Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
~:~ Copyright, All Rights Reserved – Нищо от написаното в Блога на Школа Мерин не може да бъде възпроизвеждано, копирано и/ или съхранявано в база данни без изричното писмено съгласие на създателите на Школа за изследване на българската родова памет МЕРИН. ~:~
Автор: merini Категория: Лични дневници
Прочетен: 547829 Постинги: 211 Коментари: 52
Постинги в блога от 25.07.2020 г.
image

Гняв, безсилие, недоволство - всички партии ги използват за популизъм. За истинско развитие в обществото са нужни нови хора. Корупцията се побеждава с промяната в нас.

Bogari Media - https://www.youtube.com/channel/UCsNdVemonYiEnoH4Ig0WaSg
Откъс от "Скритите причини за миграцията и демографската катастрофа и стъпките за изход - Студио Градът": https://www.youtube.com/watch?v=o8KMugOVY7M

Гледайте целия епизод на https://www.youtube.com/watch?v=-aNKEQ16RG0.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове: 1
25.07.2020 18:01 - НЕ ПИТАЙ
image

„Не питай за кого бие камбаната: тя бие за теб.”
                                            Джон Дън

Не питай за кого изгрява слънцето
за кого блести луната
Не питай за кого цъфтят дърветата
                           за кого пеят птиците
                           за кого зреят житата
Не питай за кого вали дъждът
                           за кого пада снегът…

Слънцето изгрява за теб
за теб блести луната
за теб цъфтят дърветата
птиците пеят за теб
житата зреят за теб
дъждът вали за теб
снегът пада за теб…

Не питай за кого текат минутите
Не питай за кого се молят ангелите
                               за кого мисли Бог…

Минутите текат за теб
Ангелите се молят за теб
Бог мисли за теб…

Не питай защо - това е Тайна!
Попитай себе си:
Защо живееш?

из "Гласове", Роман Кисьов
https://literaturensviat.com/?p=46259


 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 512 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.07.2020 18:09
image

Радикалната промяна, която да започне с нови идеи и с нов тип хора, е свързана с връщането в света на идеите, за да знае човек зад какво да застане, за кого да се застъпи и как да участва в обществените процеси, защото разбира за какво става въпрос. "Радикална" промяна обаче не като връщане към стихиите на тълпите, към болшевишките протести и промиването на мозъци с лозунги "нещо да се промени, пък после ще видим"... "Защото целта не е да си срещу системата, а да виждаш възможностите, които тя предлага!" (https://www.instagram.com/p/CBxzPFPhGtV/)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Студио Градът с дискусия и анализ на тема: “Изборът. Европейският съюз и бъдещето на Европа”.

Политиката като средство за постигане на по-добра визия за обществото, а не като далечен враг. Как очакваш добри управляващи, ако наричаш политиката "мръсна работа" и просто гледаш отстрани? Как може да има промяна, ако българите абдикират от своето място в политическия живот? И защо се е стигнало дотук? За българинът политиката е мръсна дума, политическия живот се е превърнал в един сериал, в който всеки занимаващ се с нея реди схеми, търговия и задкулисни уговорки. Но всъщност масово българинът не разбира ролята си в обществения живот, значението на политиката и защо е важна за обществото и за неговото индивидуално бъдеще. Избягали сме от света на идеите, не знаем зад какво да застанем, за кого да се застъпим и не участваме в обществените процеси просто защото масово не разбираме за какво става въпрос. Време е за радикална промяна, която ще започне с нови идеи, но и нов тип хора. Когато човек не разбира нещата, той не може и да избира истински между тях. По-лесно е да каже, че "всички са маскари", отколкото да има идеали и цели, за които да се бори и да жертва от собственото си време, средства и енергия.

Youtube:
#БогариТВ #BogariTV #СтудиоГрадът ➡️
Instagram:
https://www.instagram.com/bogaritv/ ➡️
Facebook:
https://www.facebook.com/bogari.bg/ ➡️
Twitter:
https://twitter.com/BogariTv  

Гледайте дискусията от видеото по-долу или на този линк: https://www.youtube.com/watch?v=AA8Lj7r5PAc&feature=share
Категория: Лични дневници
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.07.2020 18:04
image
"Предварително се извинявам за досадата, която ви причинявам с този текст, но като видя някой да говори за смъртта като за “съчки”, побеснявам! “Всички наопаки, той терсене!” - любим израз на баба ми. Бог да я прости! Значи - опак човек.
Напоследък се появи и опак вирус. А може би и двете? Докато една по-малка част от човечеството страда и умира от атипична(наопаки) пневмония, останалите здрави са терсене. Върви една “сянка” на болестта сред здравите и замъглява умовете. Едни я отричат, други са уплашени. Политиците реагираха разнопосочно - от прикриване до военно положение. Народите - от ужас до бунтове. За съжаление истината е проста. Проста като вирус - съвършения паразит. Толкова е оптимизиран, че не му трябва да е цялостен организъм извън нас. Има само най-необходимото: опаковка, зловреден код за самовъзпроизвеждане и ключ към нашето тяло. Останалото правим ние: Производство и Доставка. Сами се сещате за чия сметка.В това отношение SARS-CoV-2 е близък до съвършенството! Затова мисля, че не е биоинженерен. По-скоро имаше еволюционна и социална ниша. Ние си го търсехме...Ако беше безобиден - нямаше и да го знаем. Настинка. Хрема. И толкоз....Ако беше “особено” опасен - Тежко болни. Загинали. Ужасни гледки. Бързо ограничаване. В една, две области на света. Като брат’чеда MERS.Но той е “опак” и е и двете - безобиден и опасен! Той е То! Само помислете какво обърква в нашите отношения? Нещата, заради които живеем:Работа (в колектив),хубава компания, смях, песни, концерти, кина, театри. Ръкостискания. Притиснати един до друг. Целувки. Прегръдки. Любов. Секс.Това го разпространява!
ООоооо! Сърдим се. Викаме. Чао. Плюем - по премиери, генерали, п.м. и т.н. Не носим/сваляме маските, за да ни чуват ясно. Отделените от това огромни количества слюнки и аерозоли го разпространяват още по-добре! Колкото си по-наопаки, толкова на другите им става по-терсене. “Целувката на Юда” има и епидемично значение. В резултат за общата полулация: Интубират се/умират единици . Малко са болни - “Какво значи тук…” някакъв си задух(две седмици)? Останалите са усмихнати или гневни потенциални носители/заразяващи: Любвеобилни. Анти”маскъри”. Антиваксъри. Бунтари. Патриоти. Туристи. Емигранти.Анархисти. Неандерталци….
Процентите на заболели и починали на някои се виждат малко , но за самите тях и близките дали сапо-малко от
100%? Откога смъртта е само статистика? Дали някой иска да му се случи? Не? А тогава идва отговорността. На кого ще се сърдим ако се случи? Идва ми един израз от моето детство. Нашите строги и мъдри баби, дядовци, майки и бащи, които трябва най-много да пазим!Когато си нарушил забрана и трябва да изтърпиш наказание: “СЪРДИ СЕ НА СЕБЕ СИ!”

източник:
https://www.facebook.com/meriniblog/posts/3072440682844757
Категория: Лични дневници
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 25.07.2020 19:51
image

"Трябва да си наистина много умен и изключително красив за да вярваш, че Радев иска да дойде на власт за три месеца и след това да отстъпи властта на тези, които ще спечелят следващите избори (кои ли са те?). Трябва обаче да бъдеш наистина мъдрец, за да вярваш, че тези, които инсталираха проекта Радев и които дърпат конците на този проект, ще поискат да вземат мъ-ъ-ничко власт за три месеца и след това ще кажат - "Е-е, стига толкова, демокрация е това". Младите не са длъжни да знаят това - те сега влизат в тази битка. Но дъртите магарета, които рецитират тези мантри са наистина "за бой". Ама как да се откажеш от пет минути слава - като може да ти е за последн" Ognyan Minchev, преподавател политически науки в СУ "Св.Климент Охридски"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Необходимо е да бъде България Обединена с Една Цел, но аз нямам една цел с Радев, Нинова, Манолова, Божков, Слави, Копейкин и „Отровното трио”. Смущаващо, тревожещо и плашещо е, ако имаме единна цел с тях. Ако днес правим нов „отечествен фронт“, значи не сме си извадили никакви поуки от трагичната ни история. Няма кой вече да не подкрепя протестите – първи беше логистът от Дубай, който в същия ден позвъни на телефоните на Александър Паунов и на агент „Академик“: „Правиме Щаб на протеста“. Изкефил се бил „как се управлява тълпата по т’ва, по мрежите“. Присъединиха се всички с повдигнати обвинения. Не закъсня и Цветан Цветанов. Вотът на недоверие на БСП – как се случи и той точно навреме! Ако това са „добрите“, аз запазвам неутралитет, защото не виждам разлика от „лошите“. И тези, които са бъркали най-дълбоко в кацата с меда, и политически девствените – с общ противник, с общи лозунги, с общи цели, под един юмрук. Смущаващо и тревожно." Теодора Димова, писател, дъщеря на Димитър Димов, https://kultura.bg/web/запалителна-смес/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Хареса ми този анализ. Иван Гешев!
Време е да поговорим за основната и истинска цел на тези “протести”, а тя е недвусмислено новият, изключително деен главен прокурор на България.

Напишете “Иван Гешев” в Гугъл и ще ви се завие свят! Стотици, направо хиляди пасквили в българските органи на Джордж Сорос громят злия Гешев. Първите 4-5 страници на търсачката са доминирани от материали на Клуб З, Капитал, Медиапул, Дневник, Евроком и, разбира се, БТВ.

Познайте какво е общото помежду им!

“Гешев ТРЯБВА да подаде оставка НА ВСЯКА ЦЕНА!” е заглавие, което веднага ще се набие в очите ви. То излиза първо и навсякъде. Няма да ви досаждам с преразказ за какво е то, може сами да се досетите, а и го слушате всяка вечер по телевизора. Дежурните опорки - мафия, мутри и Гешев е дяволът.

Спомнете си как започнаха маршировките по жълтите павета. Ако не можете - да ви припомня - Президентът на републиката призова към тях.

Радев емоционално изкряска, че щял да изчисти “мутрите от властта и прокуратурата”. Това, разбира се, стана дни след като същата тази прокуратура арестува двама от най-близките му сътрудници за “разгласяване на държавна тайна” и “търговия с влияние” и претърси кабинетите им.

Това че Иван Гешев сезира Конституционния съд за имунитета на Радев, за да го разследва за държавна измяна, също много ядоса и уплаши човека с празното чекмедже.

Веднага след това в защита на Румен Радев се изказа беглецът от правосъдието, носителят на 19 обвинения и на приза най-богат българин - Васил Божков.

В записан разговор между Радев и Божков станаха ясни на народа редица факти, а именно че Божков ще “помага” за подредбата на евентуалния бъдещ служебен кабинет.

Корнелия?

Защо Корнелия, след като напълно умишлено и за собствена употреба унищожи единствената реална, кадрово и структурно подготвена опозиция, марширува с уж идеологическите си врагове от разни прокопиеви “демократични” структури?

За да влезе във властта за доброто на народа, нали?

Преди да задобрува народът обаче, трябва основните спонсори на БСП да излязат от ареста. Е, и да се върнат от Дубай.

Точно на разговора между депутата на Корнелия - Александър Паунов и дубайския й благодетел дължим удоволствието от фразата: Много ме изкефи колко лесно се манипулират тея на площада през социалните мрежи, трябва да го правим по-често.

За никого не е тайна, че Ветко и Маринела Арабаджиеви, Миньо Стайков и Николай Банев са хората, които години наред издържат червената партия. Всички те в момента са в следствения арест благодарение на... Иван Гешев.

Христо Иванов, Радан Кънев и прочее борци за истанбулски конвенции, хомо бракове, стратегии за отнемане на деца от родителите им, освобождаване на убийци на деца от затворите други Сорос разкошотии?

Цялата тази фанатизирана групичка представляват куп маргинални партийки, чиито брой и наименования аз изгубих, признавам си. Свързва ги, първо, че в момента, в който се докопат покрай такива “протести” до властта, първата им работа е да целунат ръката на така омразния им Борисов.

Фундаментът, който свързва тези хора и партии обаче е собственикът им. Той не е просто собственик на всичките им партии, той е техен бог, майка и пътеводна светлина. Той е Иво Прокопиев. Заедно със съучастниците си, следствен и обвиняем по три дела за пране на пари и злоупотреби, чиито дела се наблюдават от... Иван Гешев.

Мая Манолова?

Е, не случайно я наричат Мая Галева, а и вчера пуснаха снимките й с господина от Дубай. Та пак... Иван Гешев.

Преди два дни зададох тук простичкия въпрос: Защо на улицата се крещи по-яростно срещу Гешев, околкото всичко останало. Резултатът беше дъжд от храчки срещу мен, разбира се, но и добих някава представа какво имат в главите си “протестращите”.

Първо, стана ясно, че има раздадени опорки за крясъците. Основната, която прочетох над 10 пъти беше: Гешев не е вкарал никого в затвора, а само в ареста.

Бидейки на поста от 6 месеца, и имайки предвид скоростта на българското правосъдие, това е нелепо, разбира се, но очевидно им е говорено.

Другите аргументи срещу Гешев бяха: Много е грозен; Има милиони в швейцарска банка; Прилича на мутра; Прилича на провинциален артист от изгорял театър; Каскетът му е отвратителен и т.н.

Гледам ги тези млади хора, които крещят “оставка” пред съдебната палата, и ми дожалява. Същата мафия, срещу която реват с пълно гърло, ги използва по най-гнусния начин. Използва ги да си разчисти сметките с човека, който се закани да вкара всички олигарси по затворите. За абсурдно кратките 6 месеца, през които Гешев е на този пост, започна да спазва обещанието си. Всякакви хора, които се имаха за недосегаеми, се озоваха в ареста или бяха принудени да бягат от правосъдието. И още много такива справедливо ще последват съдбата им, ако прокурор Гешев издържи на натиска на олигарсите." Марияна Кисимова във ФБ групата "ПОЛИТИКАТА ПО СВЕТА И У НАС"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Виждам вече само едно единствено логично и разумно поведение за всички онези прозападно и антипутински мислещи хора, които последните дни са излизали на протести по лична убеденост и с възмущение от многобройни грозни черти в живота на днешна България.

Спешно се налага сега да митингуват за оставане на това правителство на власт!
Неотложно трябва да протестират срещу надвисналата (с помощта на безумни масови медии, ловки манипулатори и чужди агенти) опасност от съставяне на служебен кабинет на сегашния президент!
Този президент и последните му популистки и противоконституционни прояви показаха и на слепите и глухите колко опасна, служеща само на Москва и на познатите бандитски фигури в България е неговата кампания. И улична и задкулисна.

Такъв служебен кабинет в сегашната и идваща специфична обстановка със сигурност ще се превърне в лост за обръщане посоката на западния цивилизационен избор на България.

Трудно ми е да си представя как някои, продължаващи де факто да вършат работата на бъбривия президент с вталените ризи и незаконните призиви, могат да не виждат към какво тласкат България." Milen Maximoff, ФБ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"СЛЕД КРАЯ НА ПРОТЕСТИТЕ" - ЗАПИС НА ДИСКУСИЯТА ВЪВ ФЕЙСБУК НА ТВ "BOGARI" -
https://www.facebook.com/watch/live/?v=306191737237642&ref=watch_permalink

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5 минути от една "художествена измислица" По повод истинската причина за протестите - и истинската "мафия", която май много прилича на нещо, което наблюдаваме 30 години, и за която сега имаме повод да си спомним - https://www.facebook.com/watch/?v=206993257385473

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

След освиркването на Радев в Пловдив и Бургас, п
ротестиращи жители на Велико Търново посрещнаха президента Румен Радев с лозунги "Радев, чао, чао, чао!" и "Радев, не си желан", като един от плакатите бе опънат на близкия мост, а на него бяха изобразени и сърб и чук."  - https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/vv-veliko-trnovo-chao-radev-431396.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 711 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 25.07.2020 00:20
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547829
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250