Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2016 08:00 - Родът на Христос в Юдея е по плът с тракийска (гетска) кръв
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1511 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.02.2017 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Родът на Христос в Юдея е по плът с тракийска (гетска) кръв

Или за силата да се познават значенията на древните имена на народи и на отделни личности

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Древните Траки ~:~:~

           
            В статията За тракийските корени на царете в Древен Израил разгледахме въпроса за гетските (хетските) наследници, към които е имало специално отношение в Израил, и които са били считани за благословен народ. В тази статия ще покажем колко е важно да се познават значенията на древните имена на народи и на отделни личности.

            Стана ясно, че Хетеецът Урия не е бил случаен човек, а хората, които е предвождал, са били знатни и приближени на царя (виж повече по този въпрос тук). Знаете ли обаче, че според родословието на Исус Христос в Новия Завет, както и според пророчествата от книгите на Стария Завет в Библията, очакваният Месия е наследник от дома на Давид, т.е. на гетската принцеса Батшеба, посветена във свещената вяра на гетите от нейния съпруг – гетския цар Урия?

            А хети означава конни. Това са онези погрешно назовани в миналото прабългаричуждоземен конен народ от българи, които уж дошли като завоеватели по нашите земи. Това са били гетите (хети) – едно от най-прославените тракийски племена, известно със своите свещеници-арихи, родът на Куврат и Аспарих, които са дали значим принос към древната еврейска история.

            Те са воини на коне, върнали се в бащините си земи, за да влязат в наследството си със своите братя беси – тракийското племе прорицатели на Бог Дион Исус. За езика и духовното наследство на гети и беси научихме както от трудовете на д-р Стефан Гайд, така и от документите в сборника „Тракийски Хроники“:

            …Твоите гети, принце мой, говореха същия Богарски език и вярваха в същия Бог Дион-Иисус, както събратята си Беси още от началото…. Ако и да бяха едно с бесите обаче, между тях си имаше и немалко разлики, затова се и наричаха гети и хети от най-стари времена, което означава „конни", защото това е името на коня сред всички траки на древната им реч, сиреч това, което сам казва конят, когато пръхти (от - image„хто”, ‘хето”, (или „гето”, когато буквата „х“ се прочита твърдо като „г“ в тракийския език).(„Тракийските Хроники“, „Книга Арих, гл. 4, ст. 15-18“)

            От тези хроники научаваме за оригиналното Християнство на Кубрат и синовете му, за което вече се знаеше от артефактите на археологическите находки и инсигниите от погребението му. То не е било византийското християнство, защото от самото погребение на този български владетел става ясно, че предците ни са служили на Бога-Христос чрез ритуали и обреди, които са изисквали свещенство (жречество) и храмови помещения, за които до днес все така упорито се твърди, че са „тракийски гробници“.

            Това са потомците на Есей, Богу-милият, чийто син е цар Давид, чието име означава също богу-мил. Затова не е случайно, че потомците на цар Давид по нашите земи са се наричали богомили (есеи), тъй като родът на Исус е от Тракия и е по плът с гетска кръв.

            Освен това, знаем, че благовестието на апостол Павел е оставило в наследство многобройни християнски общности на територията на България, просъществували чак до турското робство, а християните в тях са се наричали павликяни. Павел обаче настоява в своите послания да помнят, че те не са Павлови (или павликяни), а Христови и говори за Тайната на Името Божие, чрез „което ще се избави всяка твар“ – име, което се произнася Адонай на иврит и Дионай на тракийски (Всемогъщият Бог).

            По тази причина Христовите ученици свидетелстват в „Деянията на Апостолите“ за Силата на Името Иисус Христос, като идентично с това тайно име, което в „Откровението на Йоан“ е Божието Слово - Тракийският меч двоуст (в оригиналния текст Ромфея Дистомос).

            Случайно ли е, че в Откровението на Йоан Исус е изобразен като конник, предвождащ хероси? Тези славни конни воини на божието благовестие по земята и до днес са почитани от православната църква в образите на светци, воюващи на коне – Св. Георги и св. Димитър, които с божията сила воюват със злото и го побеждават.

       Днес обаче не всички познават книгите на д-р Стефсн Гайд и неговите открития, затова и липсва познанието за древната реч, на която името на Павел, донесъл благовестието по земите на Тракия означава Па-Уус, тоест Сила-та, а името на Петър Небесното Царство“, тоест Пет-Уро. Защото е обещано на всички, които следват Христос навсякъде да получат ключовете на вярата на Петър, която затова и се нарече отначало всемирна (католическа) – за да е за всички, които винаги са верни на Ис-Ус.  

            Какво излезе накрая? Уж за историята на древни народи говорихме, а пак всичко се обърна в богословие! Ами то цялата древна история и народознание са богословие! Затова и откритията на д-р Гайд не са просто „научни факти“ от лингвистиката, историята или археологията, а са единство от богословие, вяра и наука. И стават достояние само на онези, които са направили усилие да прочетат и осмислят книгите му докрай.

           Христос е Камъкът, който потъна в челото на Голиат, и Давидовото Всеоръжие и Сила за Победата над всеки враг! Понеже и името на Баща ни бе "Давид", сиреч, "Богу-мил", защото прие от Бога ново сърце и Ум Христов... („Второто Съборно Послание на Божия Слуга Михаил, Corpus Ecclesiasticum)



~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542565
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250