Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2019 12:44 - Животът е голяма тайна
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3553 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.03.2019 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

~ Няма нищо случайно в света, защото Вселената е изградена от Слово – не просто информация за нещата, а Словеса, правещи едни неща видими, а други – невидими. И човек е Слово и ражда „себеподобни“ – Слова-думи, Слова-емоции, Слова-действия, Слова-мисли, Слова-намерения, Слова-отношения... Когато тези безбройни „Слова“ са от същото естество като Твореца-Източник, те изграждат човека по образ и подобие на източника, носят здраве, благоденствие, успех. Когато в тях има „примес“, който не е от Твореца-Източник, роденото е слабо, недъгаво и безсилно да достигне до положителна промяна и в личен план, и по отношение на околните.

И така, всеки човек има предназначение и зад всяко негово вдъхновение или емоция има причини в „света на Словата“. Има причина да имаш деца или да нямаш, да имаш семейство или да нямаш. Не е случайно дали си лекар, учител, или музикант – определено ти е да създадеш конкретно битие – и в това се изразява твоята свобода.

Но този процес е „съ-знанателен“ (съзнателен = със знание, просветен) – и в него има „о-по-знанаване“ (опознаване = търсене да правиш нещата със знание) на конкретни Слова – същности в света – брак, съпруг, съпруга, деца, работа, приятели, щастие, болести... От това какво „знание“ е достигнало до теб зависи „качеството“ на онова, което се ражда в теб, „качеството“ на Словото, което си ти. Това „качествено о-съ-знаване“ на живота е твоята способност да въздействаш за добро в живота – своя и на околните.

Какво правиш с времето си, какво четеш, какво говориш с другите, какво гледат очите, какво вижда душата ти, какво възнамеряваш да правиш, какво те радва, какво те натъжава... Има Слова, които чакат да бъдат „о-съ-знати“ от теб – същности зад времето и пространството на твоя живот, желанията, емоциите, и вдъхновенията ти.

Човек, който не търси „съ-знателно“ Словото зад всяко нещо в света, Словото, създало вселената и живота, Което и днес „наблюдава“ – такъв човек прилича на земеделец, на който е дадена „нива с жито“, но когато житото порастне, този земеделец малко по малко го изяжда без да посее отново – и неизменно стига до „време в пространството“, когато започва да умира от изтощение и глад, защото вече няма нищо, настигат го болести, умора, апатия, липса на желание за доброто...

„Животът“ е голяма тайна и тази тайна управлява всичко видимо и невидимо и може да доведе всеки, който пожелае, до „о-съ-знато“ разбиране на изначалните сакрални образи на битието – виждане на Словата, чрез които е създаден животът и чрез които живеем... виждане в буквалня смисъл на думата на „отпечатани“ (за някои „запечатани“ поради личния им избор) образи на сътворението... образци на картините от първо-битийното време на бог-ари-те (творците на божествените Слова).

::: Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

:::материали помогнали за настоящата тема - ИЗСЛЕДВАНИЯ "ФОНДАЦИЯ ГАЙД" :::
https://guidefoundation.org/izsledvaniya-statii-fondaciya-guide/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542620
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250