Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 23:40 - За д-р Стефан Гайд и народните будители днес
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.02.2017 23:23


image

За д-р Стефан Гайд и народните будители днес

/
от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Родолюбие ~:~:~

 

               Несъмнено, такова едно откритие, каквото е декодирането на Тракийското писмо, ще промени из основи много остарели представи за нашите предци в българските земи и ще даде ново разбиране и отношение към тайните на човешкия генезис.” Д-р Стефан Гайд

            Д-р Стефан Гайд направи достъпен Света на Безсмъртното трако-българско знание за целия свят. Защото откри Любовта, търсеща да даде. Само Тя е вечна и който я открие, ще има и той да дава. Той разкри ролята на богоизбрания и богопосветен трако-български народ, която единствено може да усъвършенства духовната ни култура.

            Колко странно звучи на фона на делото и откритията на д-р Стефан Гайд анонсът за проект на БАН, „базиран на интердисциплинарен подход към историята на траките“, който излезе в медиите точно преди светлия български празник на Народните Будители. А откритията на този голям българин за тракийския език – първообраза на съвременния български език – остават и до днес неприети от официалната българска научна общност в лицето на БАН.

            Защо търсите под вола теле, уважаеми господа и госпожи, когато в поредицата „Тракийското писмо декодирано“, в сборниците „Тракийските послания“ и „Тракийските хроники“, както и в разработките на академик Цветан Гайдарски и сътрудниците от Института по трансцендентна наука има достатъчно материал за този проект?

            Според информацията, проектът „Траките – генезис и развитие на етноса, културни идентичности, цивилизационни взаимодействия и наследство от древността” е първият общоакадемичен проект, който обединява 27 научни звена на БАН (22 института и 5 лаборатории) с участие на университети и научни центрове от Канада, Италия, Германия, Япония и Швейцария. (източник: dir.bg).

            Възможно ли е гръмките фрази, че ще се използват възможностите на културната антропология, изкуствознанието, молекулярната биология, биохимията, органичната химия и металознанието, да променят факта, че резултатите ще зависят изцяло от погледа и светогледа на учените, които работят с тях? Може ли подобни проекти да са истинска наука, ако в тях няма учени с погледа на д-р Стефан Гайд или академик Цветан Гайдарски?

            Нима народните будители, които честваме днес, бяха учители с титли и звания, които само говореха за това какъв да бъде българският народ по време на робството или какви да бъдат борците за църковна независимост, донесла впоследствие и истинското освобождение?

        Не бяха ли будителите онези охулени от гъркомани и чорбаджии светли личности, предали делото на живота си на истинското знание, за да бъде съхранена истината за българския народ през вековете?

            Народните будители не могат насила да влязат в човешките умове и сърца, но въпреки това – на ден като днешния – твърденията на д-р Стефан Гайд, че богоизбраният ни народ е призван чрез познаването на тракийската богарска реч да разкрие смисъла на човешкия живот, не могат да бъдат подминати с лека ръка.

            Първата книга „Тракийското писмо декодирано” на д-р Стефан Гайд разкри съществуването на най-древната писменост в света – тракийската, която е на 7000 години.

            Втората книга „Тракийското писмо декодирано ІІ” потвърди меродавността на неговия лингвистичен метод, чрез който бяха разчетени още артефакта с пиктограми на древната тракийска писменост.

            Третата книга „Тракийското писмо декодирано ІІІ” поднесе разчетените текстове върху още артефакти от древността, сред които плочките от Точиларе, Караново, Тартария и Градешница, както и пръстенът от Езерово, Кьолменският надпис и Фригийските надписи върху Стелата на цар Мидас. В тази книга беше доказано по много ефикасен научен начин, че както гръцката, така и финикийската фонетични азбуки са произлезли от най-древната тракийска йероглифна пиктографска писменост.

            А в четвъртата книга „Тракийското писмо декодирано ІV“ д-р Гайд представи древни ръкописи на Тракийската Библия Бесика на Бохарски диалект, които съдържат почти в цялост книгите на Новия и Стария завет.

            Защо днешните научни работници, в това число и учените от настоящия проект на БАН, не се заинтересуват от тези открития? Нима въпросният проект не се интересува от писмени източници като книгите в сборниците  „Тракийските послания“ и „Тракийските хроники”, които говорят за организирани тракийски градове още в V хилядолетие пр.н.е. и за невероятно високо развити философски виждания?

            Нека не продължаваме с тези въпроси, тъй като не искаме те да затъмнят ценното в живота и личността на д-р Стефан Гайд. Защото той показа, че и днес има народни будители и че все още има път за намиране на Любовта, Която търси да даде.

            Само такива учени-просветители не са живели напразно и само тяхната памет на будители ще живее, защото са се осмелили да последват пътя на себе-отдаването.


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547265
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250