Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2016 00:30 - Учените продължават да откриват доказателства за тракийската писменост
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1204 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.02.2017 23:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Лингвистът и експертът по декодиране на тракийските йероглифи д-р Стефан Гайд на пресконференция в БТА през 2008г.

 
Учените продължават да откриват доказателства за тракийската писменост

Дали ще могат да разчетат сложните и дълбоко абстрактни идеограми, познати от книгите на д-р Стефан Гайд без посвещение на древната мъдрост на предците ни?

 /от Красимир и Дияна Мерин/


~:~:~ Родолюбие ~:~:~

 
                Всеки непредубеден читател на поредицата „Тракийското Писмо Декодирано“, който си направи труда да прочете отначало докрай детайлите в книгите, ще открие, че траките са първият народ в историята с писменост – около 2000 години преди тези на Египтяните и Шумерите. Те са използвали пиктографското (образно) писмо и затова най-вероятно другите народи са заимствали от тях философски концепции  (както е и видно от историческите източници), защото пиктографските идеограми изобразяват идеи за битието и света.

                Следователно, тракийските йероглифи са служели като универсален език за общуване в древността и по света навярно има множество надписи върху камък или съдове, които могат да бъдат разчетени с Метода на Гайд.

                Ето защо е много смущаващо и учудващо, че учени от БАН ще разчитат надписите по глинена плочица на 7000 години без да има готовност или желание да свържат изследванията с откритията на д-р Стефан Гайд. Според информацията, самата плочка няма да бъде достъпна за обществеността преди следващата година, когато ще бъдат обявени резултатите.

                Смущаващо е, защото откритие като декодирането на множество надписи от д-р Стефан Гайд остава недооценено от българската академична общност, въпреки богатството от революционни идеи на Метода Гайд, които наред с разчетените текстове могат да променят из основи разбирането ни за генезиса на човешката цивилизация на земята.

                Когато новината за разчитането на тракийския код беше разпространена на научна конференция от д-р Стефан Гайд и неговия екип, тези учени го обявиха за шарлатанин, опитващ се да придобие известност с небивали твърдения. Днес, същите клакьори на официалната закостеняла наука забравиха нелепите и ненаучни твърдения, които бяха отправили от знайни и незнайни форуми (но които медиите услужливо разпространиха) и започнаха да се надпреварват в научните открития за писмеността на траки, без да споменават нито дума за д-р Стефан Гайд, за работата на сътрудниците от Института по Трансцедентна Анализа, и за съ-авторството на акад. Цветан Гайдарски в изследването на античната история и тракийската наука и изкуство.

                Как ли ще разчетат надписите от въпросната глинена плочка без да признаят Божествения произход на света и Тракийския Свещен език? Или месеците, през които ще анализират и разчитат надписите, ще бъдат посветени на тайно изучаване на трудовете на д-р Гайд, за да се подготви контра откритие, което да подмени резултатите от Метода на Гайд с други, които да са по-удобни според официалните научни теории?

                Е, уважаеми госпожи и господа! Може би все още не осъзнавате, че пиктографският скрипт на траките не е просто първият универсален писмен език в света, но и най-древният архетипен модел на света, откриван векове по-късно от плеяда от учени, сред които е и К.Г. Юнг и неговата теория за архетипите в човешкото съзнание. Защото идеограмите, закодирани в пиктограмите на свещения тракийски език, работят и до днес в подсъзнанието на всеки човек и определят индивидуалните човешки поведение, битие и качество на живота /виж „Думите влияят на структурата на ДНК“/.

                Как ще се справите с тази задача, ако не приемате концепциите на Трансцендентната Наука, уважаеми учени от БАН?

               Мъдростта на Тракия говори, че „Съзнанието определя битието“. Това е принципът, който е довел до въплъщение в бита на изключително задълбочените прозрения на нашите предци - траките, чрез моделирането на предмети на бита и инструменти за култивиране на природата /виж „Религия ли е истинската наука“ и „За религиозните концепции на древните траки и научното мислене“/.

                Готови ли сте за промяна на всичко, което сте моделирали в науката досега?
В Тракия съзнанието не е било предмет на наука, както то е предмет на днешната психология, а средство за изучване на проявленията на божествения дух сред хората и помощ при лечение на душевни и физични недъзи. Неслучайно древните философи са твърдели, че гръцките лекари лекуват само тялото, а тракийските – душата, която го е разболяла.

                На каквито и надписи да са попаднали учените от БАН, те ще трябва да ги анализират в унисон с архетипите на Бог-Отец, Бог-Син и Светия Дух (които очевидно траките са познавали и обичали) по примера на д-р Стефан Гайд. А от резултата на работата им ще научим доколко важни са за тях като учени Познанието и Мъдростта - тях може да ги намери само онзи, който се вълнува истински от тайната сила на тракийското божествено откровение.



image

                Ще завършим с превода на д-р Гайд на плочката от Караново. Текстът е уникален, тъй като въпреки датировката си от около 4 000 г. пр.Хр. има недвусмислен аналог с послания на Апостол Павел към първите християни. Това превръща писмеността на Тракия в първоизвор за връзката между вярванията в Тракия и християнската вяра:

 Който е преминал през Мистерията на Смъртта и Възкресението,
               той е новороден и е с Ново Божествено Естество.
               Той е оставил лъжата и е познал Истината
               и царува с короната и жезъла на Правдата в този свят и в отвъдния.
/„Тракийското писмо декодирано І”/

Защото, ако сме се съединили с Него чрез смърт подобна на Неговата, ще се съединим и чрез възкресение подобно на Неговото; като знаем това, че нашето старо естество бе разпнато с Него, за да се унищожи тялото на греха, та да не робуваме вече на греха.“ /Послание на Ап. Павел към Римляните“/


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 546823
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250