Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 546392 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 18.05.2017 г.
image

В защита на истинската родова памет на българите от новите „нашественици“

Или за изпълнението на поговорката „Видяла жабата, че подковават вола, и вдигнала и тя крак“

 /от Красимир и Дияна Мерин/

 

            Уважаеми читатели на Блога на Мерин! Последната ни публикация за делото на Д-р Стефан Гайд и за кражбите на неговите открития в продължение на години предизвика вчера забрана за достъп до публикациите ни и до коментарите под тях!!! След направена проверка се оказа, че от други профили – които не са автори в страницата – всичко се вижда! Това означава само едно – че са използвани механизми във Фейсбук да бъдем блокирани като автори!

            Ние от години разработваме Духовна Школа на принципи на Метода Гайд – научния метод, който е използван за първи път от Д-р Гайд за декодирането на тракийските йероглифи. Този метод е уникален и може да бъде приложен към цялото човешко познание, давайки уникални и неподозирани резултати в науката и теориите за човека и човешкото битие.

            Освен чрез публикациите в Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog ние публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд и в нашия Фейсбук клуб "Родова памет" на facebook/com/rodovapamet

            Д-р Гайд е единственият учен в българската и световната история, който така подробно и мащабно разчете тракийското писмо, намери аналози с египетската писменост и доказа древни връзки между тракийската цивилизация и физическите и духовните предци на много древни цивилизации.

            Типичната българска черта да се презира всичко „българско и родно“ се съчета грозно с атеизма на различни хора, чиято преднамерена и очевидна цел е да заличи връзката на българския народ с Исус.

            И до днес се пазят донякъде фантастични поверия – както в народната памет, така и в описания на фолклористи от БАН, че в България има места, които се почитат или като рожденото място на Исус, или като местата, на които Исус е живял докато е бягал от Ирод. Това са най-различни поверия, за които ние не сме намерили доказателства нито споделяме като научен факт, защото няма как да ги аргументираме. Те обаче са емблематични за естествената родова памет на българите, която е толкова дълбоко свързана с християнството от зората на тракийското поклонение на монотеистичния Бог Дион Исус, че в по-искрените и простодушни хора са се раждали най-различни идеи.

            Фактите обаче, разчетени от Д-р Гайд по множество артефакти по света, подкрепени от чуждоезични научни трудове, които НИКОГА не са превеждани в България, както и от латински извори, които никога не се цитират за сметка на летописи на враждебните на българската нация византийски автори, показват оригиналния пренос на религиозни идеи от древните трако-българи към останалите цивилизации по света – и показват самобитността и оригиналността на тези идеи като първични в цялата история на човечеството.

            НИКОЙ учен досега не е поднасял в такава пълнота и детайли тези факти така, както го направи Д-р Гайд. НИКОЙ не беше тълкувал и изнамирал толкова аргументирано тези детайли, които от 2006 година като лавина заливат българската общественост, но малцина знаят кой е първият, който го направи.

            Днес се твърди, че Д-р Гайд е фалшифицирал българската история (?!) и че нямало оригинални документи, които да подкрепят книгите от сборника „Тракийските Хроники“. Факти обаче има предостатъчно – дори и в интернет:

            Документирано е и съществуват доказателства, че веднага след освобождението, докато е траело още руското временно управление от България, са изнесени над „120 товара“ книги. Така е записано, „товара“ аз го разбирам като 120 каруци или може би пратки. Тези книги са иззети от манастирите от руски и – забележете – австро-унгарски военни части. Това не е мит, това не е предположение, това е реален факт. Реален факт е и унищожаването от руски военни части на една плоча, намерена някъде по Дунав, на която са записани думи на Аспарух „Аз идвам тук при свои“ или нещо подобно“… /https://novotopoznanie.com/lie-bulgarian-history-is-repeated-100-years-and-this-is-no-accident//

            Обвиненията към Д-р Гайд за фалшификация на българската история се правят с една единствена цел – да се присвои безнаказано и незабелязано от българския народ един  самобитен и уникален научен труд без аналог нито в българската, нито в световната наука, какъвто е Тракийското Писмо Декодирано. Той е издаден още през далечната 2006 година, но ключови открития от него най-безцеремнно са присвоени от САПРOТОК през 2014 година без дори и намек, че това откритие принадлежи на друг:

            - Статията на СПАРOТОК от 27.11.2014 г., в която той претендира за авторство на откритието за тракийската писменост?! – на https://sparotok.blogspot.bg/2014/11/blog-post_27.html

            Същата статия се разпространява и на http://bultimes.com/koj-unishtozhi-trakijskata-pismenost-ili-zashto-izopachavat-istoriyata-ni/ с дата от 10.05.2016 и с посочен източник блогърът GOI от blog.bg -  http://goi.blog.bg/zabavlenie/2015/01/16/koi-unishtoji-trakiiskata-pismenost.1330990. Той пък я е публикувал на 16.01.2015 и НЕ Е ПОСОЧИЛ НИКАКЪВ ИЗТОЧНИК!! На всеки обаче, който говори или споделя статията от BulTimes от 2016 година, СПАРТОК най-безцеремонно заявява, че това е негово откритие, и той трябва да бъде цитиран?!

            Още по-любопитна е темата, която СПАРОТОК публикува точно преди „своето откритие“ за тракийската писменост от 2014 година. Това е „Библия Бесика и методите на Д-р Гайд“, https://sparotok.blogspot.bg/2014/10/blog-post_26.html от 26.10.2014 г. – „Преди няколко години в пресата ни гръмна новината, че е намерена библията на бесите. Книгите на Стефан Гайдарски познат още като д-р Гайд превзеха книжарниците, бяха предлагани дори и в музеи. Това ме учуди доста, понеже поне на този момент, както правителствата, така и учените ни като цяло пренебрегват тракийското ни наследство. Когато се запознах с писаниците на Гайд разбрах каква е причината за “великодушието” на управляващите. Тракийското Писмо Декодирано се оказа заблуда. Едиственото верно твърдение в работите на Гайд е това, че сме наследници на траките. Начинът на работа обаче може да се характеризира като всичко друго, но не и научен. Творбите на Гайд са просто една бомба със закъснител. След време тя ще причини много душевни терзания, на тези, с чието доверие е злоупотребено…“ /СПАРОТОК/

            Забелязвате ли схемата? Статията за тракийската писменост следва след статията против Д-р Гайд!! Първо се дискредитира ученият, за да се отклони вниманието от истинския автор на откритията за тракийската писменост, а след това „ученият“ СПАРOТОК изказва личното си становище, че трудовете на Д-р Гайд са „творби“, които щели да причинят душевни терзания на читателите?!

            Но това не е всичко! При всяка публикация на СПАРOТОК в блога му или във Фейсбук, има „услужливи“ потребители, които предлагат умело уж научни факти срещу заключенията на Д-р Гайд, че най-типичната черта на българската нация в древността е ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА:

Irena Yancheva: “Във връзка с обреда свързан с пиене на вино от чаша - човешки череп - извличане на сила: този ритуал е част от почитания към мъртвите и култа към предците. Данни за това намираме при Христо Вакарелски " Български погребални обичаи ", 1990 г., Анани Стойнев " Българска митология ", 1994 г., Евгений К. Теодоров " Древно-тракийско наследство в Българския фолклор ", 1999 г., така също и база данни на терен - манастирски костници със съхранени и почитани чочешки кости и черепи на Света гора Великата Лавра, Каракал, Дионисий, и още няколко скита ), Бачковски ман., Pasarea monastery / near Bucharest и др. https://athosweblog.com/tag/ossuary/feed, https://athosweblog.com/tag/ossuary/page/2...”

            За сведение, тук се говори за едно от уникалните доказателства на Д-р Стефан Гайд, че обичаите на траките са религиозни и са предвестник на християнското причастие и притчите на Исус за лозницата и виното, което е кръвта му и от което ако някой пие (става въпрос за участие в евхаристийното тайнство, т.е. такъв, който е вярващ и изповядващ християнската вяра) ще намери вечен живот. За оборването на тази теза обаче е посочен интернет източник… гръцки WordPress блог?! Този, който знае как византийските летописци са представяли българите в неблагоприятна светлина през вековете, може сам да прецени що за човек предлага тълкувания от гръцки сайт!!

            В допълнение, авторката на подобен срамен коментар дори цитира фолклориста Евгений К. Тодоров, който в книгата си „Тракийското наследство в българския фолклор“ твърди, че траките са МОНОТЕИСТИ и имат само един бог – ХЕРОСЪТ!! Факт, който въпросните блогъри отричат на други места, но въпреки това цитират големите ни учени, за да впечатлят читателите си. Излиза, че авторката на този коментар е или невежа за трудовете на Евгений К. Тодоров, или се опитва да прокара лъжите си, цитирайки известен български фолклорист!! Но това е маниерът на Кръга СПАРOТОК – обвинения срещу знаещите и „хвърляне на прах“ в очите на онези, които нямат време и умения да четат надълго и нашироко научни публикации!

            За всеки непредубеден читател е ясно, че ударът срещу Д-р Гайд не е случаен, защото всички „изследвания“ на СПАРOТОК в крайна сметка водят до неговите изводи, че вярата на трако-богарите няма нищо общо с Исус, че те са вярвали в езически богове, и други подобни небивалици тиражирани в миналото. За какви истини тогава се бори СПАРОТОК?! Единственото ново при него са новите начини за изопачаване и обезсмисляне на откритията на Д-р Гайд. Няма значение, че в интернет е пълно с материали като следните:

               1) Разкрита е тайната на древната тракийска Библия Бесика“ – http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4408:2014-10-17-12-19-38&catid=158:2015-05-09-09-24-36&Itemid=249

               2) „Златната книга“, създадена 600 г. преди Христа, и страха от нея - http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2734

            Защо не обвини тези автори в сектанство или нещо друго?! СПАРOТОК е олицетворение на новите „нашественици“ срещу българската родова памет, чиито дела не се ограничават само с изопачаване на истината в очите на българския народ:

            Друг премълчаван факт е, че траките са имали писменост и до ден днешен така пише в учебниците: траките нямат писменост. Професор Стефан Гайд доказа, че траките са имали писменост и тя предхожда египетската. „Тракийското писмо е абсолютно аналогично и предшестващо египетското… И какво правят нашите историци, когато по телефона се обаждат историци от Британският исторически музей и се интересуват от споменатата тема … нашите историци заявяват, че такова нещо няма… От край време има данни, че тракийски племена са дали началото на първите египетски династии. А в самият Египет има район, в който до преди няколко години са се правили ….гайди… идентични с  родопските гайди. Информацията бе публикувана за това преди години в мрежата.“ Източник: http://zahariada.blog.bg/history/2016/09/07/lyjata-za-bylgarskata-istoriia-se-povtaria-ot-100-godini-i-t.1475033 и Новото Познание (първа част е тук - https://novotopoznanie.com/lie-bulgarian-history-is-repeated-100-years-and-this-is-no-accident/ и съдържа и редица други любопитно факти, които независимо подкрепят истинността на документите в книгите и сборниците, издадени от Д-р Стефан Гайд)

            Оказва се, че тези нови „нашественици“ не желаят да се знае за откритията на Д-р Гайд, очевидно от страх да не бъдат потвърдени от чуждестранни авторитети!!

            Така че, Кръгът СПАРOТОК и занапред ще имитира „открития“ – казваме имитира, защото зад неговите открития могат да се видят единствено старите лъжи за „морето от славяни“ и за „славянската писменост“?! А след тях бавно ще се прокраднат отново старите заблуди за българите, които били „азиатци“, „хуни“ и друг вид „езичници“, само и само да се укрие от народа ни истината, че сме първите поклоници на Бога Слово в света („Бог-ари“).

            Тук искаме да заявим категорично, че не вярваме, че всички български историци, крият истината за народа ни от завист или за лична изгода. Многократно сме се убеждавали, че огромният труд, който българските учени са полагали през вековете – в това число и по времето на НРБ – е наследство като доказателствена част за истинската ни родова памет, която трябва да се изучава в училище – стига към тях да бъде приложен научният Метод Гайд!!    Свидетели сме, че дори хора с „погрешни“ според откритията на Д-р Гайд твърдения не отричат истината и казват, че „времената преди са били други и днес нещата могат да се променят“. За да има промяна обаче е нужно да се дава гласност на оригиналните научни трудове на учени от ранга от Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайдарски. Само тогава трудът и усилията на всички български учени ще намерят своето точно място в един дълго нареждан пъзел, който поколенията ще продължат да разширяват.

            И днес всеки български учен, писател, творец или културен деец, който е положил усилия да пише, изследва и публикува, независимо дали това е от времето на НРБ или от времето на Република България, е за нас „потенциален“ носител на кодираните в българските душевност и бит истини за предците ни. А хора като Павел Серафимов – СПАРOТОК ще продължават да участват в подла кампания за дискредитирането на истината, използвайки всякакви похвати да скрият това от обикновените хора

            Откритията на Д-р Гайд и изследванията по неговия научен метод не трябва да имат „политически“ привкус, защото те не са „революционни“ в смисъла на обществени катаклизми!!. Те са преди всичко ШАНС за промяна на личното битие към благоденствие чрез промяна на мисленето – концепции, заради които народи от изтока са плащали в злато на тракийските владетели векове преди Христос (за което има множество доказателства, но няма да се отклоняваме в детайли сега).

            За жалост, непознаването на древната ни богооткровена история на предците ни е довела до това, че днес „наследниците“ на нашите велики предци се КЛАНЯТ на източни учения за енергии или извънземен разум!! Това според нас е ДЕВОЛЮЦИЯ на българската родова памет и култура!! Ако българите познават величието на християнските убеждения на древните трако-богари, те няма да обвиняват постоянно политиците си, че са „виновни за бедността им и че не правят нищо за благоденствието им“, а ще прегърнат вярата на предците си, заради която сме били велик народ в миналото!!

            Затова и откритията на Д-р Гайд са САМО за онези, които са наистина българи по дух – не за всеки – и не всички в България са „българи“ според родовата памет на народа ни – онази, неподправената, която Д-р Гайд разкри!

            За наше огромно съжаление, ние не можахме да общуваме приживе с Д-р Гайд, с изключение на една случайна среща на улицата за 5 минути, в които само един от създателите на Блога на Мерин успя накратко да му изкаже адмирациите си и да помоли за среща и дискусии във връзка със създаването на „Школата за научни изследвания на българската родова памет“ по неговия Метод Гайд. Ученият изказа благодарности и заяви готовност да дискутира с нас и да ни съдейства със знанията си в нашите разработки… За съжаление, това не се случи, защото той „почина“, но неговото духовно наследство все още очаква своите истински приемници.

            Така че ние и занапред ще продължим да коментираме и да изваждаме на светлина в Клуба „Родова Памет“ във Фейсбук препратки към откритията на Д-р Стефан Гайд както в литературата, така и в науката! А в Блога на Мерин във Фейсбук ще се постараем всичко публикувано дотук да бъде прегледано и преосмислено по още по-ясен и популярен за всеки българин начин!

            Ако желаете, подкрепете Блога на Мерин – както във Фейсбук (facebook.com/meriniblog), така и тук, по начин, който намерите за добър. Имаме и Фейсбук клуб "Родова памет" на facebook/com/rodovapamet, където публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд.

            А дотогава нека истината да е съдник и водител в разбирането на нещата, които са покрити от „мъглата“ на заблудата и подмяната на истината!

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::


~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 2564 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 05.06.2017 10:19
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 546392
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250