Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03 22:29 - НОВОТО „БЛАГОВЕЩЕНИЕ” ВЕЩАЕ ЗА НОВ „ЧОВЕК” – ИНТЕЛИГЕНТНО ЖИВОТНО ИЛИ „ЦИФРОВА МАШИНА” ?!?!
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ИЗТОЧНИК: Цветан Гайд, фейсбук страница
https://www.facebook.com/tsvetanguide/posts/2522902857937022

::: „Преди 2000 г. феноменално събитие ознаменува появата на една абсолютна аномалия – Христовото Същество. Но извън чисто църковния разказ събитието предвещава идването на Човешкия Син като Водач на разумното Човечеството към нов град и свещено общество, в което е поставен вечен еталон за това що е Човекът. Поставя се началото на Свещения хуманизъм, където „ Ето човекът /Ecce homo/”– пророческите думи на Пилат в евангелието на Св. Ап. Йоан, поставят Божия Образ и Подобие – Господар над цялото творение…

А сега след безбожието на дарвинизма отнел миналото на човечеството като свещен произход и история, а от там и надеждата за бъдеще поверено на Промисъл и Провидение, след бесовете на марксизма, който донесе класовото разделение и кървави братоубийства през 20 и 21 век, сега един нов призрак броди из европа и света… И вещае дигитална революция, „свободите” на войнстващия трансхуманизъм, „благата”на безроден материализъм, проповядва „бога” на консуматорското информационно (но всъщност оглупяло от дезинформация) общество…

Просто казано – предрича въплъщението на мамона в новото „човечество”, което, оперирано от христоподобие, е загубило човешкото си естество. Опасността хората да загубят себе си и да се превърнат в безнравствени животни, биологични машини или киборги е съвсем реална, може би на едно поколение разстояние (забележете темповете на промяна в поведенческите модели на подрастващите).

Не слушайте ню-ейдж идиотиите за „индигови” и „кристални” деца – психиатричните клиники се пълнят и все повече ще се пълнят с подобни деца на заблудени родители оставили отговорността за възпитанието на децата си на система контролирана от нечовещки интелекти. Това е настояще и повсеместно явление –проповедниците на фалшивите реалности отвличат умовете на хората във фантазни светове като ги отделят от тоталността на творението във бунт към естествени закони и висши цели вложени в него от Твореца. Проблемът обаче не е в технологиите, а в това , че човеците не познаващи сами себе си и замисъла на своето съществуване стават лесна плячка – поробени чрез собствените си технологични играчки.

Затова още повече днес е жизнено важно да преоткрием и познаем в Оригиналното Благовещение не просто църковническия му исторически смисъл, но тайните относно избраното Човечество… И да преоткрием собственото си човешко достойнство и блага чест в себе си, един към друг и едни към други…" ::: Акад. Цветан ГайдГласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 254889
Постинги: 157
Коментари: 30
Гласове: 194