Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2017 00:42 - Пресконференцията в БТА „Прародината на древните гали (келти) - Древна Тракия“ и големият пробив на Института по Т-Наука в декодирането на тракийските руни
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9955 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 01.07.2017 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Пресконференцията в БТА от 29 юни 2017 година „Прародината на древните гали (келти) – Древна Тракия“ и големият пробив на Института по Т-Наука в декодирането на тракийските руни

Учените от Института по Т-Наука отново успяха да разчетат по Метода Гайд надписи от древна писменост, за които учените твърдят, че не могат да бъдат разчетени. Работата на Акад. Цветан Гайд и неговия екип продължи започнатото чрез трудовете на Д-р Стефан Гайд, за да можем ние в нашето съвременно общество да разберем чисто практично посланията на нашите предци, запазени за нас като техни наследници върху тези артефакти.

/от Красимир и Дияна Мерин/
 

След като преди 12 години Д-р Стефан Гайд първи в света доказа онова, което редица учени преди него бяха подозирали – връзката между траки и българи – сега Акад. Цветан Гайд и неговият екип поднесоха за първи път на българската общественост резултатите от своя дългогодишен труд – пълното разчитане на руническите знаци от енеолитна Тракия.

Както стана ясно от пресконференцията, целта на изследванията е била да се даде на българите ключа за духовното израстване, както това са правели предците ни, давайки на много народи (включително и на келтския) духовни практики и технология на живот, считани днес от мнозина за обикновени легенди и фолклор.

На 29-06-2017 г. в пресцентъра на БТА се проведе пресконференция на тема Прародината на древните гали (келти) – Балканска Тракия и о-в Самотраки, и Руническата книга на тайните. Акад. Цветан Гайд, директор на Института по Т-наука, представи новите открития и достижения на екипа в областта на декодирането на древните тракийски артефакти от нашите земи по Метода Гайд.

Оповестените открития са продължение на работата на Института по Т-Наука през последните 12 години. Обществеността е запозната с изложенията на работата на колектива чрез трудовете на Д-р Стефан Гайд, в които той подробно излага тезите на института.

Екипът от учени вече 12 години говори за своя прочит на пиктографската писменост по нашите земи, който е бил реализиран чрез единствено възможния за това Метод Гайд.

Акад. Цветан Гайд говори уверено и задълбочено за редица въпроси, свързани с класифицирането на знаците от дунавската цивилизация, което е направено отдавна. За тези знаци се говори толкова отдавна, че напоследък това се е превърнало в модна тенденция.

Знаете ли обаче, че учените по света все още твърдят, че подобни надписи на древна писменост (2000 години преди Шумер и Египет) не могат да се разчетат, а в трудовете на Д-р Гайд и в работата на Института по Т-Наука това отдавна е направено?

Декодирането на древните артефакти стои от много години, благодарение на Метода Гайд.

Същността на този метод е използването на по-късен аналог на идеограмите върху древни артефакти по нашите земи и това е отдавна известно от поредицата книги „Тракийското Писмо Декодирано I, II, III и IV“. В реда на изложението по време на пресконференцията бяха напомнени някои прочити от тези книги, които са реалност вече повече от 12 години, и беше заявен известният вече факт от тези книги, че артефактите по нашите земи са били разчетени от учените от Института по Т-Наука посредством по-късните с 2000 години варианти на древноегипетското калиграфско писмо.

Затова и анонсът за разчитането на руническите знаци от енеолитна Тракия с помощта на същия Метод Гайд направи новината още по-актуална и вълнуваща. А новата книга „Тракийското Писмо Декодирано
V“ на Института по Т-Наука e поредното доказателство за автентичния научен механизъм, чрез който е разчетена поредната древна писменост – факт, за който мнозина учени могат само да мечтаят, въпреки своите титли и публикации, и факт, който говори сам по себе си за актуалността на откритията, тъй като каква полза има човешкият род, ако някой само говори за древни писмености, без да може да ги „преведе“ на съвременен език?

Това за нас е и най-значимата част от този голям пробив в разчитането на новите артефакти –  фактът, че в предстоящото издание на новия пети том  от поредицата „Тракийското писмо декодирано“ са представени в „читаем“ и разбираем вид древни послания, чието съдържание е на много високо концептуално ниво.

Акад. Цветан Гайд: „Институтът по Т-Наука отдавна доказа с трудовете на Д-р Стефан Гайд, че по нашите земи има послания, които са много по-древни от паралелните пирамидални текстове в Египет, в това число и в така наречената от египтолозите „Книга на Мъртвите.“

За нас като основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет“ по Метода Гайд беше изключително радостен фактът, който Акад. Цветан Гайд припомни, а именно, че Методът Гайд, освен лингвистичен анализ, предлага и историографски преглед на данните, които показват връзката на нашите древни предци с поселения и народи, които употребяват културните им достижения. Затова и поантата на пресконференцията – анонсът за връзката между келти, гали и древните траки, доказана категорично от Акад. Цветан Гайд и неговия екип чрез лингвистичен анализ – беше за нас от огромно значение.

Акад. Цветан Гайд: „Още преди години Д-р Стефан Гайд първи доказа категорично, че има връзка между българи и траки – факт, който беше яростно отхвърлен от представителите на официалната наука в България, когато беше анонсиран за първи път на подобна пресконференция. В последствие обаче не само лингвистичните анализи на Д-р Стефан Гайд и Института по Т-Наука, но и ДНК анализите доказаха тази взаимовръзка. Изследванията свързват възникването на египетската цивилизация с привнесените познания на морски народи (а според Херодот траките са първите владетели на моретата!) и доказват тази връзка по историографски подход чрез древни свещени текстове, които показват Тракия като люлката на европейската и на световната цивилизация… Още преди 12 години публикувахме в трудовете на Института по Т-Наука редица важни за българския народ открития, като това, че наименованието „българи“ идва от бохарския (боготворчески) диалект, който древните траки са употребявали. Това наименование се е използвало по-късно за разкриване на самоопределението на предците ни през определена епоха. По подобен начин и по-късният етноним „словени“ (хора на Словото) е бил използван за хора, които са били приели Слово, Писменост и Език, а не по начина, по който е бил използван в по-късните периоди в историята на отделни („славянски“) народи…“

Акад. Цветан Гайд категорично подчерта установената връзка между Балканска Тракия и Египет и изтъкна намерените данни за пренос на цивилизация и култура.

Акад. Цветан Гайд: „Прелюбопитни са доказателствата за произхода на древните келти, които не почиват само на заключенията на учените от Института по Т-Наука, а се потвърждават и от категоричното мнение на самите келтолози, които признават, че древните келти идват от Балканска Тракия и са приели от „божествен народ“ своята Култура, Религия, Език и Писменост.“

Акад. Цветан Гайд подробно говори за използвания в изследванията по-късен еквивалент на древните рунически знаци в Тракия, наречен в келтската (галска) писменост на друидите от самите тях „огам” или Дървесна писменост.

Това беше всъщност голямата новина, тъй като след разчитането на йероглифите-идеограми на Тракийското Писмо, най-после и древните рунически знаци в Тракия са вече разчетени чрез Метода Гайд. С помощта на тази аналогова друидска писменост, Акад. Цветан Гайд и неговият екип са декодирали посланията от Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др.

В хода на самата пресконференция бяха представени исторически изследвания и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, които твърдят, че галската (келтска) народност и култура водят началото си от Древна Тракия /“Трако ди Данан“ – Траките от Дунав/ и тайните мистерии на остров Самотраки.

Какво да кажем в заключение? Всеки, който може да види споделената от Института по Т-Наука пресконференция, ще може сам да научи от „първа ръка“ много повече, отколкото ние можем да представим в този момент.

Акад. Цветан Гайд: „Има стотици артефакти, които потвърждават наличието на този рунически скрипт… В новата си книга съм изследвал около 20 на брой, които съм превел на съвременен български език… Важното обаче не е броят им, а фактът, че нашите открития дават „ключа“ за разчитането на други подобни артефакти.

Този ключ е Методът Гайд, чрез който всеки да може да „чете“ подобни рунически надписи – или производните от тях, които са комбинация между пиктограм и фонетичен рунически знак

Навремето някои се присмиваха на Д-р Стефан Гайд, че бил превел само две плочки – от Градешница и Караново. След това обаче се появиха много „автори“, които се „накичиха“ с намерени други плочки с пиктографски знаци на различни места… Така и сега считам, че тепърва ще бъдат откривани много други артефакти с рунически знаци, които могат да бъдат разчетени с нашия Метод.

Ние обаче днес даваме ключа – Метода, чрез който всеки да може да „чете“ такива рунически надписи – или производните от тях, които са комбинация между пиктограм и фонетичен рунически знак

В тази връзка искам да подчертая нещо много важно – задачата на нашето изследване не е да докажем нещо, което много учени преди нас така или иначе отдавна подозират – връзката между келтите и траките (във фолклора ни и традициите ни).

Целта на нашето изследване е да докажем недвусмислено по лингвистичен път, че божественият народ, от който келтите произлизат (според собствените им сведения и цитатите на келтолозите) са земите на Балканска Тракия.

За нас е много важен инструментът, който ние ползваме – „огамовият“ скрипт, а не фактът, че келтите произхождат от нашите земи. Защото данните за използването на „огамовия скрият“ („дървесната писменост“) през късните векове от новата ера – 5, 6, 7 век нататък – могат да бъдат използвани за разчитането на посланията на рунически надписи по нашите земи. Това е съдържание, което е безценно както за науката, така и за съвременниците ни…“

На пресконференцията имаше възможност да си припомним чрез въпроси на медии и една от най-големите ползи за българската и световната наука, а именно откритието, че Бохарският диалект е запазеният древен прототип на българския език.

В трудовете на Д-р Стефан Гайд отдавна беше презентирано, че Бохарският диалект е много древен език, който по-късно е навлязъл в коптската литургия, където е бил съхранен. Доказателствата за това са подробни и обширни и според Акад. Цветан Гайд са недвусмислено и категорично доказани от Д-р Стефан Гайд, който разчете през Бохарския диалект Кьолменския надпис и надписа върху пръстена от Езерово.

Акад. Цветан Гайд заяви, че има редица други доказателства, сред които и надписът върху Стелата на Цар Мидас в Анатолия например, от които можем уверено да заявим, че този бохарски диалект е много по-древен от гръцката азбука и е на практика фригийската прото-кирилица.

Затова и твърденията на някои учени, че Бохарският диалект е много по-късно дело на коптите, не се потвърждават. Не е научно валидна и официалната досега теория, че Бохарският диалект произлиза от гръцкия, тъй като ако се вгледаме по назад във времето ще открием, че в Египет има достатъчно доказателства за съществуването на Бохарски език много преди появата на гръцката азбука, като някои учени дори допускат, че този диалект е познат още от времето на Птолемеите.

Акад. Цветан Гайд: „Артефактите, които сме прочели, съвсем ясно със смислови съдържания през Бохарския диалект показват, че това е много по-древна писменост, чийто аналог е заимстван в литургията на коптите. Бохарският диалект е „читаем“ диалект и на него има написани много свещени книги, но коптите говорят на арабски език и не го използват като говорим език… За коптите Бохарският език е мъртъв език подобно на латинския език за нас. Но както има специалисти, които четат латински, има специалисти, които могат да четат Бохарския диалект…“

Ние многократно сме извеждали резултатите от трудовете на Д-р Стефан Гайд, в които беше направено много подробно изследване на Бохарския език и беше посочена както връзката му с надписи върху артефакти по нашите земи, така и връзката му с думи от съвременния български език, които са аналогични с думи на Бохарски…

Акад. Цветан Гайд: „В „Тракийското Писмо Декодирано I, II, III и IV“ ние използвахме изследванията на акад. Владимир Георгиев и Д-р Стефан Гайд посочи множество аналози от съставения от Владимир Георгиев речник с думи на Бохарски…

Затова и всеки, който е запознат с тези открития, знае, че има доказателства, че Бохарският език е много древен диалект на древните българи много преди реформата на Цар Борис. Така че, не забравяйте, че от един момент, когато тази реформа се е състояла – знаете за превода на свещената литература и покръстването на българите в гръцкото православие – е възникнал цял книжовен език, който след това е бил пренесен в Русия, а по-късно и сред други народи... Но по-древните прототипи на този език, ние можем да проследим единствено чрез артефактите и надписите, за които говорим и днес…

И така, за нас остава неповторимото усещане, че живеем във времена на истински преломи в науката… Времена, в които чрез класификацията на Дунавския скрипт, учените от Института по Т-Наука са разкрили симбиозата на идеограми и огами (руни)…

По този начин днес ставаме свидетели на откриването на процеса, който е бил в основата на създаването на по-късните фонетични азбуки – фонетичната протокирилица, от която произлизат гръцката азбука и по-късната азбука, която е дело на братята Кирил и Методий…

Акад. Цветан Гайд: „Какво ни ползва това, че открихме произхода на фонетичната азбука, който е в съчетанието на пиктограми (идеограми) с руническия скрипт „огама“… В науката винаги трябва да има изводи и заключения, които могат да бъдат приложени в съвремието.

Първо, древните траки са участвали в етногенезиса на европейските народи чрез племената, които в днешната наука се наричат келти или гали. Това вероятно ще се потвърди от ДНК анализи.

Второ, когато говорим за пренос на култури, ние виждаме идентичността на Европа, която днес можем да преоткрием.

Трето, древните ни предци не само са се наричали „богари“ (от бохарски „говорещи боготворчески език“), но самите келти и гали са ги наричали „божествен народ“. И за мен това е важно не само като въпрос на самочувствие, а като факт, че самият анализ на всички тези артефакти има едно изключително важно значение за българския народ и за всички наши съвременници.

Причината не е в това единствено, че тези открития кореспондират с най-модерните открития и изследвания в областта на науката и в областта на квантовата физика и механика, а че те  могат да ни разкрият погледа на древните ни предци, които могат да видят в самите събития и в действието на стихиите разумни начала.

Нещо повече! От тези открития става ясно, че предците ни са можели да четат събитията, да видят и да разпознаят движенията не само на външния свят на (макро)космоса, но и движенията на микрокосмоса – тоест на онова, което става във вътрешните им светове.

Бих казал, че подобни открития са с огромно плодотворно значение за антропология, социология и изобщо за всяка хуманитарна дисциплина и област на човешкото битие. Това са полета с огромни съкровища и е важно не само да се тупаме по гърдите, че най-древните артефакти са по нашите земи – както за мнозина вече е модерно да твърдят, че „най-старата писменост е нашата“, но да разбираме каква е ползата? Само тогава ще можем да станем „божествен народ“ по подобие на предците си и това са нещата, от които се вълнува нашият Институт.

Защо казвам това?

Защото от десетилетия вече се говори за изводите от работата на Института по Т-Наука и за трудовете на покойния вече Д-р Стефан Гайд, но за тях се говори като за лозунги и те се преповтарят като празни клишета и се плагиатстват, без да се вижда чисто практично какво са значели посланията от тези древни артефакти

По-важно е да се види чисто технологично и чисто практично какво е значело това като концепции и като духовни формули – не само религиозни, а духовни в смисъл на свързани с тоталното битие на древните ни праотци.

Нас ни интересува технологично как това разбиране може да донесе на нашия съвременник резултати в ежедневието, във взаимоотношенията в семейството, дори в изграждането на гражданското общество, така че да имаме тези достижения и ползи, които са постигали и нашите предци

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

ГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА САЙТА НА ИНСТИТУТА ПО Т-НАУКА

http://institutet-science.com/prarodinata-na-drevnite-kelti-drevna-trakiya/

или на линка по-долу:






Гласувай:
6


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Поклон
04.07.2017 14:03
Поклон и нлагодсрност. Бог дс благослови това свещено дело. Днес българите да подложени на УНИЩОЖЕНИЕ. Може би в угода на по-късни племена с.техните.племенни "богове".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547242
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250