Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2017 22:21 - Кои думи могат да променят живота ни в положителна посока
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2539 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 07.02.2017 20:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Кои думи могат да променят живота ни в положителна посока

Можеш да промениш живота си, ако промениш потока от думи и мисли на твоя вътрешен свят. Или както са казали за човешките думи и мисли нашите предци: „Каквото посееш, това ще пожънеш“.

 /от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~


              Вече писахме в предишна статия, че думите имат пряко влияние върху структурата на молекулите на ДНК, а следователно и върху човека като цяло. Тук ще припомним за феноменалното откритие на д-р Стефан Гайд, който в четвъртата част от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано“ изследва в детайли учението, че не само словото на думите (като цели концепции и образи с отговарящите им йероглифи) има сила да сътворява, а освен това и самите звуци и буквите, които отговарят на тях, като Всемогъщи творчески сили (Еони), съдържат в себе си потенциала да променят съзнанието и битието на всяка реалност във видимия и невидимия свят!

              От книгата на учения става ясно, че каквато лексика има един човек, такъв е и животът му. Това означава, че ругатните могат буквално да се врежат в генетичния апарат на хората, в резултат на което да се извършат мутации, които от поколение на поколение да водят до израждане. Следователно, когато човек постоянно ругае, неговите хромозоми се късат и огъват, а гените сменят местата си.

            Изводът от това е еднозначен – ДНК възприема човешката реч. Нейните уши са идеално приспособени за улавяне на звуковите вибрациии, а човекът е като паметна книга, в която той може да записва своите отзиви и пожеланията на всички други, включително и своите. Тази информация не само го формира като личност, но и се запечатва в ДНК. От нейното съдържание зависи здравето на потомците му.

               И така, тезата на д-р Гайд, че човешката ДНК е природно програмирана да реагира на думите, дава отговор както за причината за редица заболявания, така и за причините за силното въздействие на внушението и хипнозата върху хората.

              Въпросът е, че подобно откритие поставя съвсем актуалните въпроси за това как да се предпазваме от заболявания, както и съвсем непосредствените изводи за това колко важно е да внимаваме какво говорим и кого слушаме! Защото последствията от това очевидно се запечатват във физическото битие и не могат да се променят лесно нито с лекарства, нито с различни духовни практики.

image

              За да разберем по-добре защо думите, които говорим или приемаме са толкова важни, ще цитираме част от откритията на д-р Гайд свързани с древните религиозни концепции на траките още от времето на Мегалитната Епоха:

            Позицията на Виждащия Наблюдател е позиция на Словото, което има сила да сътворява. Но щом животът на човека зависи от това, как вижда (какво говори, кого слуша и какъв е неговият вътрешен мироглед изобщобележка на Блога на Мерин) човек може така да повлиява на това как вижда, че съзнателно да променя живота си

            Тук е редно да повторим наученото вече дотук, а именно всемогъщия от квантовата физика факт, че резултатът от всяка научна постановка и наблюдение зависи изключително от Наблюдателя и изходната му Позиция и Дефиниция. Значи, всяко ново виждане (наблюдение) зависи от състоянието на наблюдателя в момента на това наблюдение, а от своя страна състоянието на наблюдателя зависи от предшестващата му Позиция (Дефиниция) касаеща обекта на наблюдението. Всяка дефиниция Дефиниция от своя страна пък е едно СЛОВЕСНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ, т.е. СЛОВО!!!

            Значи, погледнато в по-широк план, от една страна битието на човека се определя от внесени отвън количествени ("материални") трансформации (натрупвания), които могат да водят до качествени промени (състояния, явления, бития); а от друга страна битието на човека се определя от изнесени отвътре от съзнанието (Наблюдателя) ДЕФИНИЦИОННИ (СЛОВЕСНИ) - ("духовни") трансформации, които водят непосредствено до качествени промени (състояния, явления, бития). И докато първите промени (отвън) се подчиняват на законите на класическата (Нютонова) физика, вторите промени (отвътре) - се подчиняват на законите на КВАНТОВАТА физика, а връзката между двете се разкрива пределно ясно от теорията за относителността на Алберт Айнщайн.

            Тук е мястото да отбележим, че колкото и модерно да е едно такова виждане за света, то не е напълно ново, но е по-скоро едно завръщане (разбира се облечено в научния жаргон на нашето време) към едни от най-древните концепции за естеството на заобикалящия ни свят, датиращи отпреди няколко хилядолетия пр.н.е.. Такива концепции са залегнали в основните постановки на познавателните системи от такава епоха, в която науката е била религия, а религията - наука. Това е сакралното време на орфическите тракийски школи още от епохата на мегалитните храмове и мистерии, последвалите ги египетски пирамидни текстове и ритуали, и производните от тях юдеизирани и елинизирани версии на научно-религиозно мислене, апогей на всичките които е ранното християнство в цялото му разнообразие от мистериозен мистицизъм и гностицизъм до доктринален фанатизъм и аскетизъм. В основите на всички тях, обаче, е залегнал основополагащият крайъгълен принцип: "В Началото бе Словото. И Словото беше у Бога и Словото беше Бог. Всичко чрез него стана и без Него не е станало нищо от това, което е станало." (Св. Ев. от Йоан) Тази позиция на всяка от най-древните религиозно-научни школи е абсолютна и неотменима: Словото има сътворителна ("магическа") сила по отношение на битието!

            Този основен принцип на модерната Трансцендентна Наука и Квантовата физика е и най-древният принцип на науката-религия на Мегалитната Епоха, от която ни делят поне седем хилядолетия! За първи път, обаче, този принцип е вече научно дефиниран и разработен, и достига в писмени източници до нас от орфическата школа на тракиеца Питагор и неговите последователи… Днес представите на мнозинството за учението на Питагор са най-меко казано - много далеч от истината, а по-обективно определени - като просто "богохулно" игнорентни.

            Повечето лаици (непознавачи) го свързват най-много с Питагоровата Теорема, някои принципи в геометрията и простата начална математика. Най-смешно е, разбира се, твърдението (продължаващо да се мъдри в някои основни учебници в училищата и до днес), че Питагорейството представяло всички неща като направени от купчини числа, т.е. че "атомите" за Питагор и Питагорейците са числата и цифрите. И за да подчертаят "маниакалността" на тези схващания, класическите учебникари дават за илюстрация една рисунка на прасенце, в която щрихите се състоят от множество цифри. Наистина, колко "смешно" и "глуповато" е едно такова представяне на нещата, но то не се отнася до действителните представи на Питагорейската Школа в науката, а за представите на "непосветените непитагорейци" относно нея и учението на Питагор.

            За да разберем истинската същност на орфическото учение на Питагор е необходимо да обърнем внимание на факта, че той дефинирал Творческите Научни Постановки като - ТЕОРЕМИ и разделял всички търсещи познание и мъдрост мъже на две категории: акузматици (слушатели - начинаещи) и математици (посветени, знаещи).

            Преди да си кажете "Ъхъ, да, ясно", чуйте следното: нито думата "теорема", нито думата "математик" са означавали в епохата на Питагор това, което им е "залепило" като дефиниция нашето "модерно" ново време! Защото думата "тео-рема" означава в своя точен оригинален превод - "Бог-Слово" (божествено слово, имащо сила да сътворява), а думата "маа-ти-маат-ик" означава "виждащ-Маат" човек, а "акус-Маат-ик" - съответно - "чуващ-Маат" човек, като "Маат" е древният принцип, който трако-египетските мистерии дефинират като "Истина", "Реалност", "Видимо Слово", "Законът на Природата" и т.н.

            За Питагор, който е известен с откритото си заявление, че цялото му учение е заключено и се извежда в своята пълнота от йероглифното писмо, тези термини означават, че съществува такова слово, което за разлика от ежедневното употребявано от всички човеци слово, е теорема, т.е. божествено слово (божествен език), и че това слово е с такова естество, че може да бъде познавало от всеки, който тръгне по пътя на съвършеното познание, но едни могат само да го чуват и те са в началото на обучението си, докато други достигат такава степен на посвещение и познание, че добиват способността да виждат това слово и те са напредналите в своето обучение. /Тракийското Писмо Декодирано – II, Институт по Трансцендентна Наука, София 2006г, Глава Шеста - Първичните Архетипове – структурни основи на Съзнанието и Битието”/

            Според религиозните концепции на нашите предци, единствено божественото слово може да обучи човека какви думи да изговаря, за да променя живота си в положителна посока. Изучаването на начините за чуване на това слово е водело до трансформация.

image

            Тази трансформация е била желана промяна на възгледите на човек и не е била свързана с религиозно или политическо насилие над душата на човека, нито със затваряне в изолирана общност (самоволно или по нечия заръка), нито е представлявала бягство от живота, а е била целенасочена и действена (пожелана) промяна на житейския път на човека.

            Само по този начин древните траки и първите християни са виждали спасението на хората от тъмнината и злите сили – когато Божественото естество завладее природата на човек и неговият начин на живот се словеса, емоции и сетива се трансформират активно. Според нашите предци, Бог е създал света и човека по такъв начин, че всеки човек да има собствена отправна точка, която е подвластна на изменение и съществува самостоятелно за отделния индивид – за да може всеки сам да е отговорен за своите избори и за живота, който живее.

            Затова и думите, които изговаряме, и думите, които приемаме от други, имат силата да сътворяват и трансформират човешкия ни свят (и живот) според възгледите ни като субективни наблюдатели. Тези възгледи могат да имат конкретни последствия в резултат на избора и гледната точка на участниците и техните последователи.

image
               За съжаление, и днес има хора, които са закостенели и заинтересовани от застоя в човешката наука и познание и заливат като потоп човешките умове с думи, които пречат на положителната промяна и оздравяване на личността. Най-активни сред тях са атеистите и безбожниците. Но пътят, посочен от д-р Стефан Гайд в неговите книги чрез разкодирането на светогледа на нашите предци, ни дава възможност да станем съ-участници в раждането на нова концепция за мястото и ролята на вярата в човешкото общество. За щастие!

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542696
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250