Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 543018 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 04.06.2017 г.
image

„Животът ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден” ::: Никола Вапцаров :::

Още за невероятните истини за народа ни, изнамерени от Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайд, които единствено могат да ни донесат възпетия от поета „живот по-хубав от песен“!

/от Красимир и Дияна Мерин/
 

Докато на българите се показват „древни шевици“, които били знаци и символи от ежедневието на траките, „Кръгът“ на „новите нашественици“ срещу автентичната ни родова памет ще продължава да крадe и изопачава откритията на Д-р Стефан Гайд – и българите никога няма да научат, че според оригинални бохарски преписи на Новия Завет, Св. Апостол Павел нарича себе си „трак по дух“ и твърди, че причината за гоненията срещу него и първата църква е тракийската му вяра в Дион Исус, когото е припознал като Бог Слово и Христос от кръста в Палестина преди повече от 2000 години.
/виж повече за бохарската библия на
http://institutet-science.com/biblia-bessika-otkrita/

и в „Тракийското Писмо Декодирано IV“/

 

Този живот, за който поетът писа, е възможен само ако народът ни отдаде заслуженото място в науката на откривателите на тракийската писменост и цивилизация. Автентичните открития на Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайдарски датират от далечните 2006 г. и 2007 г. По това време във всички български медии се тиражираха нелепи твърдения, че траките не са българи, че са нямали писменост, че българите са прабългари и славяни и други подобни. „Носителите“ на тези безумия днес се „пребоядисаха“ бързо, тъй като видяха, че не могат да спрат прогреса и истината – нито с лъжи, нито с религиозен фанатизъм – и днес се опитват да „яхнат“ откритията!! Затова и ще познаете „новите нашественици“ (виж и статията „В защита на истинската родова памет на българите от новите ‘нашественици) именно по паническия  страх – от споменаване на истинските откриватели на тракийската писменост (братята Гайд и сътрудниците от Института по Т-Наука) и от декодираните текстове, които безогледно се копират като уж взети от другаде, но без пълнотата на истината за предците ни.

Да се промени фактът, кой е истинският откривател на тракийската писменост, може да се случи единствено в общество като това от утопията на Джордж Оруел „1984“. Книгата е публикувана на 8 юни 1949 година и е популярна днес с „предсказанието“ за появата на Биг Брадър – „Големият брат“) и култовата мисъл: „Който владее миналото, той владее и бъдещето; който владее настоящето, владее миналото“.

В книгата „1984“ „Големият брат“ е концепция за „кръгове“, които анонимно наблюдават публичните места и домовете и прилагат безкомпромисна репресия към инакомислещите! За целта се променя съдържанието на старите вестници, за да съответства то на текущата идеология. Това „удобно“ средство се наблюдава през последните 11 години у нас чрез потоп от твърдения за предците ни и изявления срещу откривателите на тракийската писменост, чрез които се постига именно този „ефект“ на ПОДМЯНА на съдържанието.

Освен с „Големия брат“ обаче, книгата „1984“ ще се запомни и с хипотетичния език, създаден от репресивния апарат на утопичното общество на Джордж Оруел – „newspeak“ или „новоговор“. Чрез него се налага идеята, че липсата на подходящи думи за назоваване на дадена концепция е еквивалентна на прекратяване на тяхното съществувание, а ако ги има — трябва да се направи използването им невъзможно с цел елиминирането на самата концепция.

Не ви ли прилича това много на „усилията“ на „новите нашественици“ срещу истинската българска родова памет да заличат откритията на Д-р Стефан Гайд? „Нямало такива думи“, „измислял си бил ученият“, „който четял книгите му щял да има душевни терзания“ (?!). В книгата „1984“ „новоговорът“ е описан като произлязъл от нормалния език в обществото, но с ограничена лексика и опростена граматика. „Новоговорът“ е постоянно моделиран от „кръговете“ зад „Големия брат“ с цел премахване на инакомислието, което на новоговор“ е наречено „престъпмисъл“ в книгата!! Това инакомислие се изкоренява чрез „новоговора“ на „Големия брат“, в който са премахнати думи като „свобода“ например!!

Отново ще припомним, че учени от БАН искаха откритията на Д-р Гайд да бъдат обявени за „престъпни“ чрез създаване на закон за българския език?! Такава идея между другото продължава да се лансира – уж заради обявяването на кирилицата за българска азбука, а не за славянска, но на практика, целта е да се „изкорени“ този декодиран „староговор“ („oldspeak“) – което според Оруел е различният (инакомислещ) език.

Днес „новоговор“ е всяко уж декодирано тракийско писмо от „кръговете“ на „Големия брат“ в българската наука – били те „СПАРОТОК“, „Азбукарче“, „Българка“, „Екип 2-Руните“, „Руните говорят“ и кой знае още колко други, залели българските медии с какви ли не измислици и/или лъжи против автентичните открития на Д-р Гайд.

На този „новоговор“ истината за българската родова памет се изразява единствено в следното:
– „българите са славен народ
– „българите са траки
– „науката не борави с религиозни термини
– „траките са имали писменост, но само ние знаем как да я разчетем

Всичко останало – истинското ни духовно наследство – си остава някакво неясно „езичество“, на неясно какъв народ!! Защо им е  да правят това, ще се запитат някои? Нали уж истината не може да се скрие?

Да, истината не може да се скрие, но тя изгрява като слънце само за онези, които имат очи и могат да я видят! А „новоговорът“ така е „осакатил“ езика ни, че единствено богатството на божественото Слово дошло до нас чрез идеограмите в тракийските йероглифи може да ни върне към „староговора“ (бог-арската Реч) на предците ни! Това е пророкувано и в свещените текстове на Библията, в които се казва, че който не влиза през вратата, която е „Исус“, е крадец и разбойник и няма да познае истината! (по думи на Светите Евангелисти от Новия Завет на Библията).

В този смисъл е и значението на две популярни поговорки – че „който пие некачествено кафе, ще помисли истинското кафе за буламач, когато го опита“, и че „повтаряната лъжа става истина“. Толкова отдавна се крие истината за нашите предци такава, каквато се разкри тя в древните документи преведени от Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайдарски, че за някои „новоговорът“ на „новите нашественици“ срещу родовата ни памет се превърна в „самата истина“, а за други – „староговорът“ на тракийското образно писмо, към който ни върнаха великите ни съвременни възрожденци Гайд, заприлича на „буламач“, който не искат да вкусят, защото са им пробутвали буламач и вкусът към качественото и стойностното е закърнял!

Спираме дотук, защото няма да ни стигне мястото да изброим всички откраднати тези, примесени с „кваса“ на старата наука. Но както и в други наши статии, ще приведем пример за подобна „кражба, замесена със стар квас“.

Археологът Христина Вълчанова е събрала експозиция от старинна везба на асеновградчани. В голяма част от артефактите се повтарят знаци и символи, които тръгват от древни времена, например от 6-тото хилядолетие пр. н. ера, и достигат до 19-ти век в българската материална култура. Тъй като подобни ивици има и в традиционната народна носия на България, Вълчанова смята, че "древните прародители, които са живели в днешните български земи, са били хора с образно мислене".

Целта на организираната изложба според анонса е „да върне асеновградчани към корените им". За огромно съжаление, детайлите от откритията на братята Гайд за тракийската писменост продължават да са непознати на широката общественост днес и това позволява на най-различни „кръгове“ да спекулират с тях и да ги използват за лични цели. Това „ползване за лични цели“ не би могло да се осъществи без „заграбването“ на автентичните открития и подмяната им с „предрешени истини“ от миналото. Затова и тази изложба може да донесе полза на българския народ ЕДИНСТВЕНО ако артефактите от облеклото и бита на българите (които поколения от българи познават добре от спомените на своите баби и дядовци) са „дешифрирани“ според декодираните от Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайд текстове от свещената жреческа реч на тракийските оракули.

Според източника за събитието (https://www.actualno.com/asenovgrad/arheolojka-otkri-vryzka-mejdu-bylgarskite-shevici-i-znaci-vyrhu-artefakti-news_612864.html), „знакът бил израз на мислене, на представи и идеи, които древните хора по някакъв начин (?!) са оформяли в орнаментите си, но той не е писмо (?!), защото не е било нужно да има такова (?!)“. Археологът Христина Вълчанова твърди, че „знаците били достатъчни, защото те за древните хора значели нещо (?!)“.

Не е нужно да коментираме подобни тези, но фактът, че са изказани от човек, който претендира да е носител на меродавни знания показва недвусмислено, че изложбата е организирана с цел отклоняване на вниманието от факта, че тракийската писменост съществува, и че тя говори за Богопоклонение на Исус хилядолетия преди неговата поява като Христос.

Именно това „значение на знаците“ по шевиците е липсващата брънка с богатото духовно наследство на нашите предци. За щастие, подробен анализ на пиктограмите е направен в книгите „Тракийското Писмо Декодирано I, II, III и IV“ на Д-р Стефан Гайд, „Тракийският Орфизъм за напреднали“  на Акад. Цветан Гайд и „Тракийското Писмо Декодирано V“ на Акад. Цветан Гайд (новата книга от поредицата, представена на 24-ти май във Враца).

В „Тракийското Писмо Декодирано
V“ са показани неопровержими доказателства, че писмените знаци на тракийските племена (открити на артефакти в България) са същите, които са използвани от племената на келти и гали в земите им в Европа, и че те представляват идеограми от най-старата в света протописменост.

„Учени“ като археолог Вълчанова и занапред ще ни уверяват, че това са само някакви символи (както твърдеше и казионната наука преди години), за да убедят българите (отново), че траките са безписмен народ и всякакви там теории за богопоклонение и начала на световни цивилизации са неверни.

За да постигне целта си тази лъжа, други „учени“ от същите „кръгове“ ще пледират, че нашите предци наистина са били древна могъща цивилизация – но това не е била тракийската (?!), а траките, чиято Реч Д-р Гайд разчете, видите ли били „зъл народ“ и „гръцка измислица“, чрез която хитрите византийци да ни поробят (?!). В подобни твърдения е очевидна „атаката“ срещу декодираните оригинални преписи на Новия Завет от бохарски, в които Св. Апостол Павел категорично заявява, че е „трак по дух" и затова е гонен от евреите – заради тракийската си вяра!! /„Тракийското Писмо Декодирано IV“/. Не е изключено същите „кръгове“ от учени да измислят и някаква своя алтернативна теория за разчитане на тракийската писменост, която да предлага смес от полу-истини, изказани в „нова“ светлина, с цел признаването на тази теория за автентична научна теза!!

По какво ще познаете лъжите на подобни „учени“ ли? Те твърдят, че „работят само с оригинални източници“ (?!), че има „други учени, които не са специалисти и не разбират от изследвания“ (?!), че могат да „декриптират с някаква нова метода древни знаци от каменни плочи“ (?!) и най-вече – че „науката не се занимава с религия“ (?!). Удобно, поради множеството атеистични слоеве на българското общество и поради факта, че не всички са запознати с научни изследвания по дадената тема!

Траките са имали свое писмо и то предхожда с 2000 години египетското. Възприетото в Шумер по-късно писмо е по-различно от тракийското с това, че е с по-красива калиграфия“, заяви Акад. Цветан Гайд по време на конференция на тема „Древната писменост по нашите земи, декодирана по Метода Гайд“. Конференцията се състоя на 24-ти май в РИМ Враца и на нея беше представена и новата книга от поредицата Тракийското Писмо Декодирано V“.

Надяваме се българският народ да проумее чрез експозицията на Вълчанова, че откритията на Д-р Стефан Гайд, Акад. Цветан Гайд и отдела по  "Тракология" на Института по трансцендентна наука от 2006 година насам, са важни за националното ни самосъзнание и за запазване на родовата ни памет. Защото, както става ясно от анонса за събитието, е видно, че траките са носители и предаватели на древното познание за Твореца, което българите неслучайно са "копирали и везали върху одеждите и тъканите за здраве, благополучие, плодородие и щастие".

От преводи на древни тракийски документи, публикувани в сборника „Тракийски Хроники“ още през далечната 2010 година научаваме, че "богарският" език е езикът, на който говори сам Бог., и който древните елини, които са се настанили по-късно в земите на траките, са заимствали. Ето защо най-старото „старогръцко писмо“ е по своята същност ТРАКИЙСКО ПИСМО (и може би затова не се изучава днес в университетите), и е много различно от по-късната версия на „старогръцки език“, който се изучава в академичните общности.

За сведение, името „трак“ не само беше разчетено на артефакти по нашите земи, но може да бъде открито и в сборниците с народни приказки, публикувани през 50-те години на 20-ти век в България. Цикълът с приказки за мъдрия „Дядо Трак“ най-вероятно е бил по-късно претопен „услужливо“ от някого в цикъла с приказки за Хитър Петър. Това заключение вече публикувахме в едно наше изследване в Блога на Мерин, тъй като името „Дядо Трак“ е запазено в една приказка за надхитряване на змей, която е дословно идентична с известната от по-късен период приказка „Хитър Петър и змеят“.

Очевидно „атаката“ срещу родовата ни памет е насочена не само срещу истината за древната тракийска писменост, но и срещу етнонима „тракиец“ изобщо, тъй като именно тракийски мистерии на богопоклонение са описани в разчетената древна свещеническа писменост (запазена върху глинени плочки). Името „трак“ се открива в оригиналните преписи на Новия Завет на местата, на които днес стои думата „вярващ“, а тракийският меч ромфея е „мечът на Словото“, който излиза от устата на Божия Син според оригиналните текстове в книгата „Откровението на Св. Ап. Йоан“ (известна на масовия читател като „Книгата на Апокалипсиса“).

Всичко това и много други невероятни истини за народа ни могат да бъдат намерени сред откритията на Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайд. Тези открития са толкова безапелационно потвърдени в културата и фолклора на народа ни, че ще бъде жалко, ако бъдат (отново) подменени с твърдения за „безписменост“ или „гръцка конспирация“ (?!). Те трябва да бъдат изучавани от българските деца, за да знаят, че ние сме дали ВСИЧКО на света (а не само „нещо“, както ни втълпяват години наред). Ако имаше инакомислещи, те бяха обвинявани в „патриотарски залитания“.

Темата за това „какво сме дали на света“ обаче вече не се ограничава само до готи (гети), гали или келти. Ние засега ще оставим любопитните сами да разгледат новите открития на Акад. Цветан Гайд на
http://tsvetanguide.com/прародината-на-древните-гали-келти/, а тук ще разкрием един „мъничък“ факт от нашите изследвания.

Става въпрос за едно удивително съвпадение на съвременната дума в немския език „nehmen“ („вземам“) с бохарския (трако-богарски) израз „нах мен“ („вземи от мен“). Както читателите сами виждат – без да има нужда да навлизаме в академичните лутания с безброй примери от старонемски или старобългарски, немското изписване на думата „вземам“ се чете [нехмен] и съвпада почти напълно по произношение с дешифрираната от Д-р Гайд фраза „вземи от мен“ – [нахмен].

Единствено автентичното откритие на тракийската  писменост на Д-р Гайд може да върне истината за предците ни, за техните познания за света и за езика, на който говорим и днес. Затова и ние винаги сме били скептични към хора, които говорят за „славните българи“ и за „свещената родовата памет“, без да познават историята на езика, културата и фолклора на трако-богарите.

Надяваме се българската общественост да отдаде заслужено внимание на истината за своя род, ако иска България да пребъде и животът 
да бъде „по-хубав от песен“.

Ще завършим с думите на историка проф. Пламен Павлов: „Ние сме всъщност един много древен център на цивилизацията дори в личностен и семеен план. Така че неслучайно пътешественици, наблюдатели, журналисти, мисионери в ХІХ век са поразени, че българският народ, макар и под турско робство, е по-образован и по поставя образованието в култ, отколкото в съседните държави, които са свободни.“ (от интервю на проф. Пламен Павлов за празничното издание на предаването „Това е България“ на Радио „Фокус)

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ ::: Клуб „Родова памет“ на facebook/com/rodovapamet :::
 

/новият линк на нашия блог/
~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
:::
Апология на Християнството :::
:::
Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

Категория: Лични дневници
Прочетен: 4586 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 25.06.2017 17:11
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 543018
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250