Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на merini
Име:
КрасимирДияна Мерин

Интереси:
::::: meriniblog@outlook.com ::::: https://www.facebook.com/krisdiamerin ::::: https://www.facebook.com/meriniblog/ ::::: https://www.facebook.com/groups/rodovapamet/ ::::: https://meriniblog.blogspot.bg/?view=magazine :::::

Статистика
Популярни постинги:
50

Постинги този месец:
1

Гласове този месец:
1

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
2

Блогъри добавили в любими:
9

Блог вълни:
93
Последни постинги
                                                 image

"Анонс", облечен в "дрехата" на "научно становище на експерти", може би е началото на нова поредица от опити за подмяна на богатството от идеи на траките!

::: В статия от 14 февруари 2018 година на https://trud.bg/откриха-керамична-плочка-със-символи/ четем следното „Откриха керамична плочка със символи от 6-ото хилядолетие преди Христа“: „Керамична плочка със символи от шестото хилядолетие преди Христа е открита от археолози в Нова Загора. Това е най-старата находка, намирана в Европа и е една от най-старите в света... Символите на плочката са огледални, издълбани са и от двете й страни. Според експертите те не представляват пиктограми, а са протописменост, предшествала създаването на писмеността. Подобни артефакти са откривани във Врачанско, Великотърновско, Дългополско, включително и в новозагорското с. Караново… Но новата находка е по-стара от тях и други подобни в Европа най-малко с 1000 години. Тепърва ще се правят опити за тълкуване на символите върху нея.

Днес подобни новини станаха ежедневие, благодарение на феноменалния четиритомен труд на покойния Д-р Стефан Гайд – "Тракийското Писмо Декодирано" и продължението на изследването от неговия брат... Кога ли обаче нашите учени ще се допитат до пионерите на това откритие, за да разбере българският народ текстовете върху артефакти като този?

Какво ни ползва да се хвалим пред света, че по нашите земи са живели най-старите жители на Европа, ако не можем да разберем защо техният начин на живот и техните убеждения са били фундамента на човешката цивилизация?

Защото "тайните" на древната писменост на нашите предци не са вече тайни за екипа на Акад. Цветан Гайд! "Експерти" по кой метод тогава и с какви знания твърдят, че нашите предци не са използвали идейни пиктограми, а другa някаква протописменост? Очевидно твърдението в статията на в. "Труд", че "символите по плочката не са пиктограми, а протописменост" не е случайно!  Това е прозрачен опит за бламиране на безценните за народа ни открития на екипа на Гайд! Може би тези открития вече трудно се укриват от широката общественост и сега на ход е изопачаването на фактите...

Възможно ли е тогава подобен "анонс", облечен в "дрехата" на "научно становище на експерти", да е началото на нова поредица от опити за подмяна на богатството от идеи на траките? Ако е така, подобен акт може да бъде наречен единствено „измама“ според речниковото значение на тази дума – „Подвеждане, заблуждаване с користна цел“. Може би точно това предстои да се случи в следствие на споменатите „опити за тълкуване на символите върху плочката“… :::


::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1001 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 17.02 22:40
image

Писмеността за древните ни предци е била едновременно призоваване и Богоявление чрез Буквите на Свещената им азбука. Неслучайно, египетските жреци, приемници на „светите букви“ (хиеро-глифи) са считали, че  йероглифите са създадени от Тот, Богът Писар. „Тъй като древните са считали всяка буква на Свещената азбука за свята (хиеро) и притежаваща свръхестествена мистична сила, набожните не докосвали свещените текстове със собствените си пръсти, но със специално изработени показалки.“ /„Тракийското Писмо Декодирано V“/

Според акад. Цветан Гайд, актът на сътворение чрез Божествения Език и Реч е било протичане на Божията Сила чрез Нейните Думи, изградени от Буквите на Свещената Азбука. „Чрез изучване Речта на Бога, посветените са „четели“ Действителността, динамиката на съ-битията и тяхната причинно-следствена връзка. Буквеният знак изразява не само звук или идея, но отговаря на определена умозрителна същност, която участва в строежа на вселената и събитията, продиктувани от изреченията на творческата Божеска Реч. Така Словото управлява и държи световете чрез своите Думи и Изречения, съставени от същества (ангелите в монотеистичните религии)…“ /Акад. Цветан Гайд/.

Ето до какви изводи за Свещената Писменост на траките, като „въплъщение“ на Бог-Слово, е достигнал акад. Цветан Гайд в дългогодишната си работа по декодирането на тракийското писмо съвместно с покойния си брат, Д-р Стефан Гайд:

Думите от първия праезик, даден от Твореца на човечеството, смесени в производните му „разбъркани“ езици на народите с близки по звучене думи, имена и епитети, които в началото са имали близка семантика, постепенно се „отдалечават“ по значение и етимология и достигат до съвсем различни съдържания.

Подобно всички по-късно секти (различните последващи религии) със своите безкрайни вариации на „богове“, „богини“, светии – обожествени човеци и еони, всъщност са различни акомодации на Единия (Единствения). Т.е. политеизмът и неговите идоли са изкривени форми на първичния монотеистичен анимизъм, изкривени от помрачения разум версии на първоначалното Знание…

Това напълно отговаря на мистерийната онтология, според която заблудата, лъжата и злото нямат собствено битие, но са извращения, изопачения и злоупотреби с реалността на Истината.

Затова истинското значение на понятието ЕЗИЧНИК, за разлика от разбирането на гръцките профани и фанатици, според тракийските мистици е всъщност определение за загубилите БОЖЕСТВЕНИЯ ЕЗИК, който единствен може да обясни и разкрие Тайните на всемира…

Божествените Букви и Звуци от Първоречта на Сътворението отговарят на различните имена-епитети на Божественото проявление според различните етно-традиции в морето от човешки езици. Божественото Първооткровение следва строго определения ред на разгъване – протичане на Словото и Неговите Нетварни Енергии, което поради загубването Тайната на Самотракийската Реч и Писменост, се интерпретира погрешно като различни конфигурации и вариации от „пантеони“ в различните езици, където човешките „божества“ възникват в резултат на обожествяването на отделните ангелофании…

От тази древна Тайна идва традицията между древните посветени измежду всички народи да благоговеят пред Свещената Писменост, като дадена от Бога, но и като съдържаща Го…

~:~:~ Акад. Цветан Гайд, из „Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните ~:~:~

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Последвайте ни и на страницата на "Блога на Мерин" на facebook.com/meriniblog/ ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1840 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.01 20:23

Пресконференцията в БТА от 29 юни 2017 година „Прародината на древните гали (келти) – Древна Тракия“ и големият пробив на Института по Т-Наука в декодирането на тракийските руни

Учените от Института по Т-Наука отново успяха да разчетат по Метода Гайд надписи от древна писменост, за които учените твърдят, че не могат да бъдат разчетени. Работата на Акад. Цветан Гайд и неговия екип продължи започнатото чрез трудовете на Д-р Стефан Гайд, за да можем ние в нашето съвременно общество да разберем чисто практично посланията на нашите предци, запазени за нас като техни наследници върху тези артефакти.

/от Красимир и Дияна Мерин/
 

След като преди 12 години Д-р Стефан Гайд първи в света доказа онова, което редица учени преди него бяха подозирали – връзката между траки и българи – сега Акад. Цветан Гайд и неговият екип поднесоха за първи път на българската общественост резултатите от своя дългогодишен труд – пълното разчитане на руническите знаци от енеолитна Тракия.

Както стана ясно от пресконференцията, целта на изследванията е била да се даде на българите ключа за духовното израстване, както това са правели предците ни, давайки на много народи (включително и на келтския) духовни практики и технология на живот, считани днес от мнозина за обикновени легенди и фолклор.

На 29-06-2017 г. в пресцентъра на БТА се проведе пресконференция на тема Прародината на древните гали (келти) – Балканска Тракия и о-в Самотраки, и Руническата книга на тайните. Акад. Цветан Гайд, директор на Института по Т-наука, представи новите открития и достижения на екипа в областта на декодирането на древните тракийски артефакти от нашите земи по Метода Гайд.

Оповестените открития са продължение на работата на Института по Т-Наука през последните 12 години. Обществеността е запозната с изложенията на работата на колектива чрез трудовете на Д-р Стефан Гайд, в които той подробно излага тезите на института.

Екипът от учени вече 12 години говори за своя прочит на пиктографската писменост по нашите земи, който е бил реализиран чрез единствено възможния за това Метод Гайд.

Акад. Цветан Гайд говори уверено и задълбочено за редица въпроси, свързани с класифицирането на знаците от дунавската цивилизация, което е направено отдавна. За тези знаци се говори толкова отдавна, че напоследък това се е превърнало в модна тенденция.

Знаете ли обаче, че учените по света все още твърдят, че подобни надписи на древна писменост (2000 години преди Шумер и Египет) не могат да се разчетат, а в трудовете на Д-р Гайд и в работата на Института по Т-Наука това отдавна е направено?

Декодирането на древните артефакти стои от много години, благодарение на Метода Гайд.

Същността на този метод е използването на по-късен аналог на идеограмите върху древни артефакти по нашите земи и това е отдавна известно от поредицата книги „Тракийското Писмо Декодирано I, II, III и IV“. В реда на изложението по време на пресконференцията бяха напомнени някои прочити от тези книги, които са реалност вече повече от 12 години, и беше заявен известният вече факт от тези книги, че артефактите по нашите земи са били разчетени от учените от Института по Т-Наука посредством по-късните с 2000 години варианти на древноегипетското калиграфско писмо.

Затова и анонсът за разчитането на руническите знаци от енеолитна Тракия с помощта на същия Метод Гайд направи новината още по-актуална и вълнуваща. А новата книга „Тракийското Писмо Декодирано
V“ на Института по Т-Наука e поредното доказателство за автентичния научен механизъм, чрез който е разчетена поредната древна писменост – факт, за който мнозина учени могат само да мечтаят, въпреки своите титли и публикации, и факт, който говори сам по себе си за актуалността на откритията, тъй като каква полза има човешкият род, ако някой само говори за древни писмености, без да може да ги „преведе“ на съвременен език?

Това за нас е и най-значимата част от този голям пробив в разчитането на новите артефакти –  фактът, че в предстоящото издание на новия пети том  от поредицата „Тракийското писмо декодирано“ са представени в „читаем“ и разбираем вид древни послания, чието съдържание е на много високо концептуално ниво.

Акад. Цветан Гайд: „Институтът по Т-Наука отдавна доказа с трудовете на Д-р Стефан Гайд, че по нашите земи има послания, които са много по-древни от паралелните пирамидални текстове в Египет, в това число и в така наречената от египтолозите „Книга на Мъртвите.“

За нас като основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет“ по Метода Гайд беше изключително радостен фактът, който Акад. Цветан Гайд припомни, а именно, че Методът Гайд, освен лингвистичен анализ, предлага и историографски преглед на данните, които показват връзката на нашите древни предци с поселения и народи, които употребяват културните им достижения. Затова и поантата на пресконференцията – анонсът за връзката между келти, гали и древните траки, доказана категорично от Акад. Цветан Гайд и неговия екип чрез лингвистичен анализ – беше за нас от огромно значение.

Акад. Цветан Гайд: „Още преди години Д-р Стефан Гайд първи доказа категорично, че има връзка между българи и траки – факт, който беше яростно отхвърлен от представителите на официалната наука в България, когато беше анонсиран за първи път на подобна пресконференция. В последствие обаче не само лингвистичните анализи на Д-р Стефан Гайд и Института по Т-Наука, но и ДНК анализите доказаха тази взаимовръзка. Изследванията свързват възникването на египетската цивилизация с привнесените познания на морски народи (а според Херодот траките са първите владетели на моретата!) и доказват тази връзка по историографски подход чрез древни свещени текстове, които показват Тракия като люлката на европейската и на световната цивилизация… Още преди 12 години публикувахме в трудовете на Института по Т-Наука редица важни за българския народ открития, като това, че наименованието „българи“ идва от бохарския (боготворчески) диалект, който древните траки са употребявали. Това наименование се е използвало по-късно за разкриване на самоопределението на предците ни през определена епоха. По подобен начин и по-късният етноним „словени“ (хора на Словото) е бил използван за хора, които са били приели Слово, Писменост и Език, а не по начина, по който е бил използван в по-късните периоди в историята на отделни („славянски“) народи…“

Акад. Цветан Гайд категорично подчерта установената връзка между Балканска Тракия и Египет и изтъкна намерените данни за пренос на цивилизация и култура.

Акад. Цветан Гайд: „Прелюбопитни са доказателствата за произхода на древните келти, които не почиват само на заключенията на учените от Института по Т-Наука, а се потвърждават и от категоричното мнение на самите келтолози, които признават, че древните келти идват от Балканска Тракия и са приели от „божествен народ“ своята Култура, Религия, Език и Писменост.“

Акад. Цветан Гайд подробно говори за използвания в изследванията по-късен еквивалент на древните рунически знаци в Тракия, наречен в келтската (галска) писменост на друидите от самите тях „огам” или Дървесна писменост.

Това беше всъщност голямата новина, тъй като след разчитането на йероглифите-идеограми на Тракийското Писмо, най-после и древните рунически знаци в Тракия са вече разчетени чрез Метода Гайд. С помощта на тази аналогова друидска писменост, Акад. Цветан Гайд и неговият екип са декодирали посланията от Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др.

В хода на самата пресконференция бяха представени исторически изследвания и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, които твърдят, че галската (келтска) народност и култура водят началото си от Древна Тракия /“Трако ди Данан“ – Траките от Дунав/ и тайните мистерии на остров Самотраки.

Какво да кажем в заключение? Всеки, който може да види споделената от Института по Т-Наука пресконференция, ще може сам да научи от „първа ръка“ много повече, отколкото ние можем да представим в този момент.

Акад. Цветан Гайд: „Има стотици артефакти, които потвърждават наличието на този рунически скрипт… В новата си книга съм изследвал около 20 на брой, които съм превел на съвременен български език… Важното обаче не е броят им, а фактът, че нашите открития дават „ключа“ за разчитането на други подобни артефакти.

Този ключ е Методът Гайд, чрез който всеки да може да „чете“ подобни рунически надписи – или производните от тях, които са комбинация между пиктограм и фонетичен рунически знак

Навремето някои се присмиваха на Д-р Стефан Гайд, че бил превел само две плочки – от Градешница и Караново. След това обаче се появиха много „автори“, които се „накичиха“ с намерени други плочки с пиктографски знаци на различни места… Така и сега считам, че тепърва ще бъдат откривани много други артефакти с рунически знаци, които могат да бъдат разчетени с нашия Метод.

Ние обаче днес даваме ключа – Метода, чрез който всеки да може да „чете“ такива рунически надписи – или производните от тях, които са комбинация между пиктограм и фонетичен рунически знак

В тази връзка искам да подчертая нещо много важно – задачата на нашето изследване не е да докажем нещо, което много учени преди нас така или иначе отдавна подозират – връзката между келтите и траките (във фолклора ни и традициите ни).

Целта на нашето изследване е да докажем недвусмислено по лингвистичен път, че божественият народ, от който келтите произлизат (според собствените им сведения и цитатите на келтолозите) са земите на Балканска Тракия.

За нас е много важен инструментът, който ние ползваме – „огамовият“ скрипт, а не фактът, че келтите произхождат от нашите земи. Защото данните за използването на „огамовия скрият“ („дървесната писменост“) през късните векове от новата ера – 5, 6, 7 век нататък – могат да бъдат използвани за разчитането на посланията на рунически надписи по нашите земи. Това е съдържание, което е безценно както за науката, така и за съвременниците ни…“

На пресконференцията имаше възможност да си припомним чрез въпроси на медии и една от най-големите ползи за българската и световната наука, а именно откритието, че Бохарският диалект е запазеният древен прототип на българския език.

В трудовете на Д-р Стефан Гайд отдавна беше презентирано, че Бохарският диалект е много древен език, който по-късно е навлязъл в коптската литургия, където е бил съхранен. Доказателствата за това са подробни и обширни и според Акад. Цветан Гайд са недвусмислено и категорично доказани от Д-р Стефан Гайд, който разчете през Бохарския диалект Кьолменския надпис и надписа върху пръстена от Езерово.

Акад. Цветан Гайд заяви, че има редица други доказателства, сред които и надписът върху Стелата на Цар Мидас в Анатолия например, от които можем уверено да заявим, че този бохарски диалект е много по-древен от гръцката азбука и е на практика фригийската прото-кирилица.

Затова и твърденията на някои учени, че Бохарският диалект е много по-късно дело на коптите, не се потвърждават. Не е научно валидна и официалната досега теория, че Бохарският диалект произлиза от гръцкия, тъй като ако се вгледаме по назад във времето ще открием, че в Египет има достатъчно доказателства за съществуването на Бохарски език много преди появата на гръцката азбука, като някои учени дори допускат, че този диалект е познат още от времето на Птолемеите.

Акад. Цветан Гайд: „Артефактите, които сме прочели, съвсем ясно със смислови съдържания през Бохарския диалект показват, че това е много по-древна писменост, чийто аналог е заимстван в литургията на коптите. Бохарският диалект е „читаем“ диалект и на него има написани много свещени книги, но коптите говорят на арабски език и не го използват като говорим език… За коптите Бохарският език е мъртъв език подобно на латинския език за нас. Но както има специалисти, които четат латински, има специалисти, които могат да четат Бохарския диалект…“

Ние многократно сме извеждали резултатите от трудовете на Д-р Стефан Гайд, в които беше направено много подробно изследване на Бохарския език и беше посочена както връзката му с надписи върху артефакти по нашите земи, така и връзката му с думи от съвременния български език, които са аналогични с думи на Бохарски…

Акад. Цветан Гайд: „В „Тракийското Писмо Декодирано I, II, III и IV“ ние използвахме изследванията на акад. Владимир Георгиев и Д-р Стефан Гайд посочи множество аналози от съставения от Владимир Георгиев речник с думи на Бохарски…

Затова и всеки, който е запознат с тези открития, знае, че има доказателства, че Бохарският език е много древен диалект на древните българи много преди реформата на Цар Борис. Така че, не забравяйте, че от един момент, когато тази реформа се е състояла – знаете за превода на свещената литература и покръстването на българите в гръцкото православие – е възникнал цял книжовен език, който след това е бил пренесен в Русия, а по-късно и сред други народи... Но по-древните прототипи на този език, ние можем да проследим единствено чрез артефактите и надписите, за които говорим и днес…

И така, за нас остава неповторимото усещане, че живеем във времена на истински преломи в науката… Времена, в които чрез класификацията на Дунавския скрипт, учените от Института по Т-Наука са разкрили симбиозата на идеограми и огами (руни)…

По този начин днес ставаме свидетели на откриването на процеса, който е бил в основата на създаването на по-късните фонетични азбуки – фонетичната протокирилица, от която произлизат гръцката азбука и по-късната азбука, която е дело на братята Кирил и Методий…

Акад. Цветан Гайд: „Какво ни ползва това, че открихме произхода на фонетичната азбука, който е в съчетанието на пиктограми (идеограми) с руническия скрипт „огама“… В науката винаги трябва да има изводи и заключения, които могат да бъдат приложени в съвремието.

Първо, древните траки са участвали в етногенезиса на европейските народи чрез племената, които в днешната наука се наричат келти или гали. Това вероятно ще се потвърди от ДНК анализи.

Второ, когато говорим за пренос на култури, ние виждаме идентичността на Европа, която днес можем да преоткрием.

Трето, древните ни предци не само са се наричали „богари“ (от бохарски „говорещи боготворчески език“), но самите келти и гали са ги наричали „божествен народ“. И за мен това е важно не само като въпрос на самочувствие, а като факт, че самият анализ на всички тези артефакти има едно изключително важно значение за българския народ и за всички наши съвременници.

Причината не е в това единствено, че тези открития кореспондират с най-модерните открития и изследвания в областта на науката и в областта на квантовата физика и механика, а че те  могат да ни разкрият погледа на древните ни предци, които могат да видят в самите събития и в действието на стихиите разумни начала.

Нещо повече! От тези открития става ясно, че предците ни са можели да четат събитията, да видят и да разпознаят движенията не само на външния свят на (макро)космоса, но и движенията на микрокосмоса – тоест на онова, което става във вътрешните им светове.

Бих казал, че подобни открития са с огромно плодотворно значение за антропология, социология и изобщо за всяка хуманитарна дисциплина и област на човешкото битие. Това са полета с огромни съкровища и е важно не само да се тупаме по гърдите, че най-древните артефакти са по нашите земи – както за мнозина вече е модерно да твърдят, че „най-старата писменост е нашата“, но да разбираме каква е ползата? Само тогава ще можем да станем „божествен народ“ по подобие на предците си и това са нещата, от които се вълнува нашият Институт.

Защо казвам това?

Защото от десетилетия вече се говори за изводите от работата на Института по Т-Наука и за трудовете на покойния вече Д-р Стефан Гайд, но за тях се говори като за лозунги и те се преповтарят като празни клишета и се плагиатстват, без да се вижда чисто практично какво са значели посланията от тези древни артефакти

По-важно е да се види чисто технологично и чисто практично какво е значело това като концепции и като духовни формули – не само религиозни, а духовни в смисъл на свързани с тоталното битие на древните ни праотци.

Нас ни интересува технологично как това разбиране може да донесе на нашия съвременник резултати в ежедневието, във взаимоотношенията в семейството, дори в изграждането на гражданското общество, така че да имаме тези достижения и ползи, които са постигали и нашите предци

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

ГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА САЙТА НА ИНСТИТУТА ПО Т-НАУКА

http://institutet-science.com/prarodinata-na-drevnite-kelti-drevna-trakiya/

или на линка по-долу:

Категория: Лични дневници
Прочетен: 5457 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 01.07.2017 12:07


Корените на завистта в българската родова памет

 /от Красимир и Дияна Мерин/

 

~:~:~ Родолюбие ~:~:~

 

Когато завладяха почти цялата империя и влезнаха като победители във Вечния Град Рим, те възревнуваха и пожелаха да притежават града и богатствата му. В своята завист те влязоха в съюз с племена, които не им бяха сродни и не говореха език, сроден на техния, племена диви и жестоки по нрав и обичаи, наречени хуни...

Всички племена на траките говореха богарския език и Арихите обслужваха светите Христови тайнства на Древната Божествена Реч… И щяха да бъдат непобедим народ, ако не бяха болни от Гетската болест („завистта“ – бел. ред.).

А тази „болест", скъпи мой принце, беше проклятието на всички богари още от самото начало и в това беше падението им - че всеки завиждаше до ревност на брата си и гледаше отвисоко на ближния си, и ако и да се съюзяваха понякога срещу общите си врагове, скоро след това воюваха помежду си — цар против цар, и брат против брата,… трак против трак, богари против богари - и така, откакто свят светува, така, даже и до днес…(из „Тракийските Хроники“)

В статията „За тракийските корени на царете в Древен Израилразгледахме доказателства, че Цар Соломон, синът на цар Давид и Батшеба (Витсавее), е връзката между древния Израил и свещената вяра на траките-хети, и посочихме едната от причините за завистта в човешкия род чрез примера за „слабостта“ на Давид по Батшеба (Витсавее).

Там разсъждавахме за факта, че въпреки многото красиви наглед жени, които цар Давид можеше да има, той пожела именно Батшеба (Витсавее). А когато тя забременя, той премина през много терзания, за да скрие деянието си, въпреки че беше цар и едва ли някой щеше да му се противопостави. Очевидно цар Давид искаше наследник от „знатен“ род. Факт е, че той съгреши именно след като научи коя е жената! Знаем от историята, че царете винаги са били изкушавани да закрепят властта си като се свържат с жена от царски род, а Витсавее е точно такава – жена от Дома на Урия, наследник на свещената тракийска вяра, чиито поклонници са били древните евреи и самият Давид.

Следователно, грехът на Давид се състои в това, че се изкушава да вземе с насилие жена от царски род, за да бъде признато потомството му от хетите и то да царува над тях. Знаем от преданията на древните евреи колко важно е майката да е еврейка, а цар Давид е искал наследник от жена като Батшеба. Освен това, за Давид е била много важна както видяхме и връзката с посветените в Тракия, защото той сигурно е знаел, че и майката на Орфей е била служителка в храма и че тя е била „служителят“, който е въвел Орфей в храмовото обучение.

Подобна „слабост“ причинена от завистта (пожеланието на чуждото) има и в историята на трако-богарите. Тя е наречена „Гетската болест“ и за нея се говори като за „падението и проклятието на всички богари“ – завистта срещу брата си и гледането отвисоко на ближния си.

Тези завист и надменност са били толкова силни, че богарите са влизали в съюз с  враговете си, само и само да не позволят на братята им да са по-горни от тях! Това е и обяснението за появата на „новите нашественици“ на българската родова памет – „копистите“ от „Кръга Спароток“.

Безпаметна завист и пожелание на заслугата за славните открития на Д-р Стефан Гайд за родната история и език, довели до повтаряне на истини, които братята Гайд единствени и първи обявиха (за което и понесоха множество клевети и нападки). И когато истината вече не можеше да се укрие, събраните и анализирани от Гайд източници бяха взети наготово, и бяха цитирани като лично изследване в подкрепа на откраднатите научни тези и прозрения на Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайд.

Днес тези „кописти“ се афишират като „застъпници за истинската българска история“ и под имена като „Азбукарче" насаждат в обществото присвоените от Гайд идеи. Защо присвоени? Ами защото не само, че не признават откритията му, а и си позволяват директно да го клеветят като учен и човек!

Както обаче се вижда, и до днес твърденията на тези „кописти“ са силни единствено в повтарянето на наготово взети изводи, без да могат да се доближат и на сантиметър до елегантната изследователска метода на Гайд, нито да „сътворят“ дори бледо подобие на декриптираните преводи на древни документи, издадени в сборниците „Тракийските Хроники“ и „Тракийските Послания“, книгата „Тракийският Орфизъм за напреднали“ и уникалната за българската и за световната наука поредица „Тракийското Писмо Декодирано“.

Можем само да се надяваме, че един ден цялото духовно богатство на българския народ от тези книги ще стане достояние на всички!

И тъй като всички идеи и препратки в тази статия ще станат също така обект на „изследвания“ от „Кръга Спароток“ (под „изследвания“ разбирайте търсене в интернет по ключови думи и цитиране на всевъзможни имена и документи, независимо от реалното съдържание), тук прилагаме съвсем малки фрагменти от феноменалната книга „Хрониките на Авийла“ (известна и като „Книгата Арих“), които касаят въпроса за „завистта“.

Той е ключов фактор от българската родова памет и всеки, който иска да разбира историята на своя народ трябва да го познава „в оригинал“, за да може да отсява истината за своя народ от имитациите и бълваните лъжи и омраза против Бога на трако-богарите, целящи поробване на ума на техните наследници днес.

„…Когато Аларих и беси-гетите завладяха почти цялата империя и влезнаха като победители във Вечния Град Рим, те възревнуваха и пожелаха да притежават града и богатствата му.

В своята завист те влязоха в съюз с племена, които не им бяха сродни и не говореха език, сроден на техния, племена диви и жестоки по нрав и обичаи, наречени хуни. Като сториха това, те нарушиха заръката на отците си, да не се кръвно-побратимяват с другоезични народи.

Така, скоро ги постигна Божието наказание и бяха подчинени и поробени от див и жесток народ, който ги поведе в братоубийствена война срещу братята им беси-гети. Сред тях се издигна с насилие и свирепост, с подлост и предателство, царят на хуните – Безпощадният Атила (434-453 г.) - бичът Божий и Наказанието Божие, заради непокорството им към завета на Христа Бога свой и на отците.

А всички истро-гети от сана на Арихите-пазители бяха напуснали поселенията им и се бяха върнали при своите събратя беси-гетите, защото мистериите им забраняваха да са слуги на хуните. Само някои от покровителите на земята - мерите бяха останали в съюза на хуна Атила, за да опазят владението на истро-гетските земи в Панония. Те бяха воеводи на народа си тогава и верни съюзници на хунския цар, като ламтяха да увеличат земите и богатствата си за сметка дори на братята си беси-гети и против волята на Арихите и завета на отците си. В Атила беше вярата и надеждата им, и в силата на неговата многохилядна конница, пред която трепереше Рим и целият свят…

И всичките племена, говорещи Богарския език, бяха Арихани и следваха неотлъчно Светите Тайнства на Христа Бога нашето, и както ти казах вече, в Империята ги наричаха погрешно ариани, т.е. че били следващи учението на Ариус, който твърдял, че Христос не бил Бог, а човек.

А както вече знаеш, нашият народ не е ариански, но Арихански защото вярва, че Иисус Христос е Бог, който стана заради нас човек. А като стана човек, това означава, че освети човешкия свят и го изпълни с Божественото Си естество, и вля сътворителната Си сила в Човешкия Род, та по този начин, вече твори и чрез този Човешки Род…

А имперските подлоги не харесваха това учение, защото караше хората да не се подчиняват на Империята, но да следват Божиите повели, дори в човешките наредби и в държавните заповеди, осъждайки даже делата на Императора. Защото императорите и Имперската църква учеха обратното, а именно, че Бог отговаря само за отвъдните неща и отвъдният свят е Божествен и добър, а Императорът е единственият наместник на Бога в земния свят, и тъй като светът е грешен, затова трябва да се изпълняват императорските повели, и да се търпят тежките налози и бремена смирено, и с послушание, та да си спаси човек душата, и така до деня на Пришествието Христово…

И се строяха и големи мостове и църкви, и школи на просвещение, защото Арихите вярваха и проповядваха, че в школите и в ученето има Откровение на Божиите Тайни, чрез които Бог ще сътвори нов справедлив и добър свят за човеците, още тук на земята. По туй се различаваха те от другите служители Божии, които учеха народа да се надява само за отвъдното Царство на Бога.

А според Арихите, Царството Небесно трябваше да слезе сред човеците още в този живот, а за да стане това, те се опълчваха против всяко имперско зло и насилие, и против онези свещеници, що бяха вълци, облечени в овчи кожи, що служеха на Империята и на робството.

И всичките племена на траките говореха богарския език и Арихите обслужваха светите Христови тайнства на Древната Божествена Реч… И щяха да бъдат непобедим народ, ако не бяха болни от Гетската болест.

А тази „болест", скъпи мой принце, беше проклятието на всички богари още от самото начало и в това беше падението им - че всеки завиждаше до ревност на брата си и гледаше отвисоко на ближния си, и ако и да се съюзяваха понякога срещу общите си врагове, скоро след това воюваха помежду си — цар против цар, и брат против брата, гет против гет и гет против бес, и бес против одрис, и трак против трак, ута-гури против ко-тракг-ури и утаг-ури против гети, и гети против ко-тракг-ури, и уон-гонт-ури против беси и против гети, сиреч богари против богари - и така, откакто свят светува, така, даже и до днес…

А след смъртта на императора Тиберий на трона в Константинопол се възкачи Маврикий - грък, женен за тракийска принцеса - дъщерята на Тиберий. Той направи съюз със мнозина срещу всичките траки в Империята. Той наруши свещените съюзни договори с царствата на Арихите в Равена, Тулуза и Толедо, и насъскваше брат против брата, и франки, бургунди и лангобарди против гети.

След него се възкачи императорът Фока, прост войник, въздигнат от войници, тиранин и диктатор, който беше детеубиец и уби наследниците на Маврикий, защото и в тях течеше тракийска кръв.

Дишайки омраза против всички не-гърци в Константинопол, той премахна всеобщия латински език от държавните дела и вместо него наложи всички книги на Империята да бъдат само на гръцки и да се оповестяват на гръцки.

Загина великата Източна империя, която дедите ти бяха извоювали да управляват с много кръв и с велика мъдрост. Великият град на Константин Велики стана свърталище на военни диктатори и тирани, и на едно гръцко малцинство, което узурпира с мерзост светлия град и Христовото наследство, което не беше тяхно.

Настъпиха времена на мрак и падение за цяла Европа, и гонения на всичко, що беше по-прежно и славно. Насилникът Фока изгони всите свети епископи от светите им престоли и сложи свои военни люде, белязани с антихристкия знак, начело на Светата църква в Константинопол, които не милееха за стадото, но бяха вълци, облечени в овчи кожи.

Така, той стори погром и голямо зло върху цялата Църква Христова, та погуби посветените люде и постави недуховни невежи, които скриха светлината на Писанията и замениха славата на Невестата Христова с тази на царска зверова блудница.

Беше време на плач и ридание из цялата империя - от изток, даже до запад. Тогава Всемогъщият Бог се смили над народа ни и ни изпрати Великият свещеник-цар - хон Кувред (хан Кубрат или Курт от Именника на Българските ханове -600-665 г.) от чина на Редите -учител на народа богарски, какъвто не е имало преди него и нямаше след него, защото мъдростта му беше като тази на Соломона и царството му славно като това на Теодариха преди него…

А Кувред беше прекарал детството си в Константинопол, където беше обучен в царските науки със синовете на Императора и беше дотолкова възлюбен от самия император Ираклий, че получи титлата Патриций заедно със съответните й земи.

А когато навърши 21 години, Кувред беше провъзгласен за Хон на всички богари - от далечния изток, до далечния запад…“

            /из „Книгата Арих“ или „Хрониките на Авийла, верният Пастир, написани за Теларих) - Corpus Regum Thracae – Liber Regum Tertius id est Arih“, от сборника „Тракийските Хроники“, гл. 9, ст. 10-18; гл. 14, ст. 12- 20; гл.15, ст. 11-15; гл. 16, ст. 1-17/


~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
::: Личностно Развитие :::
::: Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 6266 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 25.06.2017 16:59

Ще дойде Видовден

 Или какво представлява Денят на Страшния Съд в българския фолклор според  Метода Гайд

фрагменти от книгата „Шифърът на Гайд“

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~


В народната митология е останало поверието, че 15 юни е денят на Страшния съд”. Става въпрос за Видовден – денят, в който всеки очаква възмездието си. Поверието се свързва с вярата, че (ангелът/словото) Вида отсява истината от лъжата и дори и съдът да сгреши, идва Видовден, когато всичко си идва на мястото и всеки съгрешил получава наказанието си.

Дали това древно поверие на предците ни не е причината Темида – чиито корени са в Египет и е символ на истината и справедливостта – да е изобразявана от египтяните с меч и с щраусово перо в косата, а днес да е популярна с по-късния си образ на жена с превръзка на очите, която държи везни в едната ръка и меч в другата?

Или фактът, че думата Маат (която според дефинициите в трако-орфическите мистерии и египетските мистерии Д-р Гайд разчете като „Истината“, „Реалността на Видимото Слово“, „Законът на Природата“, а Акад. Цветан Гайд като „Духовната Реалност зад всяко нещо“, „Вечната Истина“) е дала началото на термина „магистрат“ и затова Темида с превръзката е олицетворение на човешката правда (която винаги е сляпа), а не е олицетворение на божествената правда (Маат), която единствено може да съди справедливо човешкото сърце?

В текста от Плочката от Караново се наблюдава за пръв път и опит за обожествяване на Царската Власт, която за да царува "с короната и жезъла на Правдата", изисква от нейния представител да е "преминал през Мистерията на Смъртта и Възкресението", и да се е превърнал в човек с "Божествено Естество", т.е. да бъде измежду елита на Посветените. Подобни елементи са типични и за по-късните епохи където тракийският цар-жрец е задължително орфик, посветен в мистериите, а фараонът в Египет бива коронован само след ритуалното поставяне на статуетката на Истината (Маат) да царува с него в тронната зала.“ (Д-р Стефан Гайд, „Тракийското Писмо Декодирано I“, 2006 г.)

За да разберем истинската същност на орфическото учение на Питагор е необходимо да обърнем внимание на факта, че той дефинирал Творческите Научни Постановки като - ТЕОРЕМИ и разделял всички търсещи познание и мъдрост мъже на две категории: акузматици (слушатели - начинаещи) и математици (посветени, знаещи). Преди да си кажете "Ъхъ, да, ясно", чуйте следното: нито думата "теорема", нито думата "математик" са означавали в епохата на Питагор това, което им е "залепило" като дефиниция нашето "модерно" ново време! Защото думата "тео-рема" означава в своя точен оригинален превод - "Бог-Слово" (божествено слово, имащо сила да сътворява), а думата "маа-ти-маат-ик" означава "виждащ-Маат" човек, а "акус-Маат-ик" - съответно - "чуващ-Маат" човек, като "Маат" е древният принцип, който трако-египетските мистерии дефинират като "Истина", "Реалност", "Видимо Слово", "Законът на Природата" и т.н… Питагор въвежда и т. нар. принципи на "Гематрията", с помощта на които той и учениците му твърдят, че е възможен който и да е акт на сътворение, който биха си пожелали! Любопитно е, разбира се, че терминът "ге-маат-рейа", означава буквално: "земното-виждане-на Рейа" или "земното проявление на Божия Дух", т.е. Питагор въвежда за първи път наука, за това как духовното (вътрешното в съзнанието) да се материализира (сътвори, въплъти) в земното (материалното) чрез силата на СЛОВОТО! (Д-р Стефан Гайд, „Тракийското Писмо Декодирано II“, 2006 г.)

В Тракийската Херменевтика, ентусиастът не може да "изплува" от мисловния хаос, където има реална опасност да изгуби вярната преценка на разума си, и да бъде обсебен от силите на разрухата и мрака. Затова, според съхранените орфически традиции в питагорейската школа, учениците се причисляват първо към "акусматиците" (слушателите), а зрелите -"математиците" ("виждащите Маат") са тези, които минавайки през всички нива на духовното словесно мляко (смляното и устно предадено учение), стигат до твърдата храна на непосредственото съзерцание на Божествените архетипи. Това степенуване просъществува и в ранно-християнските последования за оглашените и верните, и различния техен достъп до светите Христови тайни. (Акад. Цветан Гайдарски, „Тракийският Орфизъм за напреднали“).

Според запазените древни текстове Maат е помощникът на Озирис в отсъждането на мъртвите по техните сърца. Любопитното е, че името на „Рамзес II“ (фараонът е бил считан от обикновените хора за наместник на бог на земята – поверие което през вековете се е изродило при злите фараони в обожествяването на фараона като самия бог) се е записвало и като „Узер-маат-ре“, а йероглифът за „Истината“, „Правдата“ (Маат) съдържа изображението за „перо“, което се свързва със Словото – .

Според декодирането на името Озирис (което винаги се е превеждало така в класическата литература от Плутарх до наши дни), което е изписано като УС-ИРИС на тракийската погребална плочка от Точиларе и беше разчетено като „Всемогъщият Творец“ и „Исус“ (виж елегантния метод на Д-р Стефан Гайд в „Тракийското Писмо Декодирано III“, 2007 г.) излиза, че българското поверие за Видовден не е честване на „осъдените“ – а на търсещите промяна, за да не ги постигне възмездието.

За наследниците на нашите предци, Видовден е ден за напомняне на онези, които нехаят за делата си, че рано или късно злите намерения и мислите им ще „изработят“ в тях и наказание. Затова и единствено в българските поверия, този ден се свързва и с поклонението към Слънцето (което според трако-богарската вяра е Дион Исус, Слънцето на Душите).

Навярно това е причината вярата на предците ни в благоденствието на онези, които се покайват да е описана от фолклористите ни стотици години по-късно (и както пише Димитър Маринов, „по време, когато много от ритуалите вече не се изпълняват и има много малко стари хора, които помнят произхода им“). В изследвания на фолклористи четем за посрещане на деня в ранни зори заради поверието, че това ще даде здраве и сила; за простиране на чеиза от моми, за да бъде огрян от слънцето и други подобни.

Тези поверия обаче единствено потвърждават смисъла на автентичната вяра на трако-богарите в силата на „Слънцето“ да трансформира човешкия живот. Това се потвърждава и от смисъла на декодираните текстове на тракийските жреци от книгите „Тракийското Писмо Декодирано“ (Д-р Стефан Гайд) и „Тракийският Орфизъм за напреднали“ (Акад. Цветан Гайдарски).

Тъй като богарският (българския) език според Д-р Стефан Гайд е първоезика, от който са произлезли всички останали езици, коренът на думата „видя“, „вида“ е свързан с виждане или проглеждане за греховете и нуждата от промяна. Затова и в някои балкански страни учени-атеисти твърдят, че това е ден за честване на някакъв Бог Виду (например, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватска). А в Чехия и Саксония съвсем директно се заявява, че това е денят на виждането, което прогонва слепотата.

По тази причина, „езичниците“ (онези, които са отхвърлили Божествената Реч на богарите) през вековете са свързвали този ден със заклинания за здраве и благоденствие, тъй като едно е било сигурно – че този ден все някога идва за всеки! Това навярно е и причината за поговорката „Всяка коза на свой крак, но ще видим като дойде Видовден. Смисълът на това е, че ще дойде денят на възмездието, когато всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените дела. Или както казва народът, „Ще дойде Видовден”.

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~ 

::: Тематични Раздели :::
::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 2342 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 25.06.2017 17:05
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 137427
Постинги: 106
Коментари: 14
Гласове: 134