Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 547736 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 15.01.2017 г.
image Изображение на Христос като Орфей от катакомбите на Петър и Марцел в Рим от IV век

Методът Гайд спомогна за разчитането на римска мозайка

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~

            Благодарение на лингвистичния анализ на тракийските руни от д-р Стефан Гайд открихме автентични доказателства за връзката между оригиналната тракийска вяра в Дион Исус, първосвещеника Орфей и вярата на първите християни.

            Разчитането на множество артефакти с тракийски пиктограми, намерени по нашите земи, показа значението на свещените изображения, използвани от Орфеевите тракийски жреци за богослужение и създаването на богослужебни книги, заимствани по-късно от евреите при изграждането на храма в Йерусалим и създаването на юдейското свещенство на Садукеите (виж подробности тук).

            Тук няма да повтаряме ползата от прочита на древни артефакти, неразчетени от науката без Метода Гайд, който показа, че тракийското писмо на древните траки е най-малко 100 години преди най-старото гръцко писмо, а религиозните традиции, завещани от свещеническия орден на Орфей, свидетелстват за най-древния Завет между човека и Бога хилядолетия преди Мойсей.

            Защото искаме да ви споделим един от вълнуващите за нас факти от декодирането на тракийското писмо, а именно, че един от йероглифите, разчетени от д-р Стефан Гайд, е името на Орфей.

            Какво толкова вълнуващо, ще си кажат някои? Ами това, че този йероглиф е изписан върху Кивота на Орфическия завет (около 7000 г.пр.н.е.), който се съхранява във Врачанския музей и той освен собствено име е и идеограмът, който се използва за означаване на думата храм.

            Нещата обаче станаха още по-интересни с оглед на факта, че в съзнанието на хората отдавна е натрапен образа на гръцкия митологичен герой Орфей, който е различен от тракийския патриарх на вярата в Дион-Исус – първосвещеникът Орфей, установил първото храмово служение, заимствано по-късно от цар Давид в храма в Йерусалим в отряда на певците и при въвеждането на жертвата на хвала вместо кръвните жертви. Интересни са, защото тези доказателства говорят не за заимстване на предхристиянски обичаи в християнското богослужение, а за оригинални практики на Орфическото учение, разпространявани в продължение на хилядолетия по света.

            Това ни поведе по пътя на мистерийните разкрития за връзката между Орфическото учение на траките – а именно, че истинското проявление на Божеството сред хората се разпознава единствено ако човек стане Храм (Орфей) на Бог Слово, тоест Свят Дом на Божествените Образи и Думи, и разчетените най-древни текстове върху различни артефакти (оброчната плочка от с. Градешница, Врачанско, тракийският амулет от Тартария в Румъния, сакралната плочица от с. Караново, Старозагорско, златният пръстен от Езерово, Кьолменският напдис и стелата на цар Мидас в Анатолия), свидетелстват за оригиналния първообраз на учението на Исус Христос в древна Юдея и запазено в ученията за Божествената транформация, проповядвана от Апостол Павел и Апостол Андрей в първите християнски общини в света, създадени по нашите земи.

            Ние не желаем да привеждаме тук всички известни вече на науката доказателства, че първосвещеникът Орфей е бил припознат като Исус Христос от първите християни в Рим, защото тези факти днес са достъпни за всеки. Никъде обаче не се дава задоволително вярно обяснение на този изумителен факт. В най-добрите случаи, разсъжденията стигат до заключението, че първите християни са използвали принципите на античното изкуство и някои символични изображения от гръцката и римската митология – като Орфей или птицата феникс, за да им придадат ново съдържание, което да отговаря на християнските принципи за образ, стил и живот.

            Колко жалостно и повърхностно разбиране за оригиналът на християнската вяра, изразен чрез явяването на Бог Слово, който дойде да изпълни свещените практики на Орфическото учение за трансформацията на човек в Храм (Орфей) на Бог Слово и превръщането му в Свят Дом на Божествените Образи и Думи!

          Къде са тези Свещени Божествени Образи и Думи, Думите на Сила на ИС-УСВсевиждащата („Ис“) Сила („Ус“) или Всевишният – Всесилният (вижте тук повече за значението на името Ис-Ус според Орфеевата традиция) в християнското богословие днес, допускащо Божия Син да бъде принизен до обикновен човек-пророк, в чийто образ неговите последователи вплели митични и езически представи за света, за да бъде по-лесно приет?!   

            Ние не можем да принизим Орфей до един популярен култ в Европа и не можем да счетем почитането му от първите християни за езическо вярване в безсмъртието, което постепенно било изместено от новия култ към Христос. Това е като второ убиване на Бог Слово от онези, които и днес го мразят и подменят истината за Неговото явление. Орфическите идеи са били част от явлението на Исус преди 2000 години и основа на обръщането, промяната и учението на Апостол Павел.

            Така че, след Декодирането на Тракийското Писмо, което е Единият Свидетел за истинския Исус – маслиненото клонче от „Книгата на Пророк Захария“ и „Откровението на Йоан“, ние се нуждаем и от Другия Свидетел, за да бъдем осветени от истината за християнството и за вярата в Исус Христос, който е Учението на Трако-Богарското Орфическо Християнство, понеже „във вашия закон е писано, че свидетелството на двама(та) е истинно....“ /Евангелие на Йоан гл. 8, ст. 17/).

            Д-р Стефан Гайд ни разкри концепциите за Сътворението у трако-богарите, а акад. Цветан Гайдарски – вярата на първите (орфически) християни, които са изповядвали древната трако-богарска вяра в Дион Исус като въплъщение на личността на Единния Бог, която след възкресението на Христос присъства в света чрез множеството проявления на Неговите Елементи в посветените Му.

            Затова и нашето изумление беше голямо, когато с оглед на тези разкрития ние установихме преди време, че на повечето изображения на Орфей като Христос в катакомбите се вижда ясно една тракийска руна, разчетена вече от д-р Стефан Гайд – и пряко доказваща, че познание за Исус, известен като Божия Син, разпънат на кръст от Пилат в древна Юдея, е съществувало хилядолетия преди този акт да се случи.

            Свещените Божествени Образи и Думи, закодирани в изображение на Орфей, са били почитани от първите християни като Въплътеното Божествено Слово, познато от древността в тракийските пиктограми. За какво точно става дума?

image
Римска мозайка изобразяваща Орфей

           На това изображение Орфей държи в дясната си ръка предмет, който удивително прилича на йероглифът image, който означава Велик. Този предмет се вижда и на изображението от катакомбите на Петър и Марцел в Рим от IV век в началото на статията. Но тук има нещо направо уникално. Нека видим кое е то!

          На снимката се виждат отчетливо следните идеограми:

- Орфей е седнал („Седящият на Трона“) и показва с ръка с предмета, който е йероглифът за Велик

- Орфей държи предмета, който е йероглифът за Велик вдясно от една птица

- Дърво с листа, около което са се приютили животни, а вдясно от него е позициониран предмета, който е йероглифът за Велик

         Сега нека разгледаме три от пиктограмите, разчетени от д-р Стефан Гайд. Подробностите на лингвистичния анализ, чрез който са разчетени горните пиктограми ще откриете в „Тракийското Писмо Декодирано Iна д-р Стефан Гайд. Веднага ще забележим, че те удивително много приличат като идеограми на сцените, които са кодирани в римската мозайка по-горе:

image Великият Бог

 image   Великият Божий Син

 image  Храмът на Бога е Велика крепост (скривалище)

            Заключенията са очевидни и всякакви спекулации са невъзможни! Три тракийски пиктограми с идеите за Бог, Божият Син и убежището, което Всевишният предлага на повярвалите в него, са кодирани в римската мозайка, изобразяваща Христос като Орфей! За нас е смайващ фактът, че точно думата за Велик, свързана в тракийските руни винаги с понятията за Всевишния Бог и Божия Син, е в ръката на Орфей от мозайки и стенописи в Рим! И не само това!

            Йероглифът за Велик е като че ли схема на първите писалки, използвани в Древния Рим стил-усте.  

image

Римски писалки наречени стил-ус 
          

image

Модел на предшественика на молива
 

image

Писалка за писане с мастило, която удивително прилича на оригиналния стил-ус
 

            Досега не беше ясно защо стил-ус-ът е имал точно такава форма, но след декодирането на тракийското писмо ние разбрахме – защото писането за древните е било логически свързано с началото на всяко слово. И още!

            Днес малцина знаят, че фразата той има лош стил, произлиза от думата стил-ус и се свързва с факта, че онова, което излиза изпод нечий стилус, е лошо или грозно. Това е поредното косвено доказателство, че оригиналът на писалката е уредът, с който са се изписвали думи (или изрисували образи). Разбирате колко голямо беше вълнението ни когато установихме, че идеята за човек с лош стил е човек, който не може да опише добре обекти, явления и събития, защото няма правилните концепции и разбирания за тях, тоест той е човек, чиито стил-ус не е силен. И тъй като тракийската дума ус означава сила, можем да кажем, че човек с лош стил е човек, който няма Думите на Сила, кодирани в тракийските йероглифи.

            Какво да кажем в заключение?

            Вече писахме за ползата от разбирането на тракийските руни за декодирането на смисъла на всяко събитие в света и в живота на отделния човек, но очевидно първите християни са се учели и да съ-преживяват действителността и живота като зародиш на Свещеното битие на Бог Слово. А ако си спомняте от други наши статии („Религия ли е истинската наука“, За религиозните концепции на древните траки и научното мислене“, „Преводът на образните идеограми от тракийското пиктографско писмо е Словото, което може да промени битието), декодирането на тракийските йероглифи от д-р Гайд ни донесе прозрението, че научните открития от древността до днес не са били следствие на внезапни, дошли незнайно откъде хрумвания, а са следствие на просветени последователи на Дион Исус, способни да създават различни технологии поради познаването на свещените тракийски пиктограми и тяхното проявление в живота:

            Нашата човешка цивилизация дължи своето Битие и Живот на възможностите на Божественото Слово (д-р Стефан Гайд), защото „в началото бе Словото... Всичко чрез Него стана... И без Него не е станало нищо от това, което е станало..“ („Евангелие на Св. Апостол Йоан 1:1“)

            Декодирането на тракийските идеограми е ключът към разгадаването на тракийската писменост, тъй като не е възможно да се проумеят тайните от миналото без религиозните концепции на траките (кодирани в идеограмите на тракийските йероглифи), които са разбирали влиянието на йероглифите върху битието единствено чрез осветеното от вяра в Бога съзнание.“ („За религиозните концепции на древните траки и научното мислене“)

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Категория: Лични дневници
Прочетен: 2440 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 07.02.2017 20:50
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547736
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250