най-дълбока древност!!!

/следва продължение/

Категория: Лични дневници
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.06.2017 10:21

          /продължение 2 - тук е цялата статия на едно място/

          … Защо не цитирате тези „факти“, СПАРOТОК?! Сигурно защото по вашите критерии и това са  „автори на грандиозна манипулация за лековерни читатели, които са пълни невежи?!... И ИЗБИРАТЕЛНО скалъпявате теорийките си

        Не цитирате тези и много други, защото подкрепят откритията на Д-р Гайд! А вие много се страхувате, че няма как да обявите за сектанти толкова много хора, нито да скриете „археологическия, историческия и научния факт“ за съществуването на Библия Бесика!! Опитвате се „на парче“, „потайно“ да се разправите с опонентите си… Вашите „приятели“ вече нееднократно ни блокираха и докладваха статиите ни… Вашият „Кръг“ се опитва чрез лъжи и клевети да уплаши българския народ и да внуши мисли за секти! Докато вие си присвоявате откритията на Д-р Гайд НАГОТОВО – без грам труд, посвещение или лишения, за да отклоните вниманието от оригиналната вяра на българите!!!

        Това е разликата не само между нас и вас СПАРOТОК, ни и между вас и останалия свят!!!  Вашите клевети и нападки не просто дискредитират един от най-великите учени от новата българска история на България и на световната наука, но отнемат на българите изконното им право да знаят цялата истина и нищо друго. Защото само истината прави хората свободни да вярват и да избират доброто в живота си!

        Когато ние публикувахме „нашата версия“ по документите разкрити от Д-р Гайд за оригиналната спрямо еврейската религия българска вяра в Исус, вие публикувахте срамната статия на английски за „секта, която обижда еврейската култура и традиции“. Срам за всеки, който вярва на скалъпените ви истории!!! Ако някой се съмнява в думите ни, нека пак да прочете клеветите ви към Д-р Гайд относно Библия Бесика – най-големият „трън“ в очите ви – не само от коментара по-горе, но и от нелепостите в блога ви!

        „Кръгът СПАРOТОК“ убеждава чрез религиозни активисти, блогъри и уж известни учени (за какъвто се е самообявил самият СПАРOТОК?!), че никой не знае за Д-р Гайд, че нямало документи нито в Лондон, нито другаде, че всичко видите ли било лъжа!

        Това обаче е ПОТОП от лъжи с "нова (актуализирана) версия" на вече познатите научни тези от миналото. Изградена е мрежа за разпространение на „откритията на СПАРOТОК“ с една единствена цел – да не се достигне до великите истини отминалото!! Затова следващата крачка очевидно е "посегателството" над ЕЗИКА СВЕЩЕН на нашите деди.

        Това е "новата ера" активност срещу откритията на Д-р Гайд на  Кръга СПАРOТОК! Те са насочили „усилията“ си към азбуката ни, за да може едно от най-великите открития на Д-р Гайд – декодирането на тракийската йероглифна писменост и преводът на думи като "Тракия", "Територия на Тракия", „Дион Исус“ и „Орфей Храмът“  – да бъде ограбено, фалшифицирано и променено, а българите да бъдат заблудени, за да не достигнат чрез лингвистичните открития до истините за оригиналната си вяра.

           Не знаем какви са вярванията на тези хора, но очевидно мразят християнството и не могат да търпят онова, което всеки истински българин пази дълбоко в душата си – вярата в Исус, помогнала на нацията ни да се съхрани през най-тежките периоди на национално подтисничество и унищожаване на културата ни... Ако не беше така, бихте се вълнували като нас, и като всеки българин от безсенните трудове на Д-р Гайд... Но не! Целият арсенал е в ход – дори въвличането на омраза между евреи и българи, защото както видяхме от „горещия линк“ на СПАРOТОК, Д-р Гайд манипулирал, фалшифицирал, и обиждал еврейската история, вяра и традиции!!!!

         А ако съдим по коментарите на хората, които "ръкопляскат" на статиите на СПАРOТОК, и ние сме луди, фанатици, глупци, и какво ли още не... Не помним в подробности всички квалификации, които се сипеха последните месеци... а сега се оказа, че тези хора "удобно" водят диалог със СПАРOТОК във Фейсбук групата "Древни цивилизации", където един от администраторите ни блокира, защото пишем срещу СПАРOТОК!!

          За нас е чест, че във вашите очи сме страната на такава личност като Д-р Стефан Гайд – дай, Боже, това да е така не само във вашите очи, но и по всякакъв друг възможен начин – и по ум, и по знание, и по заслуги към българския народ!!! Гордеем се с нашата Духовна Школа по Метода Гайд, защото и най-нищожното от нея е стократно по-достойно от всичко, което сте правили, и което някога ще направите!

        Затова и сега считаме за многократно по-добър избор да предоставим на нашите читатели малко „свеж въздух“, за да си спомним как Д-р Гайд гледаше на истината за своя народ и кое беше основата за неговите открития:

      „Декодирането на Тракийското Писмо не е просто разгласяване на поредната нова сензация, нито обичайното евтино четиво "за развлечение на масите". Още по-малко вярно би било да се смята, че изводите от това откритие се ограничават до възхвалата на нашето древно минало и последващите от това патриотарски спекулации.

        Търсачите на екзотични забавления или мегаломански хипотези ще останат разочаровани също, но така да бъде! Възможно е и някои измежду тесните специалисти и мои колеги да останат не докрай удовлетворени, защото умишлено съм търсил книгата да не се адресира само за тях и да не остане достъпна само за техния монополен и превъзнесен - "почти посветен" елит.

        Откритията при Декодирането на Тракийското Писмо са адресирани до всички, които имат задълбочени интереси, възвишени стремежи и проницателен взор, и не оставят (другите да мислят вместо тях, но дръзват да търсят своя собствен път в откриване на истината. Защото това не е книга за абсолютно всеки, и особено не за тези, които приемат наготово (априори) становищата на общоприетото, дори когато то е погрешно, и цитират "авторитетите на деня", дори когато техните концепции нямат друга стойност, освен поддръжката на Политическата Коректност. Ако сте от тази група, моля не четете книгите ми, те не ще ви ползуват с нищо!...“ ::: из „Тракийското Писмо Декодирано“, Д-р Стефан Гайд :::

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 162 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.06.2017 10:14
image

Истинското познание се пази във всеки от нас във вътрешната книга написана от Твореца, в дълбините на нашата природа

 /от Красимир и Дияна Мерин/

 

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~

 

              ::: Блага Димитрова ::: „… Има дребни лъжи, разбира се! Но човек, като свикне да скрива истината, да я изопачава, може да сътвори големи лъжи!... Аз бях готова в огън и вода да се хвърля, за да измия петното от името си, да туря най-сетне край на дребните лъжи и премълчавания, които ме гнетяха. Още сега, на часа!... Хора, едвам научени с дългогодишни усилия да говорят, да владеят човешка реч, започват да се учат на мълчание. А то е много по-трудно от говора. Мълчанието изисква и съответен манталитет. То води до мълчащ израз на лицето, до мълчащ поглед, до мълчащ жест, което значи – без израз, без поглед, без никакъв жест. То води до мълчащи мисли, което значи спряно мислене. Защото, за да мислиш – трябва да спориш, да опровергаваш, да се съмняваш, да търсиш истината по всички посоки. Мълчанието води до запушване на волята, до закостеняване на характера. Мълчанието убива човека и го връща към животинския стадий…“ ::: фрагменти от „Пътуване към себе си“ (1965) :::

            ::: Д-р Стефан Гайд ::: „… Още Питагор (родом тракиец!) свързва Словото и Езика (Логоса) с Науката за Трансцендентните проявления на Божествената Монада в Множествеността, откъдето като мироглед учените-деисти и мислителите в епохата на Просвещението доразвиват доктрината за Бога на Философията и Науката. Творчеството на такива имена като Джон Спенсър, Ралф Къдуърт, Джон Толанд, Уилям Уорбъртън, Райндхолд Фридрих Шилер, и много други, може и трябва да се разглежда именно от дистанцията на времето, извън контекста на тяхното съвремие, отвъд ограничеността на епохата и тяхното собствено разбиране за собствената им мисия, за да се обогати картината на света и със техния дискурс.

            Именно те постулират, че по своя характер "мистични" и "трансцендентни" са не само религиозните откровения, но и всички открития в науката, от което следва изводът, че истинската наука по природа е трансцендентна, ако и да не са я наричали така. Всяко значимо откритие като ново стъпало по стълбата на прогреса, не произлиза просто и само от "обективната" (външна) реалност, но е преди всичко умозаключение, или по-скоро умозрение на субекта и неговата субективна перцепция и частно наблюдение. Революционните прозрения в науката съществуват като хипотези първично вън от опита, който разбира се последва, с цел да потвърди (или опровергае) предположението на учения. Най - известен от многобройните примери е този за атомите дефинирани първо от учения-философ Демокрит без наличността на техническия инструментариум, който много векове по-късно потвърждава верността на неговата теория, родена по независим от видимата физическа реалност чисто субективен път на наблюдение, съзерцание и размишление.

            Такъв субективизъм в познанието доказва съществуването на действителност, мироглед и "спомняне" на предишен опит запазен в хранилището на колективната памет. Такъв подход към света и божествените еманации е добре познат и прилаган през вековете от цяла плеяда учени-мистици като Нютон, Паскал, Менделеев и други, които са едновременно природоизследователи-естествоизпитатели и богослови-езотерици, което не противоречи на тяхното честно и безприс-трастно регистриране на физическите феномени, но балансира тяхната човешка ограниченост с мултидименсионалността (многоизмерността) на интуитивното познание.

            Истинското познание, казва философът, се пази във всеки от нас във вътрешната книга написана от Твореца, в дълбините на нашата природа. Затова, като очевидец и оценител на феномените на цялото мироздание, всеки сам е потенциално най-добрият учител сам на себе си, ако разбира се, е способен да отвори своите вътрешни "очи" и "уши" за това, което Логосът ни учи в нашата най-съкровена вътрешност. И понеже Познанието не съществува вън от човека, затова и Бог е познаваем именно и само като антропоморфен Бог, както и феноменът на мирозданието е откриваем единствено поради Словото, което присъствува едновременно и вездесъщо в човека и в цялата природа. Така чрез аналогиите и подобията всичко е познаваемо, но само докъдето всеки е достигнал в познание на самия себе си. Лично за себе си аз съм открил в християнския мистицизъм именно такава уникална възможност за истинско себепознание и познание на скритата Същност на Природата, отвъд сянката на нейните външни явления, за каквато говорят Климент Александрийски и докторите основоположници на християнската наука…::: из „Тракийското Писмо Декодирано I :::

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1129 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 15.05.2017 11:13
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 152395
Постинги: 113
Коментари: 15
Гласове: 142