Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2016 19:41 - Откровено за Подмяната – втора част
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 954 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.02.2017 23:10


image

Откровено за Подмяната – втора част

Широк е пътят на ПОДМЯНАТА, който води до гибел…

/от Красимир и Дияна Мерин/

| Откровено за Подмяната – първа част |

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~


           /продължение от първа част/ ... Но ПОДМЯНАТА няма да спре дотук. Нейната цел е смяна на ценностите у всеки, който е проявил разум и е повярвал на откритията на д-р Гайд. Това ще продължи да се случва, за да се присвоят неговите открития, само че без техния източник – вярата на предците ни в Дион Исус. За да се скрие този източник, ПОДМЯНАТА може да използва всякакви средства, стига лъжата, повторена стотици пъти, да се приеме за истина от обществото.

            Има ли прецедент подобно явление? Разбира се. Дори в нашите медии се публикуваха детайли за Теорията на Разрушението (или така нареченият Прозорец на Овертън), според която дори и най-немислимата идея може да се легализира в съзнанието на милиони хора по света, стига да се ПОДМЕНИ нейното истинско наименование и значение.

image

           Ние няма да излагаме детайли за тази теория, тъй като търсещите отдавна знаят историята на нейното създаване и трагичната съдба не нейния създател (вижте например статията тук), но ще цитираме един древен документ, дошъл до нас, благодарение на годините изследователски труд на д-р Стефан Гайд:

         Защото неизбежно беше за мерзостта, която извършиха юдеите, да доведе до тяхното запустение. Така остана името й и до този ден: мерзостта, която докарва запустение. Но аз ви говоря и за тази Мерзост, която докара запустението и по църквите днес; даже Мерзостта, стояща на крилото на Храма, защото поставиха Образа на едного, който не е Христос, а прилича на Него; а покриха в забвение образа на Христа, Светия Божий, и скриха Ключа на Знанието.“ /„Първото Послание на Мелхиседек, Corpus Melchisedecum, гл. 4, ст. 10-12“, от сборника „Тракийските Послания“, Фондация "Градът" София, 2005/

            И така, ПОДМЯНАТА е пряко свързана с мерзостта и нейния естествен резултат е пустотата в човешката душа – запустяване на духовни сили и ценности. Някой ще каже – ама това винаги е ставало, така ще бъде и занапред… Но ти, човече, който говориш така, на чия страна си? Чувал ли си, че ако не си част от решението на проблема, ти си част от проблема и че е невъзможно да не дойдат съблазни, но тежко на оня, чрез когото идват?

            Очевидно миналото, настоящето и бъдещето на човечеството и на всичко, което то е създало – наука или изкуство (виж отново по-горе тълкуванието на думата култура) съществуват единствено в духовните измерения и ПОДМЯНАТА винаги ще се стреми към тях (чрез атеизъм, хули или научни теории) с една единствена цел – да си присвои Истината зад тях и да се представя чрез нея.

            Днес ние наблюдаваме това повсеместно – мнозина цитират откритията на д-р Стефан Гайд, без да отдават и най-малко признание на неговия източник – вярата му в Исус Христос. А това е същата вяра, на която човечеството дължи научния си напредък и удобството на съвременния живот. Всеки модерен човек, който притежава елементарна грамотност за търсене в интернет, може сам да се увери, че няма научно откритие, за което неговите създатели да не признават мистична намеса – чрез сън или внезапно просветление.

            ПОДМЯНАТА атакува истините от историята, археологията, философията и религията в откритията на д-р Стефан Гайд. Днес в медиите постоянно се разпространяват новини за „древните траки, които са прародители на българите“, „открити древни погребални комплекси“, „артефакти с лечебна сила“ или  глинени плочки с писменост, които се проучват от учените“, но без да се свързват тезите им с откритията на д-р Стефан Гайд. А доскоро всички находки на Метода Гайд бяха наричани „фалшификация“, „липса на научни доказателства“ или „агитация на религиозна секта“. О, времена, о, нрави!  

           Но знаете ли защо е всичко това? Заради името на Бога на нашите предци – Исус. Заради него юдейските фарисеи гонеха истинските пророци на Дион Исус в земите на Палестина. Него (Дион Исус) видя в ослепилата го светлина Савел и прогледна за истината, че преследва Бога на Светлинитесъщият Исус, който твърдеше, че еврейският закон е даден от човек и не е онова, което Бог е говорил на Авраам. Доказателства за това има в самите думи на Исус: Не даде ли ви Моисей закона, но пак никой от вас не изпълнява закона“ и „Моисей ви даде обрязването“.

           Забележете! Исус не каза „Бог ви даде закона чрез Мойсей“, а „Мойсей ви даде закона“. Затова казваше, че мисията му е да изпълни учението на Онзи, Който го е пратил, тъй като учението, което юдеите следваха се беше отдалечило от Божия промисъл.

image

           Това учение беше свързано с юдейството дотолкова, доколкото юдейството бе приело святата Орфеева тракийска вяра, възприета хилядолетия след това от орфическите християни, последователи на учението на Апостол Павел (виж доказателствата за това вЗа траките и древните евреи“, „За тракийските корени на царете в Древен Израил“, „Родът на Христос в Юдея е по плът с тракийска (гетска) кръв”, „Колко е важно да се познава тракийската вяра“ или „Исус Христос е свързан с Тракия, тракийския език и траките“).

          Всичко това и много други истини могат да се научат от трудовете на д-р Стефан Гайд – истини, които днес повсеместно се ПОДМЕНЯТ със старите лъжи, уж облечени с истината за предците ни, но лишени от умозрителността и концептуалността на идеите на д-р Гайд.

            Какво да кажем в края? Нека помним, че ПОДМЯНАТА може да излъже дори хора с духовни търсения и да ги превърне единствено в ценители на доброто, на мъдрите мисли, на археологически открития или на неизвестни (или забравени) факти от историята на България. В тях обаче има само мъртвешки кости, ако и отвън да имат вид на нещо сензационно!

image

            Защото Тракия на д-р Гайд не е географско или историческо име, а траките не са етнически народ от миналото. Тракия и траките, за които научаваме от резултатите от декодирането на тракийското писмо по Метода Гайд и от латинските преводи на документи в сборникаТракийски Хроники, са орфическото измерение на трако-богарската вяра (Тракия) и богопосветените трако-богари (траките).

            Това разбиране за Тракия и траките ни разкриха книгите на д-р Стефан Гайд и именно него иска да скрие ПОДМЯНАТА с потопа от фалшифицирани истини в медиите и анонсите за научни открития на представители на официалната наука. Тъй като е известна вече богатата история на тракийските племена от древността, както и уникалните занаятчийски умения и неподражаемите военни победи на трако-богарите, затова ПОДМЯНАТА иска да заличи всички следи от религиозните  концепции на древните траки, като убеждава света в много по-модерните и уж невинни идеи от съвремието с една единствена цел – да обърка мисленето на хората и да опустоши дотолкова душите им, че жените да престанат да се чувстват жени, а мъжете – мъже.

            Но ПОДМЯНАТА не знае, че една лъжа става истина само за определено време, защото както знаем от народната мъдрост, на лъжата краката са къси, тоест лъжата не може да излъже всички хора завинаги, защото живее определено време и достига само до (пред)определените за нея хора.

| Откровено за Подмяната – първа част |

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547206
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250