Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 470702 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от Февруари, 2018 г.
                                                 image

"Анонс", облечен в "дрехата" на "научно становище на експерти", може би е началото на нова поредица от опити за подмяна на богатството от идеи на траките!

::: В статия от 14 февруари 2018 година на https://trud.bg/откриха-керамична-плочка-със-символи/ четем следното „Откриха керамична плочка със символи от 6-ото хилядолетие преди Христа“: „Керамична плочка със символи от шестото хилядолетие преди Христа е открита от археолози в Нова Загора. Това е най-старата находка, намирана в Европа и е една от най-старите в света... Символите на плочката са огледални, издълбани са и от двете й страни. Според експертите те не представляват пиктограми, а са протописменост, предшествала създаването на писмеността. Подобни артефакти са откривани във Врачанско, Великотърновско, Дългополско, включително и в новозагорското с. Караново… Но новата находка е по-стара от тях и други подобни в Европа най-малко с 1000 години. Тепърва ще се правят опити за тълкуване на символите върху нея.

Днес подобни новини станаха ежедневие, благодарение на феноменалния четиритомен труд на покойния Д-р Стефан Гайд – "Тракийското Писмо Декодирано" и продължението на изследването от неговия брат... Кога ли обаче нашите учени ще се допитат до пионерите на това откритие, за да разбере българският народ текстовете върху артефакти като този?

Какво ни ползва да се хвалим пред света, че по нашите земи са живели най-старите жители на Европа, ако не можем да разберем защо техният начин на живот и техните убеждения са били фундамента на човешката цивилизация?

Защото "тайните" на древната писменост на нашите предци не са вече тайни за екипа на Акад. Цветан Гайд! "Експерти" по кой метод тогава и с какви знания твърдят, че нашите предци не са използвали идейни пиктограми, а другa някаква протописменост? Очевидно твърдението в статията на в. "Труд", че "символите по плочката не са пиктограми, а протописменост" не е случайно!  Това е прозрачен опит за бламиране на безценните за народа ни открития на екипа на Гайд! Може би тези открития вече трудно се укриват от широката общественост и сега на ход е изопачаването на фактите...

Възможно ли е тогава подобен "анонс", облечен в "дрехата" на "научно становище на експерти", да е началото на нова поредица от опити за подмяна на богатството от идеи на траките? Ако е така, подобен акт може да бъде наречен единствено „измама“ според речниковото значение на тази дума – „Подвеждане, заблуждаване с користна цел“. Може би точно това предстои да се случи в следствие на споменатите „опити за тълкуване на символите върху плочката“… :::


::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школа за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1635 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 17.02.2018 22:40
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 470702
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250