Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2017 20:39 - Най-актуалният принос на д-р Стефан Гайд от разкодирането на Образния Трако-богарски език
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1709 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.02.2017 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Най-актуалният принос на д-р Стефан Гайд от разкодирането на Образния Трако-богарски език

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Родолюбие ~:~:~

           Най-големият принос на този велик български учен е смайващото откритие, че името на тракийския Бог е било Дион Исус
 

            Христос възстанови връзката Творец творение и по този начин премахна безсмислените за придобиване на истинска духовност телесни практики и безкрайните и безполезни вглъбявания в някакви прераждания и отминали животи, които независимо от добрата воля не могат да възстановят връзката със Създателя без пътя посочен от Исус още в религията на древните траки. Възстановяването на връзката с Бог в човешката душа  може да стане единствено чрез познаването на древния Първо-битиен Образен език на трако-богарите, изписали името на Исус хилядолетия преди неговата физическа поява.

            Преди няколко години всеки, който дръзнеше да посочи тракийския произход на българите, беше считан най-малко за „шантав“ или „неук“. Днес тази връзка вече не се оспорва, но малцина знаят, че този произход беше доказан неоспоримо от д-р Стефан Гайд поради неговия светъл поглед и искрени научни търсения.

            Но един от най-актуалните приноси на д-р Стефан Гайд наред с декодирането на тракийско писмо е не само доказването на истинския произход на българите или разкриването на духовните принципи, на които е почивала тракийската цивилизация, а най-вече смайващото откритие, че името на тракийския Бог е било Дион Исус.

            Нещо повече! Хилядолетия преди появата на Исус в земите на днешна Палестина, трако-богарите са го призовавали като единствен бог, а името на Дева Мария се появява редом с името Дион Исус – Ма-Рея – като обозначение за мястото на слизане на Духа. Стъпил на тези важни открития, д-р Стефан Гайд декодира редица тракийски  йероглифи и разкри недвусмислено, че траките са били могъщ народ заради посветените свещеници-жреци измежду тях, които са умеели да тълкуват божествените знамения.     Това се потвърди и от документите в сборниците „Тракийските Хроники“ и „Тракийските Послания, от които научаваме, че траките са били изключително изкусни в науката на призоваването на Бог, защото са го правели на своята родна Образна Божеска Реч. Този Първо-битиен език (не „първобитен“, както години наред ни внушаваха) е бил вдъхнат на предците ни лично от Бога и е бил толкова силен за сътворяване на всичко необходимо за човешкото битие, че се е разпространил сред всички народи, които според своя мироглед и лични избори са създавали негови модификации, променяйки го през вековете в езици на отделни племенни групи.

            Случайно ли е тогава, че тракийското изкуство на призоваването (наричано тракействане в древността) е било познато на всички древни народи? Не, защото езикът на призоваването е бил онзи Първоговор, който Бог е размесил поради богоборчеството на народите (отхвърлянето на идеята за Божествения произход на света и човека) – акт, останал известен до днес от Библията като разбъркването на езиците при строежа на Вавилонската кула. От този момент човечеството е започнало да се разделя на народи, чиито основен белег на отличаване един от друг е езикът, а идването на Христос като Бог-Слово е призив за връщането към познаването на древния тракийски Първо-битиен Образен език, чрез който Бог възстановява връзката със своето творение.

            Така че, независимо от добрата воля на човеците и от техните напъни, духовни или физически, връзката със Създателя не може да бъде възстановена без Исус – разпознат като път на посвещение още в религията на древните траки, а по-късно в Египет и в Древен Израил. И всякакви духовни практики или вглъбявания в прераждания след отминали животи са безполезни.

            Без мистичната същност на Образния Език на Създателя (която тайнствено пресътворява Божия образ и подобие в хората), Вярата е душевен напън, а не е Свещена територия на Божественото присъствие сред хората. „Полагам в Сион камък, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват; И който вярва в Него не ще се посрами… На Него ще се надяват народитезащото сегашното състояние на тоя свят преминава..“

            Днес християнският свят се е отдалечил от смисъла на притчите, чрез които Исус Христос говореше тайната, че е дошъл да събере разпръснатите овце, защото е Господар, който ще „пожъне онова, което не е посял“.

          Кои са тези овце и кой е този имот, който не е сят от Господаря, заради който Исус нарече „зъл и ленив слуга“ онзи, който не го събираше? Това са онези повярвали в различни религиозни концепции, които са произлезли от трако-богарската вяра в Дион Исус през вековете, но поради човешки закони и постановления са се отдалечили от източника. Как може един християнин днес да е верен на Исус, ако не познава произхода на своята вяра, а я счита за еврейско учение отпреди 2000 години?

          Ето защо в „Книгата Притчи“ в Стария Завет на Библията се казва, че който събира с ръката си богатство ще го умножи? („Притчи 13:11“). С ръката, не защото се внушава, че единствено физическият труд е одобрен от Бог! За да разберем смисъла на тази притча, трябва да използваме разкритията на д-р Стефан Гайд за трако-богарския Образен език.

            Идеограмата за сътворение е ръка, следователно събирането на праведно богатство с ръка е свързано с изборите, които човек прави в живота си! Защото ние сме преди всичко това, което говорим или мислим и нашите думи и дела създават реалност, в която живеем и в която вкарваме и другите около нас.

            Книгата Битие от Стария Завет на Библията винаги ще изглежда примитивно на интелигентния човек, ако не се проумее, че в разказа за създаването на света е кодирана етимология от йероглифния език на трако-богарите, при който Словото е всяка реалност, в която изберем да живеем, затова и сме съ-творци на живота си чрез изборите, които правим. Това е видно от пиктограмата за ръка, която е използвана за „сътворявам“, „създавам“. Древните са разбирали онова, което хилядолетия по-късно учениците на Исус също познаха – „В него (Бог-Слово) живеем движим се и съществуваме. Това Слово има различни проявления според мирогледа на всеки човек, но е следствие на непроменяемата Божествена реалност в Човека и в Света, затова идеограмата за „сътворение“ е „ръката“, защото е важна не само вярата, а и делата на човека!

            Кого следваш и кому си дал вярата си? Ако си последовател на слепи водачи, не се учудвай, че живееш в тъмнина и пропадаш в ямите на безизходиците. Следните думи на Апостол Павел са познати днес на мнозина, но колко познават силата на тази Реч, с която древните са призовавали единственото име, което е дадено на човеците за спасение:

            Погребаните с Исус в кръщението са възкресени с Него чрез вяра в действието на Бога, Който го възкреси от мъртвите и вас, които бяхте мъртви чрез прегрешенията си, съживи с Него, като прости всичките ви престъпления.“ (из „Посланието на Свети Апостол Павел към християните в Колос“, „Тракийските Послания“)

 

~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Последвайте ни в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, за да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa. ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542933
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250