Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2016 22:43 - Преводът на образните идеограми от тракийското пиктографско писмо е Словото, което може да промени битието
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2486 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.02.2017 23:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
  Преводът на образните идеограми от тракийското пиктографско писмо е Словото, което може да променя човешкото битие

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~

          Вече писахме подробно в статията „Думите влияят на структурата на ДНК“, че цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето на организма в концентриран вид се съдържа във всяка точка на вълновия геном на молекулите на ДНК, които си обменят тази информация чрез електромагнитните вълни, в това число акустичните.

            Това е един от мащабните изводи на д-р Стефан Гайд при изследването на темата за принципите на Словото, Звуците и Буквите като градивни Блокове на Вселената и Живота. Той е резултат от работата на учения и неговите сътрудници от Института по Трансцедентна наука по декодирането на Тракийското Писмо. Този и другите научни изводи от работата на д-р Гайд можете да откриете в проучването за оригинала на съвременния български език – тракийския език (наричан в миналото от различни български учени старобългарски, славянски, старославянски или прабългарски) в поредицата Тракийското Писмо ДЕКОДИРАНО“ части I, II, III и IV.

image

             Не само словото на думите (като цели концепции и образи с отговарящите им йероглифи) има сила да сътворява, а нещо повече – самите звуци и буквите, които отговарят на тях като Всемогъщи творчески сили (Еони), съдържат в себе си потенциала да променят съзнанието и битието на всяка реалност във видимия и невидимия свят!

             Това откритие се потвърждава днес и от учените, които твърдят, че думите могат да предизвикват нелечими болести, тъй като човешкото съзнание е като книга, в която се записват думи – изречени от човека или от хората, които е приел. Тази информация формира едно човешко същество като личност и се запечатва в неговото ДНК, а от нейното съдържание зависи здравето на потомците му.

            Така че е важно да внимаваме на какви думи (и мисли) сме носители, защото думите, които изричаме с уста или ум, са Живи същества, които ни превръщат в свои инструменти и се настаняват във вътрешната ни стаичка (нашите сетива и чувства), за да управляват живота ни.

             Думите имат силата да ни подбуждат към действия, които изграждат нашия духовен образ и се запечатват в нашия геном и в генома на нашите наследници. Затова без разбирането на Свещения език на трако-богарите, дори и вярващ човек не може да се опази от натиска на всички събития в света, които го тласкат към деградация, а не към развитие чрез различни образи, начертани от Слова.

             Словото, Звуците и Буквите контролират както видимия (материален), така и невидимия (духовен) свят. Не става въпрос за фонетичните букви, които днес носят само звукова стойност, но са празни от каквото и да е образно (архетипно) съдържание, а за превода на образните идеограми от тракийското пиктографско писмо!

image
             Познаването на Божествените Слова (кодираните пиктограми на Свещения Тракийски Език) може да развърже човешкия език за невидимото архетипно значение на всичко, което ни заобикаля, което на свой ред ще кодира речта ни – думите, които изричаме и мислите, които се въртят в главата ни, за да разбира Съзнанието ни божествените послания и да вижда образа, който всички Звуци и Букви „изписват“ както във видимия свят, в който живеем, така и в невидимия свят на нашето Съзнание.
            Разчитането на този образ в тракийското пиктографско писмо е Ис-Ус. Вижте удивителните резултати на д-р Стефан Гайд и неговия екип при декодирането на Погребалната Плочка от Точиларе, Пловдивско, от епохата на Енеолита (Халколита – 5000-4500 г. пр. н. ера), оригиналът на която към момента на Първото издание на книгата „Тракийското Писмо Декодирано -
III“ се съхранява в Националния Археологически Музей в гр. София:


image
         „Горните два пиктографски знака представляват най-общо казано изображения на "ОКО" и на "ТРОН". Както е видно, тракийските и египетските еквиваленти са идентични, с малки чисто стилистични (калиграфични) разлики. Всеки от тези два знака, освен че е "идеограм" (йероглиф представляващ "идея"), също е и "фонограм" (йероглиф представляващ "звукова" или "сричкова" стойност, и отразяващ произношение"). За двата специфични знака върху Плочката от Точиларе, показани по-горе, тези "фонетични" ("звукови") произношения и "идеограмни" ("идейни") значения са съответно следните:

image  

Д-р Стефан Гайд, „Тракийското Писмо Декодирано - III“, Институт по Трансцендентна Наука, София, 2007

            Излиза, че името Исус е изписано на Тракийска Погребална Плочица от енеолита преди около 7000 години, въпреки че за мнозина това име се появява едва преди 2000 години с появата на Християнството, за което казват, че било възникнало като някаква юдейска секта. Сега разбирате ли значимостта на феноменалния труд на д-р Стефан Гайд?

image
              Това е същият Бог Дион Исус, за който научаваме от текстовете в сборника „Тракийските Хроники“, че е имал и друго име – Туонх-Ра (или Тонг-Ра), считано погрешно от българската наука за наименованието на някакъв езически бог Тангра на завръщащите се в бащините земи Хети (Гети).

image
              Само разбирането на проявленията на този светъл образ може да разпръсне заблудите, натрапени във вътрешния свят на човека, стига човек да не презира и да не пренебрегва духовните тайни, изписани на артефакти от нашите земи и преминали във вярванията на първите християни.

 
  ~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542996
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250