Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2017 16:35 - Човешкият прогрес и науката
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 697 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.02.2017 12:53


image
  Човешкият прогрес и науката

/от Красимир и Дияна Мерин/


~:~:~ Личностно Развитие ~:~:~
          Човешкият прогрес трябва да се свързва само с онези открития, които създават среда за култивиране на Божествения образ в хората. Когато науката не култивира такава среда, хората вредят на себе си и на себеподобните. Ако човек иска да е полезен на другите, той трябва да престане да мисли за одобрението на околните и да продължи да разкрива скритата същност на света, според както е бил просветлен да я види преди всички останали, а както вече писахме в За религиозните концепции на древните траки и научното мислене, научното мислене в миналото е било ползо-творно, тъй като учените са творили ползи за човечеството. Когато обаче се е прекъснала връзката между науката и Божественото Слово, нещата са се променили.

        Днес съвременният човек познава все по-малко околния свят и може да му влияе все по-малко, защото не притежава одухотворените от вярата в Божественото Слово умения на предците ни.
Затова и нашите предци-траките, са назовавали околния свят чрез пиктографски имена, защото по този начин те са можели да изкажат дълбоката същност и природа на всяко нещо от заобикалящия свят, тъй като са осъзнавали, че всичко, което виждаме, съдържа частица от Божествената природа, а човекът като създание по Божий образ и подобие има заложени дарби да преоткрива и назовава божествената природа в света около нас.

        Това според д-р Стефан Гайд е ключът към разгадаването на тракийската писменост, тъй като не е възможно да се проумеят тайните от миналото без религиозните концепции на траките (кодирани в идеограмите на тракийските йероглифи), които са разбирали влиянието на йероглифите върху битието единствено чрез осветеното от вяра в Бога съзнание.

       
Научните умения на човечеството не са следствие на извънземен разум (както атеистичните теории се опитват да внушат), а резултат от познаване на Божественото Слово в човека. Та нали човек е създаден по Божий образ и подобие, нали всичко е станало от Словото, което е Начало и Начело на човешкия живот?

             Това вродено в човека Слово и неговото използване и усъвършенстване за промяна на околния свят на човека според нуждите му е причината д-р Стефан Гайд да посвети годините на живота си, да изследва вариантите на това Слово в себе си и в околния свят и да го декодира чрез оригиналните концепции в тракийските пиктограми.

           Очевидна е истината, че Божествената природа на света, в който живеем, и Божественото Слово, заложено в човека, са свързани, и само учени с погледа на д-р Стефан Гайд – прилагащи неговия интердисциплинарен метод към артефактите от миналото, могат да създават истинска наука, защото той не е мислил дали ще получи нечие одобрение – както мнозина учени днес правят, а е продължил да търси скритата същност на света.

        Днес виждаме мнозина бедни по душа блогъри, които са започнали да се изживяват като учени, копирайки безсрамно ентусиазма и вълнението на д-р Гайд, с които са пропити книгите му. Същите преди години хвърляха кал по него и последователите на неговата научна школа, а днес си присвояват заслуги за откриването на връзката между днешните българи и древните траки.

        Книгите на д-р Стефан Гайд обаче са полезни за всички, които са готови да потърсят промяна на живота си, която да е изградена на духовни цели и приоритети, а не на човешки авторитети. По думите на учения, обновяването на човешкия живот по подобие на живота на нашите предци траките е един процес, а не еднократно събитие и този процес има своите здрави корени в културните и научните способности и качества на трако-богарската нация, консолидирана единствено около Свещения Тракийски (Богарски) Език и единната вяра в Бог Дион Ис-Ус. Всеки друг напън ще донесе само скръб и жалост, затова народът с право е казал: "Видяла жабата, че подковават вола и вдигнала и тя крак". А всички знаем сетнината на жабата, която толкова се надувала, за да покаже, че е като вола, че се пръснала.

         Затова ако има хора, които да оказват влияние върху благоденствието на народа, те са онези, които са съхранили в живота си свещените език и вяра на предците ни и градят върху тях храмът на истинската наука и познание за света.
Историята на християнството, както и на Богооткровението в Стария Завет на Библията са пряко свързани с тракийската вяра в Ис-Ус, а това досега не е било извеждано като научна теза от никой – и никой няма да може да го направи без тълкуванието и дешифрирането на тракийските пиктограми

        Ние самите се убедихме в ефикасността на Метода Гайд (способ, който празнословите атеисти не могат да използват, защото не го разбират) когато открихме в една мозайка в Рим кодирани пиктограми за "Великият Бог", "Великият Божи Син" и "Храмът на Бога е велика крепост (скривалище)" според декодираното от д-р Стефан Гайд тракийско писмо

       
В статията "Методът Гайд спомогна за разчитането на римска мозайка" посочихме удивителната прилика на три елемента от изображението на Орфей с пиктограмите за горните идеограми за Бог. За подобни изображения на Орфей се знае, че първите християни са показвали чрез Орфей... Исус Христос. А незапознати с откритията на д-р Стефан Гайд и до днес повтарят небивалици за езическото мислене на първите християни, което било преминало в християнската религия. По този начин те дискредитират автентичните доказателства за връзката между оригиналната тракийска вяра в Дион Исус, първосвещеника Орфей и вярата на първите християни.

        Къде са сега скопените научни твърдения на историци и блогъри, които нямат смелост да следват историческата истина преди тя да е станала популярен факт, но са дръзки да си присвояват чужди научни тези без да привеждат доказателства от свои изследвания?

       
Нашата човешка цивилизация дължи своето Битие и Живот на възможностите на Божественото Слово (Д-р Стефан Гайд), защото „в началото бе Словото... Всичко чрез Него стана... И без Него не е станало нищо от това, което е станало..“ („Евангелие на Св. Апостол Йоан 1:1“)

        Декодирането на тракийските идеограми е ключът не само към разгадаването на тракийската писменост, но и към проумяването на тайните от миналото, кодирани в идеограмите на тракийските йероглифи.

        Същите учени, които в миналото обявиха д-р Стефан Гайд (и неговия екип) за шарлатанин, опитващ се да придобие известност с небивали твърдения, днес са клакьори на ненаучни и нелепи твърдения, защото не познават концепциите на древните траки, нямат отношение към Трансцедентната наука, която е в основата на Метода Гайд и отказват да признаят и днес залсугите на д-р Стефан Гайд за откровенията за античната история и тракийската наука и изкуство.

        Историята обаче ще изпрати в забвение онези, които продължават да се противопоставят на промпната на научния модел от миналото и не признават, че нашите предци са изучавали в храмовете в Тракия проявленията на Божествения дух сред хората и са анализирали битието и вселената посредством разбирането на архетипите на Бог-Отец, Бог-Син и Светия ДухЕдинния Бог, когото траките очевидно са познавали и обичали.

       
Затова науката и уменията на древните траки са ненадминати от никой в древността. А Познанието и Мъдростта кодирани в тракийското писмо може да се намери само от онзи, който се вълнува истински от тайната сила на тракийското Божествено откровение...



~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542945
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250