Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2019 16:30 - „Никой няма да пита какво е било времето, а защо са мълчали поетите му." Бертолд Брехт
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1891 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.03.2019 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

С възмущение изгледахме опровержението, което „култура.БГ“ по БНТ дължеше на акад. Цветан Гайд по повод филма „Да живее България“ на реж. Адела Пеева.

Около минута преди края на предаването – около 09:40 часово време и около 55:55 мин. в записа – зрителите бяха „въведени“ в темата със следния ироничен коментар от страна на водещия:


Тъй като времето ужасно много напредна, възникна една много странна за мен ситуация във връзка с разговор в студиото (?!)... Г-н Гайдарски се е почувствал засегнат от излъчените кадри с него от филма на реж. Адела Пеева... Той пожела право на отговор, който ще прочетем сега, за да е МИРНО И ТИХО (?!)“.


След което водещата прочете около осем реда кратко изявление, като следната част, дефакто носеща смисъла на опровержението – изписана от нас с главни букви, беше пропусната от водещата, а вместо нея чухме няколко междуметия, изписани от нас също с главни букви:


„... фона на видео с моя образ, прикачен към кадри с Луковмарш, заблуждава зрителите ви ОТНОСНО МОЯТА РОДОЛЮБИВА ОБЩЕСТВЕНА ДЕЙНОСТ, КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩОс Луковмарш, нито с подобни прояви...“ 
 

Това изписано на екрана изявление беше изчетено от водещата по следния начин: 


„... фона на видео с моя образ, прикачен към кадри с Луковмарш, заблуждава зрителите... И-ИИ... Ъ-ЪЪ... НЯМА НИЩО ТАКА... Ъ-ЪЪ... ОБЩО...с Луковмарш, нито с подобни прояви..

А водещият завърши с нова доза снизходителност: „И ние не сме имали подобно намерение (?!), то просто е част от филма на Адела Пеева...Ето, надяваме се, че всичко е наред, гледайте ни утре...“

АКО ТОВА Е УВАЖАВАНЕ НА ПРАВОТО НА ОТГОВОР, УВАЖАЕМИ ВОДЕЩИ, НИЕ, ОСНОВАТЕЛИТЕ НА „ШКОЛАТА ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ НА РОДОВАТА ПАМЕТ ПО МЕТОДА ГАЙД“ И СЪЗДАТЕЛИ НА „БЛОГА НА МЕРИН“, ИМАМЕ СЕРИОЗНИ ПОДОЗРЕНИЯ ОТНОСНО СЪПРИЧАСТНОСТТА ВИ КЪМ ОЧЕВИДНИТЕ ОПИТИ ЗА ДИСКРЕДИТИРАНЕ НА ЕДИН ИЗЯВЕН БЪЛГАРСКИ УЧЕН, ИЗСЛЕДОВАТЕЛ НА НАРОДНАТА ПАМЕТ И ДОКАЗАН ХУМАНИСТ, ДЕМОКРАТ И ПАТРИОТ!  

Докога „ПИЛАТ“ ще си измива ръцете и ще се оправдава, че няма нищо общо с „разпъването“ на истината

Нима онези, които
вършат подобни неща, или онези, които одобряват или гледат безучастно, са невинни?

източник на записа на предаването „култура.БГ“ от 4-ти март:
https://www.bnt.bg/bg/a/219234-spektaklt-odisey-v-plovdivskiya-teatr


ГЛЕДАЙТЕ ТУК опровержението на Акад. Цветан Гайд:
https://www.youtube.com/watch?v=Y7y4uQIj-8s

 
източник: http://tsvetanguide.com/filmat-na-adela-peeva-da-jivee-bulgaria/







Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547599
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250