Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2017 21:01 - ШИФЪРЪТ на Д-р Стефан Гайд
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2099 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.04.2017 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ШИФЪРЪТ на Д-р Стефан Гайд

(останал неразбираем за „неразумните българи“, отделили се от древния корен на рода си, т.нар. от Паисий „ю-роди“)

/от Красимир и Дияна Мерин/

 

~:~:~ Апология на Християнството ~:~:~

~:~:~ Древните Траки ~:~:~

~:~:~ Родолюбие ~:~:~

 

            Мнозина днес спорят дали „историята“ на Паисий е „Славно-българска“ или „Славяно-българска“. Но истината е, че тя е историята на „Словените“, приели трако-богарската реч и Бога на предците ни. Паисий е написал история за славата на трако-богарите, приели всеки „странник“, който е съгласен да приеме Божествения език на могъщите Гети на Аспарих – идея, която самият Исус е проповядвал, а именно, че всеки, който приеме християнската вяра, ще бъде приет като част от божиите избрани.

            Тази „заповед“ на Кубрат към синовете му – да приемат всеки, който приеме вярата и езика им и да го наричат „словен“ (сиреч, от рода на приелите божественото слово), е непозната на много българи, поради вредата, нанесена от атеисти – както учени, така и хора на изкуството, внушаващи, че всичко в света е плод единствено на човешките усилия, без божествена намеса.


            Чрез ШИФЪРА на Д-р Гайд всеки може да разчете „кода“, скрит в откритията му. Защото „Декодирането“ на Тракийското Писмо е „тайна“, която се разкрива различно на всеки – в неговия живот, чувства, спомени, родова памет, мотиви и нагласа за живота. Без прилагането на този ШИФЪР към историята и настоящето на нашия народ, тайната на успеха и благоденствието на народа ни, чрез познаването на богарската реч и нейните проявления в света от най-дълбока древност до днес ще останат само прашни съдове, изровени от археолози и варосани гробници на славата на тракийските владетели.


            Д-р Стефан Гайд дойде като пратеник на Светлината „кодирана“ в миналото на народа ни и чрез разчитането на свещената трако-богарската реч, на която сме наследници, даде своя принос в Пантеона на българските просветители, за да научат българите, че „са имали царство, власт и сила“ свише като наследници на един от най-просветените и напреднали народи в древността – траките.


            И тъй като това не можеше да бъде скривано повече след излизането на поредицата книги „Тракийското Писмо Декодирано”, всички атеистични и богоборчески усилия се насочиха в посока укриването на факта, че траките са били богоизбран народ и са били свещеници на християнския Бог хилядолетия преди идването на Исус Христос на земята – факт, който много историци признават поради документи и стенописи, изобразяващи тракийския Първосвещеник Орфей като Христос.


            Днес българите са постоянно „бомбардирани“ от уж нови разкрития за величието на народа ни, но без прилагането на ШИФЪРА на Д-р Гайд, което означава, че българите и днес не знаят за божествения корен на вярата, обредите и народознанието на предците си.

            Вместо това, всяка прилика на тракийската вяра с християнството е „удобно“ обявявана за „езическа“, а самото християнство – за религия, създадена върху основата на езически обреди. Врачки и учени се надпреварват да изтъкват красотата на тракийските занаяти или да посочват места с древни надписи и видите ли „духовното влияние“ на едно или други тракийско светилище с една единствена цел – да „заличат“ спомена за траките като първичните носители на божествения език, чрез който са дали на Европа и света всички чудеса на древните изкуство и наука.

            Нека припомним, че Д-р Стефан Гайд е първият както в българската, така и в световната наука, който успя да разчете оригиналните концепции в египетските йероглифи и да изнамери древните корени на съвременния български език и душевност на народа. Дългогодишните му изследвания разкриха, че Бохарският Диалект на коптите в Египет е тракийски диалект, пренесен от тракийските династи Хиксос в Египет и последствие станал официалния книжовен език на древната египетска държава.


            Учените-арабисти и учените-атеисти НЕ БЯХА СПОСОБНИ да разчетат „кода“, скрит в древните текстове, а именно, че вярата в Исус е с „български корени“, защото нито приеха, нито и днес познават ШИФЪРА на Д-р Гайд. Те не желаят да използват създадения от него Метод Гайд, затова и ще продължават да спорят дали Орфей и предците ни са предтечите на Исус Христос, въпреки че винаги се е знаело, че именно на територията на България са възникнали първите християнски общини и че българските владетели са били християни много преди официалната датировка на навлизането на „християнството“ в България.

            Затова „дойде“ Д-р Стефан Гайд и разкри своя ШИФЪР, за да знаят „неразумните ю-роди („ю-роде“ = „човек, отделил се от рода“, „човек встрани от рода си“, „не-роден човек“), че в Египет се е пишело с йероглифното (пиктографско) писмо на тракийските династи и че ние наистина сме най-древната цивилизация в света (както целия свят знае и твърди, а още през османското владичество Раковски открито е заявявал).

            Истината, че древните ни предци са били „християни“ по вяра и са дали на света не само писмеността, но и науката и религиозните концепции, приписвани на други цивилизации, са идеи, които станаха достъпни благодарение на ШИФЪРА на Д-р Стефан Гайд и те предстоят да бъдат приети от широката българска общественост – нещо, което нито се харесва на атеистите и родоотстъпниците („неразумните ю-роди“), нито някога ще се хареса.


            Неслучайно има една само на пръв поглед шеговита история за това как един учен се препирал с Бог, че не е нужно да вярва в него и да следва неговите заповеди, просто защото той също може да създаде човек. Тогава Бог поискал да му покаже как ще го направи. Ученият казал: „Ето така… Вземам малко пръст и…“ – „Почакай“, казал му Бог. „Тази пръст Аз съм я създал. Ти си направи своя пръст и от нея създай живот!“

            Подобно на „учения“ от тази история, мнозина безумни човеци днес не искат да признаят нито своите корени, нито Източника на своите таланти и открито „крадат“ Създателя си и дарбите, създадени от Него. Защото ако нещо работи, то е понеже в него има вдъхнат Божествен дух, без който нищо не може да работи и да се развива! И както има слънце и въздух за всички, така и всички могат да живеят и творят, независимо дали приемат Източника си или не, защото Творецът ги е дарил със Своята Божествена Милост и Светлина! Въпросът за нас като българи поотделно и като народ е кого следваме и къде е „разковничето“ на разума и знанието, които да ни просветлят и поведат към „светли бъднини“!


~:~:~   Тематични Раздели   ~:~:~

:: Апология на Християнството ::
:: Древните Траки ::
::
Личностно Развитие ::
::
Родолюбие ::
::
 Истински Истории ::
 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
::: Ако ни последвате в клуба Родова Памет на facebook.com/groups/rodovapamet/ и на страницата на Блога на Мерин на facebook.com/meriniblog/, ще можете да следите нашите анализи и коментари според разбирането ни за стойностните неща в животa ::: 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542559
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250