Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2017 19:19 - Завръщането на Орфей с намереното Златно Руно на Божественото Слово и разчитането на Руните му
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 872 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.02.2017 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Завръщането на Орфей с намереното Златно Руно на Божественото Слово и разчитането на Руните му

~:~:~ Истински Истории ~:~:~


            Като се прибра Орфеос в свещения град Пере в Тракия, първом се срещна с Оракула на Дион-Исус, който му беше дал напътствията за пътуването му и му разказа за всичко, което беше преживял из всичките земи, които беше обходил. Разказа му и за обучението си в храма на Он, и за Книгата на Имената на Речта на Матауа (1), на която говорят всички жреци и древни сили.

            А Оракулът го запита е добродушната си благост: „И какво разбра след всичко това, сине мой?"

            А Орфеос му отговори по следния начин:

            – Разбрах, че си бил прав, като каза да се пазим от хрепии (2), защото на древната Реч на Сътворението, това значи да се пазим от „ядене и вино-пиене", а за съжаление много от другарите и екипажът ми не се опазиха от тези неща, и ме изоставиха в Колхида. Разбрах още, че си бил прав и относно това, да се пазим от „женните Амахзони (3), което пак на тази реч означава „обладаващите жени-блудници", защото именно такива жени обладаха други измежду моите съдружници и ги накараха да изоставят мисията ни.

            Така и царят Кас (4), сиреч властта на Парите заслепи мнозина от останалите ми другари, и те също ме напуснаха за печалбарството, което им предлагаха чуждите земи.

            Разбрах също, че когато бях стигнал при царя на Колхида, това е бил не Ает, а Еат, сиреч последният цар, или царят на крайната, най-отдалечена земя, до която трябваше да стигна, и това ме опази да не продължа, подлъган от водача си Язон и една робиня, чак до далечната Медия.

            Но никога нямаше да разбера тия неща, ако щастливият случай не ме беше срещнал с търговеца Симехе, който единствен наеше кой беше Хиерон, за когото ти беше казал, че от него трябва при нужда да искам съвет. Ако не беше Симехе, нямаше да срещна Хиерон — жреца на Он в Хелиополис, и тогава даже нямаше да разбера какво означава нито една от важните думи, които ти беше казал.

            Чак след обучението си при него разбрах, че единствен аз от цялата група съм надделял над плътската похот, въплътена в бика, която възпря мнозина от спътниците ми, превъзмогнал съм човешките неверни тълкования и произволни разбирания, които движеха човек като Язон, и въпреки цялата му образованост му пречеха да разбере пророческите ти указания, както и съм бил опазен от страстта към златото, удоволствията и успеха, която се крие в прелъстта на лукавата змия, която е враг на всеки последовател на Истинния път на Бога.

            Както виждаш, разбрах доста неща, но едно нещо не можах да разбера и до този момент, и затова нека те попитам, Премъдри над премъдрите. Защо, кажи ми, защо трябваше да говориш на моя водач Язон с толкова много чужди за него гатанки, та така аз трябваше да преплувам напразно многобройни морета и да странствувам из многобройни земи, и да изгубя многобройни дни, месеци, та дори години от живота си, докато достигна до прозрението на толкова прости неща, които можеше да ми кажеш направо с обикновени и ясни слова?

            – О, скъпи млади момко, нима тези мои думи бяха предназначени за Язон? Не ги ли каза сам Бог във видението ти, когато ти се яви в образа на Божий Агнец, че твоят водач трябва да бъде Азон и той ще ти върне трона на дедите ти? Нима си мислел, че един ахеец на име Язон има власт да ти върне трона на дедите ти? Защо последва един елин да те води в пътя към светите тайни на Бога? Кога са разбирали ахейците и данайците от нещо свещено, та да ти бъдат пътеводител към него?

            Нима един елин може да ти е посредник до светите неща и тайните на Древната Божествена Реч на Тракия? Не трябваше ли по-скоро ти да го учиш и просвещаваш, а не той - теб? Никога не следвай елините в нищо, защото всичките им пътища са водени от похотта за женска плът и за злато, и за власт, и коварството на змията ги е оплело в тях като в непроходим лабиринт!

            Ho ти трябваше да следваш Азон (5), сиреч твоя Светъл вътрешен AЗ, който е в ръката на твоя Бог - Богът на Орфей и Богът на отците ти, Богът на Тракия! За твоя Светъл Аз бяха изречени думите на пророчеството и ако следваше значението на древния свой бащин език, щеше да се справиш много по-добре от самото начало, защото всеки свещен път и всяка свещена мисия започват първо в духа, а не на кораба на някой мореплавател, колкото и образован и начетен да е той.

            Защото човешката мъдрост и философия за Бога са посредственост и глупософия! Ето, колко време ти трябваше да разбереш това, което сега наричаш „прости неща"!, за да откриеш наистина Златното Руно на Божественото Слово и да прочетеш  Руните му, които и до днес са по стените на пирамидите на Египет!

            А щом си тук, доведен при мен отново, значи си дошъл да продължиш славния път и мисията, за която сам Всемогъщият те предузнал, одобрил и предопределил. Добре дошъл, момко, отново в земята на Божия Завет и Тайните на Сътворението.

            Сега можеш да продължиш обучението си в храма в Пере, та да достигнеш следващата степен на своето Посвещение в Божествените Мистерии - тези на Урим и Тумим (атрибутите, описани в Тората на Мойсей, които са неразделна част от служението на първосвещениците; еврейският народ загубва своите „Свещеници с Урим и Тумим“, но в Тракия – Урим и Тумим продължават), та каквото вържеш на небесата, да бъде вързано и на земята, а каквото развържеш на земята, да бъде развързано и на небесата! Само така ще можеш да откриеш Златното Руно на Тракия и да го донесеш да се пази довека в Пере." …“ ~:~:~:

:: из сборника „Тракийските Хроники“, „Книгата Нави, гл. 16, ст. 29-40“ ::

-------------------------

(1) „матауа" = букв. „силна реч" („сътворителна реч” / „магическо слово").

(2) „хре-пии" – image, на бохарски диалект , където image= „храна, ядене” , а image= „вино-пийство".

(3) „амах-зони" image, на бохарски диалект , където image= „обладавам, завладявам” , а image= „проститутки, блудници".

(4) кас - image, на бохарски диалект означава „каса, монети, пари".

(5) Азон - image- букв. „Азът на Светлината” , „Азът на Бога на Светлината-Он”.


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542856
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250