Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 11:31 - Как Декодирането на Тракийското Писмо преобръща съвременната наука ‘с главата надолу’, за да върне истината за изконната вяра и бит на народа ни - 1 част
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.06.2017 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Как Декодирането на Тракийското Писмо преобръща съвременната наука ‘с главата надолу’, за да върне истината за изконната вяра и бит на народа ни  

::: Или истините за лъжите на СПАРОТОК за един от най-великите български учени от новата история на България :::

/от Красимир и Дияна Мерин/


~:~:~ Родолюбие ~:~:~

            ::: Разчитането на тракийските йероглифи от Д-р Стефан Гайд не е изфабрикуван научен фалшификат, както твърдят някои (но за това след малко!), защото плочиците не са новост, а са известни на научния свят вече от няколко десетилетия и са многократно изследвани, и експертно установени за автентични както по физикалност, така и по датировка.

            Никой учен досега обаче не успя да прочете думи като "Тракия", "Територия на Тракия", „Дион Исус“ и „Орфей Храмът“ върху артефакти, някои от които са на повече от 7000 години – а това е в пряк разрез с битуващите „научни“ твърдения, че траките са се появили на Балканите едва през бронзовата епоха, което е хилядолетия по-късно, защото данни за това са се черпели единствено от гръцки летописи!

            Колко удобно! „Ахейци“ (от трак. „завоевател“) да завладеят земите на предците ни и след това да твърдят, че траките нямали писменост – само и само да укрият истината кой е най-древният народ, с най-древната писменост! Е, това поне обяснява защо през вековното византийско робство българската нация е била заличена много повече отколкото през цялото петвековно турско владичество; защо гърците винаги са опитвали да ни поробят духовно с тяхната „версия“ за християнството; защо са съдействали за унищожаването на българското население в земите останали извън границите на Княжество България; защо са воювали срещу нас в Балканската война и много други, които по-будните българи знаят по-добре.

            Затова и траките бяха считани "по дефиниция" за безписмен народ и въпреки уж многото учени, които знаели, че траките са нашите предци (както умишлено се вменява от разни блогъри), Д-р Стефан Гайд първи разчете наши древни „летописи“ върху различни артефакти (в това число и съдове от златни съкровища) и всеки български учен, който се счита за родолюбец, трябва да съдейства за промяна на официалната теория за произхода на българската нация в учебниците!

            Е, кога ще отдадем заслужената почит на новия Патриарх на Българското Възраждане – Д-р Стефан Гайд – благодарение на който знаем, че не сме „нашественици“ по родните си земи и сме били ограбвани от изконното си наследство – както материално, така и духовно всеки път, с лъжите за това, че сме били езичници, които били претопени от славяни и новата християнска религия!

            Това са удобни тези, подкрепени от небивало „нашествие“ на „научни“ теории за древни цивилизации по нашите земи (в това число и извънземни), за богомили, които видите ли били истинските наследници на тракийската вяра!

            Ами като е така, уважаеми „откриватели“ на топлата вода, защо никъде не признавате откритията на Д-р Стефан Гайд, а напротив – крадете безсрамно твърденията му – съкровището от знания, събирано от Д-р Гайд, Акад, Цветан Гайдарски и сътрудниците от Института п Т-Наука – и ги обличате в свои изфабрикувани идеи, в това число и религиозни!

            Какво общо имат брътвежите ви с истинската тракийска вяра, позната като тракийски орфизъм, проповядван от Апостол Павел и Апостол Андрей по нашите земи с доказателство, че Исус е чаканият Христос (Месия), проповядван от тракийските свещеници-оракули?

            Този Исус беше непризнат от еврейските равини и разпънат, а неговите последователи бяха жестоко преследвани от византийското християнство през всички векове като еретици! И днес, ако има истински родолюбци и българи, нека погледнат на онова, което са знаели Паисий, Раковски, Левски и Ботев, и за ради което и занапред те ще бъдат „преследвани“ като личности, като бъдат наричани „наивни романтици“, „масони“, или „убийци, които незаслужено са възхвалявани като светци в народната памет“.

            Това ще продължи да се случва докато българския народ „лениво“ надава ухо на лъжите на враговете на българския дух и нация от древността до днес – а атеизмът, сковал душите на българите ще благоприятства незаслуженото отхвърляне на истинската родна наука.

            Защо припомняме всичко това? Защото се оказва, че има блогъри, които зад прикритието на „ревностни изследователи“ на българската древна история, сеят заблуди и връщат отново старото научно статукво такова, каквото беше в годините на НРБ.

            Една доста популярна личност в интернет – блогърът Павел Серафимов – или както вече го наричаме „Кръгът СПАРOТОК“, е създал мрежа от коментатори, блогове и други, които уж цитират неговите открития, или го одобряват. Това обаче най-вероятно са същите стари „научни“ работници, които нямат никаква изгода от разпространението на научните открития на Д-р Гайд.

            Така нареченият „СПАРOТОК“ си позволи директни заплахи и нападки във Фейсбук към нас – „Съди ме, да видиш какво те чака“!!! Той най-безцеремонно си присвоява откритията на Д-р Гайд, но единствено в частта, че траките са българи, което след годините на публикации, конференции и срещи с научни и музейни работници, вече и децата в България знаят. Който иска, може сам де се убеди в тази мащабна просветителска дейност на Д-р Стефан Гай и Акад. Цветан Гайдарски. Истинските открития на Д-р Гайд обаче продължават да бъдат хитро присвоявани от СПАРOТОК – например в статията – НЕПОЗНАТИТЕ СТАРИ БЪЛГАРИ - 14.05.2017 г.– https://sparotok.blogspot.bg/2017/05/blog-post_14.html.

          С каква цел?

           Целта научаваме след централното изложение. След изброяването на редица известни вече чрез Д-р Гайд доказателства за трако-богарската нация, СПАРOТОК внезапно заявява следното:

            „Според този човек дедите ни не са монотеисти, не му е известно името Тангра, напротив, константинополския патриарх споменава за богове, т.е. за монотеизъм при предците ни не може да се говори и всеки, който твърди, че дедите ни са били монотеисти, или не е подготвен, или умишлено създава заблуди… Ето каква е реалността – няма Тангра, няма монотеизъм, върховния бог на старите българи е слънцето, като се почитат също луната, звездите. За това свидетелстват историческите извори, всичко останало е фантазия.“

            Сега измамата вече е пълна! Основната изходна точка на Д-р Гайд, доказана и потвърдена многократно, е критикувана като теза на човек, който бил или „неподготвен“, или „умишлено създаващ заблуди“?!…

            Отново старите лъжи за безпросветния тракийски народ, който вярвал в някакви природни явления!! Уж сме били велик народ, но сме били елементарни и първобитни, за разлика от „великите“ ни гръцки съседи?!! Ако някой се съмнява, да чете до припадък гръцки източници, гръцки автори от онова, време, и най-вече – всички писания на „клакьорите“ на гръцкото духовенство…Това е "истината за българската история", към която Кръгът СПАРOТОК от години води народа ни!

            Това обаче няма нищо общо с истината за българите – освен в открадната част, че сме траки, която никой учен от новата ни история не защити и не доказа както Д-р Гайд, и това и до днес не се харесва на онези, чиито научни титли са получени от разработки за безписмените траки?!

            СПАРOТОК с охота тръбим че всичко, което не е свързано с вярата на трако-богарите е "сензационно ново негово откритие". А истината за вярата на предците ни, която е в основата на родната и световната цивилизации – е отново "погребана". От СПАРOТОК няма да чуете, че трако-богарите са създатели на първата писменост, защото са  почитали християнския Бог Исус хилядолетия преди да има християни,... или че са създатели на най-напредналата известна в древността цивилизация, чиито постижения са се превърнали в легенди с митовете за Атлантида, защото на религиозните им концепции се крепи цялата наука от древността до днес.

            „Хвалбите“ на СПАРOТОК обаче са, че „цитира оригинални източници“ и нищо не твърди без то да е проверено, нека видим сега какви са неговите „проверени източници“, според които най-великото откритие на Д-р Гайд, кодирано на стенописи, които изобразяват Орфей-Първосвещеника на Бог Туонх-Ра (или ТАНГРА, Възкръсналият Бог Слово на старо тракийски), който е Богът на трако-богарите – е лъжа и манипулация на религиозен сектант!?

            https://nrbhistory.wordpress.com/ – Анонимен блог, наречен „история на НРБ“ (NRBHISTORY), съдържа шокиращи клеветнически статии срещу Д-р Стефан Гайд на български и на английски, в които потребители, които не са „уплашени“ и „шокирани“ са обвинени в следното:

            ТЕМА: „РЕЛИГИОЗНА СЕКТА ОГРАБИ ЕВРЕЙСКАТА РЕЛИГИЯ И ИСТОРИЯ“:

ALEX: „Вие сте идиот, който лъже за тракийската история и Д-р Гайд!

NRBHISTORY: „Не знаете какво говорите! Българин ли сте? Тези хора създават фалшива история и абсолютно лъжат народа използвайки религиозна и патриотична основа…“

 image

            Ето това ни изпрати СПАРOТОК, от което видите ли му се били „изправили косите“! Защитникът на тракийската ни история, уплашен от флагмана на откритията!

            Излиза, че Д-р Гайд, който ПЪРВИ доказа (без да оставя място за съмнение) тезата за тракийския ген на българите чрез мащабни изследвания, документи и публикации, чрез посочването на оригинални артефакти и цитиране на западни и български учени, изведнъж се оказва създател на „фалшива история“ според Кръга СПАРOТОК. Защо?

            Защото докато българите се страхуват от книгите на Д-р Гайд, и предпочитат да не ги четат, „защото са опасни и могат да пострадат“ (?!), както твърди СПАРOТОК, Кръгът СПАРOТОК може да си присвоява безпрецедентното откритията за тракийската история, писменост и поверия. Доказателства?

            През 2014 година СПАРOТОК публикува от свое име (?!!) – цели СЕДЕМ (7) години след публикуването на оригиналния труд на великия български учен – статията „Кой Унищожи Тракийската Писменост?“ – https://sparotok.blogspot.bg/2014/11/blog-post_27.html – в която си ПРИСВОЯВА всички открития на Д-р Гайд без дори да го спомене!!!

            Нещо повече! Тази кражба е солидно „гарнирана“ преди това и след това от потоп от уж цитати на други учени, които уж били доказали вече тезите на Д-р Гайд?! Да, лъжите за предците ни в миналото винаги са били "съшити с бели конци", но въпреки това тезите на официалната наука от времето на НРБ са ужасяващо изкривени и никой преди Д-р Гайд не смееше да разкрие всичко онова, което знаем днес за Древна Тракия!

            СПАРOТОК обаче като рефрен повтаря, че всичко за предците ни и преди е било известно, а той само бил решил да го покаже на българите, за да им го припомни и да ги знаят!!! Все едно този, който знае, че Париж е във Франция да твърди, че е от Париж без дори да е ходил там! 

            СПАРOТОК явно не се притеснява, че плагиатството в науката е мерзост, която не остава ненаказана, защото се чувства "недосегаем" да си присвоява научното богатство на Д-р Гайд, за да може във времето да го изкриви и модифицира според старите лъжи!!! 

         Това негово поведение обижда всеки българин днес – и всеки патриот дал живота си за тази страна – в това число и Д-р Гайд – защото  да знаеш нещо, не е като да го разбираш и познаваш в същината! Може би е време да "прочете," отново един от класиците в българската литература, който казва следното в своите „Мъжки времена“:

            Едно е да искаш! Друго е да можеш! А трето и четвърто е да го направиш.“ ::: Николай Хайтов :::

            Е, „правенето“ на СПАРOТОК (което показва каква е целта му – какво иска!) е да манипулира българите, че Д-р Гайд е измамник, затова публикува в коментар до нас линк към анонимния блог NRBHISTORY. Въпреки че в статиите си „тръби“, че всичко при него било само от проверени източници!!! Е, ние знаем, че „правенето“ е според „моженето“ – толкова може СПАРOТОК – да копира и да опонира на „конкурентите“ си с клевети – затова единствено това може да направи, когато и нашите статии са муи станали неудобни!!

            Може би и „NRB HISTORYe част от „Кръга СПАРOТОК“!! Защо мислим така? Ами виждаме същия модел – навсякъде по света, във всички музеи и книги, откритията на Д-р Гайд са приемани, и има последователи, които уважават трудовете му – а това е нещо, накоето трябва да бъде попречено!! Затова и в блога на NRB HISTORY“ има статии на английски с ужасяващите клевети към българския учен тияично в стила на България от времепт на НРБ, когато агресията в Чехословакия например беше "осъждана от трудовия български народ и той се вдигаше в защита на социализма в братската страна" – разбирайте, че държавата с армията влезе като агресор, а хората си мислеха, че някакви провокатори-конспиратори са наднали нардоа и трябва да му се помогне!!!…

             /следва продължение/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 543008
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250