Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2019 07:13 - БНР - Цветан Гайдарски-Гайд за връзката между космическия и историческия Христос
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1686 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 16.01.2019 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

::: БНР програма „Хоризонт“ :::
http://bnr.bg/horizont/post/101062723/cvetan-gaidarski-gaid-za-vrazkata-mejdu-kosmicheskia-i-istoricheskia-hristos


~:~ Цветан Гайдарски-Гайд е  изследовател на Тракийската култура - традиции, ритуали, писменост  и музика. Основател на "Академия Орфика" и Арт формация "Орфика"

От 2006 год. „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и обреди, включително и по свети места на България. Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ има публика в цял свят, а части от филмовата продукция се използват за представянето на българското културно наследство от неправителствени организации, дипломатически мисии и културни институти.

На 21 декември във "Военниа клуб" се състоя спектакълът  "Тракийска мистерийна драма".  Това е и поводът в "Сценична треска " да гостува Цветан Гайдарски.

Тракийска Мистерийна Драма“ - интерактивен спектакъл - възстановка на древните тракийски тържества с автентична хореография и оригинална музика на арт-формация „Орфика”. ~:~

::: Зрителят и изпълнителите участват активно в това пиршество на духа - обяснява Цветан Гайдарски, а в интервюто става дума и за връзката между древните школи - на Траките,  Питагор, Орфей и Хермес с христианството, за  музиката на сферите - музика, която създава пространство, измерения, които са мост към различни реалности на несъзнавани светове, тя е целебна и естетическа, но не само като  красота, а красота, която възпитава, усъвършенства, трансформира, създава блаженство, която усъвършенства самите слушатели и изпълнители.

Участниците са  хора, които търсят друго качество на изкуството. Тракийската култура е мост към  вечните реалности...
Става дума  и за великия момент на зимното слънцестоене, което не е просто  езически празник, за невеществената светлина и връзката между космическия и историческия Христос. Христианството не е на 2000 години и ще бъде вечно...
Траките са слънцепоклонници, но не на вещественото слънце...
говорим за преходи и портали към други измерения, от които човечеството идва и иска да се върне...тайните на свещенния дух и  Христос - слънцето на душите. :::

https://academiaorphica.org/tsvetan-guide-vryzkata-mezhdu-kosmicheskiya-i-istoricheski-hristos/?fbclid=IwAR2fZqygmuRbE0lDUu-jDv0pBuYMhzndRB0cHGXN10nqXH5A4SZJ-LcGNt4



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542728
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250