Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2016 01:00 - Истинската история за пръчките на хан Кубрат - част 4
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.02.2017 23:21


image


Истинската история за пръчките на хан Кубрат - част 4

з сборникаТракийските Хроники“, „Книгата Арих, гл. 16:1 – 20:13“/

| Част 1 | Част 2 | Част 3 | Част 5 |

~:~:~ Истински Истории ~:~:~


А що се отнася до братята ви по света, които имат нужда от вашата помощ, няма да ги оставим като самотните пръчки да бъдат пречупени докрай. Затова ще изпратим Кубарих (16) с една дружина при братята ви в Панония, те поискаха от мен Арих да ги води. Алцех (17) да иде с брата си и после да продължи към Равена, там е и Дагоберед – в чиито вени тече гетска кръв и е посветен в чина на редите. Той също ще ви помага при нужда. Котрарих (18) да потегли с една дружина към Толедо, при Рекаред (19), цар на беси-гетите и посветен в сана на редите, че и те ми поискаха Арих, а и враговете им са ги обкръжили отвред в цяла Испания и Галия. Там ще е трудна битка, но силен Арих е Котрарих и трябва да се справи, затова му давам двойна дружина. А Аспарих (20) ще тръгне с двойна дружина срещу Константинопол, та да възстанови тракийска богарска династия в Империята. Ако ли не успее, тогава да отцепи колкото може повече земя и да изтласка гърците отвъд Босфора и по островите. Там на юг от Дунав го чакат нашите ко-тракг-ури и утаг-ури, начело с внуците на великия Сандарих (21) – и големият народ на беси-гетите и одрисите, всите са богари.

Това са наши земи и винаги са били наши, откакто свят светува, и правото е наше над тях, наше и на чадата ни до века. И те чакат Арих да ги поведе и да възстанови Царството. Баян (22) (665-? г.) ще остане с мен да ми помага, той ми е първородният и трябва да заеме трона след мене

А вие всички си помагайте и воювайте заедно, и нападайте от много страни врага си едновременно. Като воюва Аспарих с романите, Кубарих да ги удари в гръб, а ако им се притече Рим на помощ, Алцех и Котрарих да се намесят и го ударят в гръб. Не губете връзка помежду си никога и като заздравите териториите, които владеете, кога можете ги обединявайте в едно цяло, за да е царството ви пак единно цяло. Не забравяйте и нас, които оставаме тук във Велика Богария, нито пък ние ще ви забравим. И ако имате нужда от помощ, непременно ще ви пратим, а също така и вие пратете на нас, ако изпаднем в беда.

И така, където и да сте по света, да знаете, че сте едно цяло и също като този сноп пръчки, застъпвайте се един за друг, където и да сте и си помагайте, и тогава Царството ви ще устои докрай. Ето, казах.“

РЕЧНИК към Част 4

(16) Кубарих, известен още като Кубер – син на хан Кубрат

(17) Алцех – най-младият син на хан Кубрат

(18) Котрарих, известен още като Котраг – син на хан Кубрат

(19) Ракаред II – внук на Ракаред I (573 – 601 г.) При Ракаред I, беси-гетите в Испания се присъединяват към Римо-католическата църква (579 г.). Вероятно това събитие е имал в предвид Папа Йоан VIII, когато е писал до княз Борис, че българите принадлежат към лоното на Римокатолическата църква, и затова Константинополската Епархия няма никакви права над тях.

(20) Аспарих –  – на бохарски (богарски ) тракийски означава буквално „Пазител-на-езика (речта)”, от думите:  = „език, реч, диалект” и  = „Пазител, покровител”. Аспатих е известен още като хан Исперих / Аспарух – основател на Дунавска България в 681 г.

(21) Сандарих, известен още като Сандилх и Сандалик, цар на утигурите, помогнал на беси-гетите с военна сила срещу лангобардите, заедно с кутригурския военачалник Хиниалон през 551 г. и установил се с войските си за постоянно в Илирия и Тракия.

(22) син на хан Кубрат, известен още като Безмер


| Част 1 | Част 2 | Част 3 | Част 5 |


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542781
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250