Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 546595 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от Февруари, 2019 г.
image

~ „Колкото и скандален да изглежда прочитът на д-р Стефан Гайд (на пиктографските знаци върху плочката от Градешница) и мнозина учени да биха искали да не се е появявал, той съществува и би било несправедливо да не запозная читателя с него.“ ::: из глава 10, „Градешница – Тайнствената писменост“, от сборника „Голяма книга на древните цивилизации по българските земи“, изд. „ПАН“, 2016 година ~
 

::: бележка: Заглавието на тази статия е взето от статията на Акад. Цветан Гайд „КОНЦЕПЦИИТЕ НА ДРЕВНИТЕ НИ ПРЕДЦИ ЗА СТРУКТУРАТА НА ВСЕЛЕНАТА И СОЦИУМА, РАЗКРИТИ ЧРЕЗ ПРОЧИТА НА ДРЕВНОТРАКИЙСКИТЕ РУНИ ОУГОМ“ от 23-фев-2019 г. :::

http://tsvetanguide.com/концепциите-на-древните-ни-предци-за-с/
Концепциите на древните ни предци за структурата на Вселената

::: Дълги години за българската общественост остана на заден план фактът, че в страната ни има стотици находки подобни на плочката от Градешница от различни древни периоди със същите пиктографски знаци. Може би, за да се внуши на обществеността идеята, че траките са били безписмен народ... Затова, когато братята Гайд поднесоха своята „находка“ за значимостта на пиктографските знаци от артефакти не само от територията на България, декодирането на Тракийското писмо се превърна в огромна сензация в научните среди и предизвика бурни дискусии.

На заден план обаче остана контекстът на откритието!

Плочката от Градешница е намерена през 1969 г. по време на археологически разкопки в местността Мало поле до Градешница. Българският учен Богдан Николов достига единствено до заключението, че са изобразени пиктограми с предпазно значение. Акад. Владимир Георгиев допуска, че това може да е някакъв вид писменост и прави опит за прочит чрез сравнителен анализ между Карановския печат и плочката от Градешница, но до откритие не се достига. Подобен опит прави и проф. Васил Николов, който отива една крачка напред, твъдейки, че ключът за разчитането на знаците е в религиозно-митологичната система на неолитните хора от Градешница. Той също не достига до нещо по-значимо.

Истинският пробив идва с научната дейност на братята Гайд. Д-р Стефан Гайд, основател на Института по Трансцедентна Наука през 1990 година в Калифорния, създава система за разчитане на пиктограмите като ги съпоставя с анализите им от йероглифното писмо възникнало по-късно в Древен Египет. Заедно със своя брат той изказа тези, които през годините бяха потвърдени от множество други учени и изследователи. Въпреки цитираните по-горе предположения на български учени от миналото обаче, че ключът за декодирането е свързан с древната вяра на предците ни, Гайд бяха обвинени в "сектанство" заради „религиозния прочит“ на текстовете според някои среди.

В същото време, днешни клакьори на казионната наука „наводниха“ интернет пространството с небивали твърдения и обвинения за ненаучност, бламирайки откритията с една единствена цел – да си присвоят авторството.

По този начин, откритието за писмеността на нашите предци, техните вярвания и научни достижения – достойно за Нобелова награда – остана непознато на широката общественост и много хора и до днес са с погрешното впечатление, че научните изводи на Гайд са направени прибързано, на базата на някакви случайни артефакти. За сметка на това видяхме не един и два напъна за „прочит“ на тракийски руни или религиозни „откровения“ за вярата на древните траки.

Истината дошла чрез Гайд обаче заслужава най-голямото внимание, защото откритието е епохално!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

::: КОНЦЕПЦИИТЕ НА ДРЕВНИТЕ НИ ПРЕДЦИ ЗА СТРУКТУРАТА НА ВСЕЛЕНАТА И СОЦИУМА, РАЗКРИТИ ЧРЕЗ ПРОЧИТА НА ДРЕВНОТРАКИЙСКИТЕ РУНИ ОУГОМ :::

Доклад на Четвърта Национална Конференция на тема: „Историческото наследство на Стара Загора, Тракия и Балканите“ Есен 2018г.

::: източник: Блогът на Академик Цветан Гайд :::
http://tsvetanguide.com/концепциите-на-древните-ни-предци-за-с/

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ::: ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Акад. Цветан Гайд е завършил класическо пеене, изследовател на Орфеевото пеене на певците мистици, адепт на Тракийския орфизъм като начин на живот и творчество, доктор по Трансцедетна Психология и Интегрално богословие. За непредубедените читатели той е известен със своите изяви и творби в Орфическото изкуство, драматургичните и филмови възстановки на древните свещени обичаи в народните традиции на на ръководеното от него творческо сдружение „Академия Орфика“, както и с работата си на учен енциклопедист, популярен с изследванията си в областта на културологията, антропологията, философията, религията и изкуството и работата за възстановяване на българското културно наследство.

Като изследовaтел със задълбочени интердисциплинарни интереси, Акад. Цветан Гайд продължава работа според научното си призвание въпреки трудностите, които среща. Затова неговата работа се превърна в база на знания и основа за вдъхновение както за дейци на изкуството, така и за изследователи на миналото.

„Всяко знание дава на притежателя му определена власт в областта, в която то оперира. Но само Едно e Знанието, което ти дава власт над собственото ти съществуване… То е безценно!“ ::: Акад. Цветан Гайд, Директор на Института по Т-Наука (http://institutet-science.com/) и на „Академия Орфика“ (https://academiaorphica.org/).

Не на последно място, откритията и научните трудове за античността на Акад. Цветан Гайд и Д-р Стефан Гайд станаха и дефакто основоположници на нашата „Школа за изследване на бъларската родова памет по Метода Гайд“. 

Ако последвате линка към текста в Блога на Академик Цветан Гайд, ще откриете от първа ръка множество изводи и разкрития за света и човека, разкрити през годините по време на усърдната работа по декодирането на тракийски текстове:
http://tsvetanguide.com/концепциите-на-древните-ни-предци-за-с/

:: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1915 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.02.2019 22:22
image

Дълбоко се надявам добре познатото тесногръдие на православната църковна институция да проработи и този път, за да „спаси” образа на Левски от обсебване и религиозна злоупотреба… Дано не го вкарат в релсите на „новата” руско-православна болшевишка идеология... Не вярвам да им се получи, а ако го направят – ще си сложат таралеж в гащите... Защото неговата Вяра хич, ама хич не пасва на техния бутафорен градежец , и рано или късно ще избие изпод замаската и декора…

Истинските светци не ги прави нито държавата, нито църквата , а им се дава вечно име от горе, от самото небесно царство, в което обитават и от където управляват съвестите на тези, които го почитат НЕ партизански, но Духом, т.е. на Дело… Защото само движените отвътре (не по команда и под външно влияние) могат да следват неговите идеали и да принасят мирните плодове на духовното просвещение…

Дай Боже да си остане Левски в сърцата и от там като вътрешен образ на Любов към съотечествениците , към Родината, към Вярата, да събужда и освобождава умовете на българите… За да намерят себе си – свободни от чужди манипулации и влияния, готови да ЖИВЕЯТ вместо него за Святото дело… Дай Боже да достигне народът до осмисляне минало си и така да прогледне за своето бъдеще и мисия на богоизбран народ… Тогава никой не ще може нито да го погуби, нито да го окове, нито възпре…

източник:
Цветан Гайд - https://www.facebook.com/tsvetanguide/posts/2499269406967034

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1291 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 19.02.2019 22:12
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 546595
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250