Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 546772 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 04.01.2017 г.
image

Голямата Тайна на Христос и Ре*

Или къде са скрити ресурсите за промяна в науката и в личния живот на индивида

/от Красимир и Дияна Мерин/


~:~:~ Древните Траки ~:~:~


            В българското интернет пространство днес е модерно да се пише за това, че траките са българи и че сме най-древната цивилизация в света. Нещо повече, способността да се привеждат различни доказателства в потвърждение на тази теза като че ли се възприема от някои блогъри като доказателство за обща култура и интелигентност.

            През годините много будни хора издирваха и съхраняваха писмени извори, но истините за трако-богарската наука и религия бяха разкрити едва след появата на  книгите от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано“, сборниците „Тракийските Послания“ и „Тракийските Хроники“, както и философският трактат с дълбоки прозрения за човешката култура, творчество и изкуство „Тракийският Орфизъм за напреднали - I“, който е и неизчерпаем източник на прозрения за всички непредубедени социолози, антрополози, етнографи и богослови.

            Нека си зададем въпроса: ако десетилетия бяхме заблуждавани за истината за произхода на нашия език и култура, не мислите ли, че онези, които я криеха в миналото, няма да се опитат днес отново да контролират изнесените на бял свят истини? И ако е така, как биха постъпили? Като се опитат да скрият колкото се може повече от оригиналния източник на разбиранията и душевните нагласи на онези, които днес наричаме траките.

            Нека поясним следното: няма Тракия и тракийска цивилизация без Орфеевата вяра, която е орфическата вяра на първите християнипоследователите на тракийския Бог Дион Исус по примера на Апостол Павел, заради която те са останали известни като богомили, а по-късно и като павликяни по нашите земи. Срещу тях съвсем естествено – както виждаме описано и в Новия Завет срещу първите (орфически) християни, е имало гонения през всичките векове, наред с подправяне на документи за източника на вярата им и обвинения в богохулство и сектантство.

            Откритията на д-р Стефан Гайд за Тракийското Писмо – неслучайно наречени декодиране, разкриха древни концепции за тракийската вяра, които са били използвани хилядолетия след това от всички народи по света. Приемането на тези концепции може да обнови нашите историография, културология и лингвистика. Дай боже представителите на тези науки да приемат научния метод, използван от д-р Гайд при декодирането на тракийското писмо (заради научната истина и заради попрището на учени, което твърдят, че следват), за да изпълни науката своето предназначение, вместо да отделя голяма част от времето си в търсене на стипендии за научна работа, тъй като д-р Стефан Гайд и сътрудниците му от Института по Трансцедентна Наука подариха огромно по значение знание и готови научни разработки не само на българския народ, но и на цялото човечество.

            Да, за траките и за Бохарската Библия са знаели и личности като Г. С. Раковски, но те са живели и творили в епоха, в която вярата в Исус и божествените откровения са били посяти дълбоко в душите на хората. Всички днешни опити на учени като д-р Стефан Гайд да се върнем към тези благодатни (тоест благо подарени) истини във времена на атеизъм, след половинвековен гнет на атеистични наука и държавно управление карат старите безбожници да търсят нови начини за отклоняване на вниманието от духовните измерения на Тракия и траките. Термините Тракия и траки трябва повече от всякога да бъдат осъзнати не просто като географско местоположение на земи, населявани от определени етнически племена или просто като земята на прото-българи – коренното население на територията на днешна България, а като докосване до едно много свято измерение на духа, което носи със себе си всички дивиденти на следването на трако-богарската вяра в Исус.

            Някои ще кажат: Какво толкова, че  в Бохарската Библия пише за Орфей и за траките? Нима това е толкова голямо откритие, че да го сметнем за божествено откровение и посока за житейски път? Защо религиозните концепции на траките да имат някаква връзка с начините за промяна и благоденствие в живота?

          Ами точно в това е тайната на Тракия и на траките. Само внимателният читател – не само на разкритията в статиите в нашия блог, но и на декодираните тайни в книгите на д-р Стефан Гайд, ще може да открие къде са скрити ресурсите за промяна в личния живот на индивида.

            Най-важното е, че в тази Тракийска Библия се съдържат множество ценни открития за живота на Орфей и на траките, които са скрити за всички безбожници и атеисти. Ако искате да се докоснете до една малка част от тях и да прецените сами за себе си доколко тракийската вяра е пророческа за оригиналната вяра, завещана на човечеството от Исус Христос, и доколко в нея е разковничето за успеха в живота ви (за значението на думата успех според Метода Гайд - Злият човек ще бъде нещастен даже в щастието си), вижте малък откъс от четвъртата част на „Тракийското Писмо Декодирано“. Защото Божият Син дойде, за да потвърди Истината и неговото Слово е Истината, която не може да се скрие.

image

            Следните няколко „прорицания” ще накарат мнозина да потръпнат и преосмислят изцяло живота си. Защото в Библия Бешои пише неща като следните в Светото Евангелие от Марко, глава 16 (първо е преводът на Български, а след него оригиналът на Бохарски):         16:1. И като отмина съботата, Мария Магдалена, Мария Йоакововата майка, и Саломия купиха аромати, за да дойдат и го помажат.

            16:2. И много рано в първия ден на седмицата те дойдоха на гроба след като Ре беше възкръснал.


image

           Не може да бъде, ще възкликнат мнозина, в Светото Евангелие от Марко не може да пише подобни неща! Нима нямаше отдавна да се е протръбило, ако имаше подобно нещо? Разбира се, че щеше, ако преводът на гръцки и оттам на всички останали езици (с изключение на Бохарския оригинал!!!) не даваше следния вариант на последния ред:

            Те дойдоха на гроба след като Слънцето беше изгряло"

            Какво толкова чудно – дошли на гроба след изгрев слънце? (РН) и думата „изгрява" = издига се отново (над хоризонта) е синонимна на думата „възкръсва" = издига се отново (от мъртвите)! Нищо особено, нали? Е, да, но затова пък на Бохарския свещен диалект, думата слънце се произнася „РЕ".

            Ето, че Божеството на траките - Слънцето на душите, тук се отъждествява с историческата Личност на Спасителя.

            Нищо повече от едно случайно съвпадение, ще възразят някои! Но след още няколко примера „съвпаденията" ще станат прекалено много, за да могат да бъдат просто отметнати като „поредната случайност"! Ето какво пише в същата Бохарска Библия Бешои (Библия Бесика) относно момента на кръстната смърт на Христос, според Светото Евангелие от Лука, глава 23, първо преводът на български и след него оригиналът на Бохарски:

            „23:45. И потъмня Ре, и завесата на храма се раздра по средата.

image

            Във всички други преводи на Библията „Ре" от първия ред на цитирания текст е преведено съвсем обичайно като „слънцето". „Слънцето потъмня" – нищо прекалено странно, нали? При смъртта на една такава най-велика божествена личност като Христос е повече от очаквано да има поне някаква природна поличба, като например „слънчево затъмнение”. Е да, но когато четем Библия Бешои, текстът ни показва нещо още по-съкровено и то за втори път вече, а именно, че Христос и Ре са една и съща личност. И преди някои себеправедни правоверни да надигнат глас, че това е „пъклена ерес", моля нека прочетат и следните места в своите Библии, които макар и на преводни езици потвърждават нашето скъпоценно прорицание от Бохарския оригинал!

            Защото в Светото Евангелие от Матея, глава 17 пише следното, което представяме тук отново първо в превод на български и след него в оригинал на Бохарски:

            „17:1 А след 6 дни Иисус взима Петър, Яков и брат му Йоан, и ги завежда насаме на една висока планина,

            17:2 И се преобрази пред тях и лицето му засвети като Ре, и дрехите му станаха бели като светлина.

image

            Дори и преведено „и лицето му засвети като слънцето" трябва да се запитаме, защо наистина Иисус решава да се преобрази пред най-близките си ученици по този начин. Какво интимно послание иска да им открие той чрез това свое преображение? Какво друго, ако не това, че Той и Ре са една и съща личност?

            Нима Той не казва сам за себе си знаменателните словеса:

            „... Аз съм Светлината на света..."? (Светото Евангелие според Йоан, гл. 8:12).

            И другаде пак:

            Докле имате Светлината, вярвайте в Светлината, за да станете синове на Светлината"; „...Аз Светлина дойдох в света..." (Светото Евангелие според Йоан, гл. 12:36; гл. 12:46)

            Но ако някой още не вярва в горното, нека прочете и първата глава на Откровението на Свeти Апостол Йоан (Апокалипсиса), където в още по-прав текст пише следното:

„1:16. И имаше в десницата си седем звезди. И от устата му излизаше тракийски меч двоуст и остър (и от двете страни), и лицето му светеше както Ре в силата си.

image

              Тук „Слънцето" държи „звездите" в ръцете си и това „Слънце" е Христос. Какво по-ясно свидетелство от това, че Ре (Слънцето) и Христос са една и съща личност?

      От горното става ясно, че Христос и Ре са една и съща личност и макар днес да преоткриваме тази истина, по всичко личи, че не сме първите в исторически план, които да са прозрели фактите около нея. За това свидетелства особено красноречиво и следната иконография, датираща от Средновековието:

image

Христос Пантократор (Вседържител)" - 14 век, Византийската църква „Св. Спас" в Хора (сега джамията Карие Камии, Истанбул, Турция) Христос е изобразен като Слънцето, а апостолите като лъчите, които произлизат от Него.

* /заглавието е взето от материала, който е цитиран тук от една от книгите на д-р Стефан Гайд Тракийското Писмо Декодиранo“/


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Категория: Лични дневници
Прочетен: 2717 Коментари: 3 Гласове: 4
Последна промяна: 07.02.2017 20:54
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 546772
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250