Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2016 19:46 - Откровено за ПОДМЯНАТА - първа част
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1379 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.02.2017 23:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Откровено за ПОДМЯНАТА - първа част

„Широк е пътят на ПОДМЯНАТА, който води до гибел…“

/от Красимир и Дияна Мерин/

| Откровено за ПОДМЯНАТА – втора част |

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~

 

            Преди време публикувахме статията ПОДМЯНАТА, която би останала неразбрана без продължението ѝ.

            Продължението е необходимо, защото ПОДМЯНАТА е повсеместна – както в различните нива от обществото, така и в съзнанието на хората, но никога не е безобидна.

            Когато говорим за ПОДМЯНАТА в IT-индустрията например, експертите я считат за най-опасното явление и откровено я наричат кибер престъпление (или престъпление във виртуалния свят). Според анализаторите, хакерите вече няма да крадат информация за потребителите, а ще я ПОДМЕНЯТ. Целта им вече не е кражбата на пари, а ПОДМЯНАТА на данни за конкретната личност и нейния живот. За кибер престъпниците днес по-привлекателно е накърняването на репутацията на отделни лица или групи чрез подкопаване на доверието в самите данни. Това е като умишлено предизвикана ерозия на почвата, върху която е насаден и се развива (подобно на дърво) човешкият индивид.

            Тази ПОДМЯНА тече с пълна сила, както на политическата сцена (в САЩ например фалшивите новини за резултатите на президентските избори, споделяни в социалните мрежи, подведоха масовия потребител), така и в духовната сфера (християнството отдавна е ПОДМЕНЕНО като духовно учение за трансформация на човешкото естество с човешки постановления – подобно на юдейските закони от времето на Исус).

image

            Всъщност веднъж започнала, ПОДМЯНАТА ще засегне всички сфери на обществото – най-вече индустрии, които разчитат предимно на общественото доверие. Какво ще стане с търговска марка, чийто имидж е подронен от хакерска ПОДМЯНА? Или лаборатории, чиито онлайн резултати на изследвания на пациенти са компрометирани? Или банкова институция, чиито клиенти са ощетени от подправени салда по сметки? Проблемът е очевиден – задаващата се вълна на ПОДМЯНАТА ще направи по-трудно от всякога да се различи истината от измислицата.

            Ние вече виждаме това да се случва с откритията на д-р Стефан Гайд за онази най-ценна част от Тракийската писменост – Свещения език на оракулите (жреци-пророци) на тракийския Бог Дион Исус. ПОДМЯНАТА насажда недоверие към подобни грандиозни открития, защото те доказват, че е имало Богопоклонение на Исус Христос по нашите земи още от древността (хилядолетия преди появата му в земите на Палестина) и разрушават умело изградените митове за еврейския произход на християнството. Нещо повече!

            ПОДМЯНАТА използва днес Науката, за да лансира построяването на глобална електронна (ново вавилонска) кула, която да се издига над разума и духовните ценности, фаворизирайки физиологичното ниво в човека, начело с неговите инстинкти. Как? Чрез ПОДМЯНАТА на духовните ценности!

            Знаете ли, че се задава създаването на виртуален близнак на всеки човек? Информацията, която социалните мрежи събират в интернет за всеки, ще доведе до създаването на измерение, в което всяка личност ще може да бъде клонирана виртуално, за да може този дигитален клонинг да бъде използван за подвеждане на общественото мнение, за клевети и за насаждане на страх и омраза.  

image

             Представете си, че от години общувате с приятели и роднини посредством Фейсбук или Скайп и с течение на времето това се превърне в основна форма на комуникация между вас – дори и между хора, които биха могли да се срещат на живо и да разговарят на същите теми, които споделят в социалните мрежи. Можете ли да сте сигурни, че в едно бъдеще на виртуални клонинги, както известията, така и образът и гласът на човека на монитора на вашия компютър, ще са точно на този, за когото си мислите? Допускате ли дори за момент колко много фалшификации могат да плъзнат подобно на вируси и да доведат до небивал растеж на клевети, разводи, насаждане на омраза и нещастие между хората – в пъти повече отколкото сега е възможно да постигнат човешките ИНТРИГИ? А това е само един от възможните сценарии от повсеместното разпространение на ПОДМЯНАТА.

            Точно по тази причина считаме, че откритията на д-р Стефан Гайд за науката и неговият феноменален труд „Тракийското Писмо Декодирано“, както и публикуването на редица древни документи за оригиналната история и вяра на българите (трако-богарите от древността) в сборника „Тракийските Хроники“, могат да бъдат единствената ваксина срещу ПОДМЯНАТА.  
image  

            Нима никой не вижда докъде ни е довела ПОДМЯНАТА днес? Все по-малко хората могат да се зарадват на хубави празнични дни като новогодишните, защото са изгубили истинските приятелство и семеен уют. Те вече не могат да почувстват топлината на домашното огнище и затова безуспешно я търсят навън сред масовите празненства или във виртуалния свят на все по-обсебващи филми и телевизионни шоу програми. Но не могат да намерят любовта, която носи топлина и уют в душата, нито свобода от злобата и омразата, която завладява човешките умове чрез страхове, болести, обедняване и слухове за войни.

            ПОДМЯНАТА обаче действа неслучайно с най-голяма сила в областта на историята и познанието за живота на нашите предци, защото в древното богопознание на трако-богарите се крият решенията на проблемите в живота на модерния човек.

            Приемането на истината за нашето минало наред с опознаване на религиозните концепции на древните траки могат да променят из основи както съвременните научни методи, така и подходът в анализирането на редица проблеми от битието на модерния човек. Методът Гайд (използван от д-р Стефан Гайд и неговия екип при декодирането на тракийската писменост) може да даде отговори за това какво трябва да прави човек, за да се спаси от вървежа на този свят с натиска му за толерантност. Тази толерантност е един от старите методи на ПОДМЯНАТА за манипулация на хората, за да бъде подменена ценностната им система и да бъде елиминирана индивидуалната личностна защита срещу профанията и липсата на духовност и истинска култура.

            След разчитането на тракийските артефакти по метода на Гайд научихме, че уро означава Царство на Духа или Царство на ума на Исус, така че очевидното НЕПОДМЕНЕНО значение на думата култура – от култ-ура(о), е поклонение в Царството на Дион Исус. Това ли виждаме днес в културните прояви в нашето общество? Това ли пропагандират културните дейци на съвремието, които стават все по-безбожни в своя личен живот и обществени изяви? Не се ли нуждаем от истинска култура – култ към духовното в изкуството, литературата и науката?

            Не бихме могли да разберем кое принадлежи на истинската култура, ако не познаваме истинското значение на думите, което е мистика. А тази мистика може да бъде разкрита единствено от хора, които живеят с нейните образи. Само те са истинските културни дейци, истинските будители на духовното начало в човека. Няма истинска култура, носеща духовно просветление, ако културните дейци са безбожници и атеисти!

              Неслучайно поетът Роман Кисьов (поет на месец ноември, 2016 г. в Столична Библиотека) твърди за поезията следното:

          Вселената е сътворена чрез творящи Думи. Поезията е йерархия от Думи. Затова има различни нива на поезия: едноизмерна и многоизмерна, елементарна и сложна, плитка и дълбока, душевна и духовна, сетивна и свръхсетивна, и т. н. Моето лично убеждение е, че на върха на поетичната йерархия стои онази поезия, която аз наричам мистична…

            Убеден съм, че не поетът избира поезията, а поезията избира поета. Поезията е Божествен дар. Тя се превръща в Откровение не само за поета, но и за ценителя на поезия, когато е осенен от тази тайна и се събуждат вътрешните му, духовни сетива за скритата, висша реалност, която става осезаема и много по-реална от видимата — онази, която обикновено се счита от мнозината за единствено реална, но в действителност — преходна и изплъзваща се като времето.“ /„За Поезията или тайната йерархия на думите“, Есе на Роман Кисьов, © 1999-2016, Словото/

            Ето защо за ПОДМЯНАТА е характерно смяната на духовното божествено начало на всяка наука и човешко познание изобщо с човешки идоли и безплодни и налудничави идеи. ПОДМЯНАТА от стотици години убеждава човечеството, че първите хора са били първобитни, за да скрие, че първо-битийните хора (тоест хората от първото битие) са познавали много повече технологии, защото са търсели своя Създател. По-лесно е да се убедят духовно ленивите хора в съществуването на извънземни цивилизации, които уж били предали знанието си на хората, за да се обяснят феноменалните човешки постижения, които археологията разкрива.

            И така, идва нова година, в която предлагането на лъжа вместо истина ще продължи. Толерантността ще продължи да шества по научните, социологичните и ученически форуми, за да гарантира, че хората ще спрат да различават. Защото толерантността е един от различните инструменти на ПОДМЯНАТА. Толерантността и занапред ще продължи да бъде широко използван способ за манипулиране на свободното мислене и откровенията на човека. Чрез нея хората ще бъдат принуждавани да приемат същност, която противоречи на божествения образ в тях.

image

            Любопитното е, че оригиналното значение на термина толерантност е взет от медицината. С него се обозначава състояние на организма, при което той става неспособен да се съпротивлява на заразите в заобикалящата го среда и в крайна сметка умира. Разбирате ли, че целият натиск за толерантност към различни неприемливи мирогледи е само един хитър инструмент на ПОДМЯНАТА за убийство на Божия образ, заложен в човека? Всички хули, които се изсипаха срещу д-р Стефан Гайд – един велик български учен, и срещу всички разработки на сътрудниците от Института по Трансцедентна Наука, бяха направени в среда на абсолютна толерантност към Лъжата за сметка на Истината за света и човешкото битие.

           Но ПОДМЯНАТА няма да спре дотук... | Откровено за ПОДМЯНАТА – втора част |

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 546909
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250