Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 542556 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 13.05.2017 г.
image

Уникално! Продължават да потвърждават научните истини, които Д-р Стефан Гайд донесе на българския народ

Откритията на Д-р Гайд бяха свързани с изнамирането на КОДОВЕТЕ за оригиналната вяра на трако-българите, които показват начините за практикуване на християнската вяра по начина, по който е била проповядвана от първите Апостоли. Днешните „откриватели на топлата вода в богопознанието на траките“ обаче са или врагове на християнството или заклети атеисти и не могат и до днес да приемат откритията на Д-р Гайд.

Те продължават по стар обичай от времето на науката в НРБ да разпалват патриотизма на българите, без да им позволяват да получат „ключовете“ за декодирането на вярата и благоденствието в живота, които предците ни са познавали и затова са били велик народ в древността!

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~

            Британският всекидневник Daily Mail обяви, че откритият през 2008 г. древен комплект табли, показващи най-ранния портрет на Исус Христос от преди близо 2000 г. е автентичен. Според него Христос не измисля нова религия, а стъпва на древното познание. Българският език, историческите артефакти, намерени по нашите земи, българските традиции и фолклор, българската душевност и история на народностното ни развитие сочат към един основен извод: Българите са най-древните хора на земята и те са хората от Рая, живели по времето на така наречената в много древни свещени книги Златна епоха на човечеството.

            Ето само един от множеството примери за истините, които Д-р Стефан Гайд, Акад. Цветан Гайдарски и сътрудниците от Института по Т-Наука направиха достояние на българския народ – http://portal12.bg/Otkriti-kodeksi-na-2000-g-govoryat-Isus-ne-e-syzdal-svoya-religiya-a-vyzstanovyava-drevno-uchenie.p4251. За жалост, тези истини до ден днешен се крадат и присвояват от всякакви блогъри и учени – отново отклонявайки вниманието на българския народ от ОРИГИНАЛА на тези открития, който заедно с тях може да донесе и така жадуваните благоденствие и просперитет, търсени от хората във всевъзможни култове и източни религии.

            Най-лошото е, че „оригиналното“ християнство, за което всички започнаха да говорят, е представяно днес от крадците на откритията на Д-р Гайд като някаква коренно различна (древнобългарска) религия. Един от най-великите учени лингвисти и богослови от новата история на България, Д-р Стефан Гайд, доказа подробно и без съмнение, че древната вяра на траките в Бог Дион Исус и богопоклонението на трако-богарите и първите християни на Орфей се дължат на факта, че нашите предци са вярвали в Твореца създател на невидимия и видимия свят, познат хилядолетия по-късно като Исус Христос.

            „Справедливото наименование и определение на оригиналното Българско Християнство е ‘Апостолското Християнство’, за да се разграничи от византийското ‘Имперско Християнство‘, което всъщност е опорочената вторична версия на Христовото учение, нагодено към репресивните интереси на имперската държава... Защото то е точно това, защото по старшинството си и по първородното си право в Европа то може да носи само името, с което е било известно сред най-ранните християни…” /Акад. Цветан Гайдарски, „Тракийският орфизъм за напреднали I“, 2007 г.)

            Всички известни гонения на пророци и християни от фарисеи и атеисти от историята най-вероятно са борбата на противниците на вярата срещу оригиналното християнство, което е почитането и очакването на Христос векове преди той да се появи в човешки образ.

            Тази богооткровена вяра и познание за света е била насилствено отнемана от нашия народ както от древните евреи чрез създаването на еврейската религия позната от Стария Завет и Талмуда, така и от византийските монарси, насилствено покръстващи ‘отново’ българите и унищожаващи тяхната истинска трако-богарска история чрез създаването на идеята за величието на византийската цивилизация в древния свят. Повече по темите за еврейската религия, създадена от тракийски свещеници, можете да прочете в Блогът на Мерин на http://merini.blog.bg/ в разделите „Древните Траки“ (http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/11/05/drevnite-traki.1487420) и „Апология на Християнството“ (http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/11/05/apologiia-na-hristiianstvoto.1487415).

            Неслучайно родните историци никога не са криели факта, че Византийското (почти двувековно) владичество на българските земи (владичество е терминът, който българската историография използва) е нанесло повече вреда на българската култура и национално самосъзнание от петвековното Османско владичество. Достатъчно е само да прочетем статиите на Каравелов и Ботев (които днес трудно се намират извън библиотеките и почти не се изучават в училище), за да проумеем тежкото духовно потисничество от страна на гръцките фанариоти. А на събитията свързани с етническото прочистване от страна на гръцката армия в земите влизащи в границите на днешна Македония и до днес има живи наследници на хората, които са ги преживели.

            „Ранното християнство по българските земи има своите корени в тракийското християнство и тракийския орфизъм, които намират своя съвършен синтез и синкретичен израз в религиозния и верски живот на коренното тракийско население по тези земи, приело християнството директно от светите Апостоли и лично от Св. Ап. Павел според Новозаветната традиция и писания. Затова не е никак чудно и някои от първите апостолски писма и писания, отправени към християнските общности сред това население, да са били записани именно на тракийския Бохарски диалект, както свидетелствуват и книгите от сборника „Тракийските Послания“. Това, че по-късно по чисто политически съображения гръцкото духовенство ги обявява за ерес, за да се отърве от силните си конкуренти за духовната и светската власт в империята, каквито са Тракийските епископи и християнски императори-орфици, съвсем не означава, че в същността си тези коренни християнски общества с техните ранно-християнски традиции наистина представляват някаква неправилна или еретична версия на Христовата Вяра…

              ‘Духът’ на разбирането и практикуването на ‘тайнството на Христовата вяра‘ са много по-задълбочено застъпени именно сред тракийските християни, които са приели Христовото учение най-първи в Европа и директно от устата на Светите апостоли в лицето на Св. Апостол Павел и неговите сьподвижници-мисионери по земите на тракийската диаспора. Така че враждата между тракийския епископат и гръцките му и римски конкуренти се базира преди всичко на съперничество за духовното и политическо влияние в тогавашния свят, а не на действителни ‘еретични’ доктрини, които да са били проповядвани от него!!! Този факт е от изключителна важност, защото веднъж завинаги премахва несправедливото клеймо, което Византия лепва върху Самобитното и Оригинално Българско Християнство, наричайки го ‘Българската Ерес’, с което име то остава известно в Европа чак до късното Средновековие…“ /Д-р Стефан Гайд, „Тракийското Писмо Декодирано III“, 2007 г./

            Има множество текстове от Новия Завет на Библията, които показват недвусмислено връзката между:

            – вярата на посветените в тайните орфически мистерии в магическата сила на името Исус и

        – вярата на ранните християни в Христовите тайнства и всемогъщата творческа сила на същото име Исус.

            Д-р Стефан Гайд подробно описа и доказа тази връзка, но враговете на българската култура – в това число и чуждоземните поклонници на западни евангелски деноминации – клеветят и отхвърлят оригиналната трако-богарска вяра досущ като предателите на българското Възраждане – гърчеещите се българи и продажните чорбаджии, предавали смелите въстаници. За финал ви предлагаме още една малка част от „съкровищницата“ на Д-р Стефан Гайд:

            „Името на древния тракийски Бог Исус (Слънцедатният-Исус = Дион-Исус, Дионисий) се чете в Египет сред народа "Усари" (Озирис) и остава в традицията на класическите гръцки автори с това име, което продължава сред непосветените по света и до днес!

            Това, което е най-любопитното обаче, е че с адвента на Християнството Божието име Исус отново излиза от тайните общества и става достояние на всички народи. Как да си обясним това? Защо е премахната забраната за познаването на това толкова ревностно пазено в тайна име на Божеството през всичките предходни векове?

            Каква е промяната, настъпила в света с адвента на християнството, която диктува и новото отношение към името "Исус"?

            Може би просто това, че Богът Исус се е въплътил за първи път в линейната история на пространството и времето на този свят именно в тази нова епоха. Това обяснява и победата на християнството и приемането му от посветените, които веднага познават Бога: на Мистериите си Исус-Дион в лицето на бого-човека Исус-Христос. Тайният Бог на отвъдното е станал вече явен Бог на човешката история.

            Така въплътен, лично той им заповяда да прогласят тайното му име публично сред всички народи. "Това, което сте чули в тайно на ухо и във вътрешните стаи, това прогласете от покривите". Името Исус е завещано за пръв път на всички хора, които повярват в Божия Син и го приемат за свой Спасител. Безпрецедентно, с настъпването на тази Нова Ера, всички хора, без разлика от пол, възраст, раса, социално положение СА ПРИЗОВАНИ ДА СТАНАТ ПОСВЕТЕНИ. Но както казва Светото Писание "Мнозина са призовани, но малцина са избрани... Подвизавайте се да влезнете през тясната врата... и да вървите по тесния път, защото малцина са тези, които ги намират!"“ /Д-р Стефан Гайд, „Тракийското Писмо Декодирано III“, 2007 г./

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3702 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 13.05.2017 20:40
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542556
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250