Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2020 12:30 - Лекар от Пирогов по темата за COVID-19
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.07.2020 19:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
"Предварително се извинявам за досадата, която ви причинявам с този текст, но като видя някой да говори за смъртта като за “съчки”, побеснявам! “Всички наопаки, той терсене!” - любим израз на баба ми. Бог да я прости! Значи - опак човек.
Напоследък се появи и опак вирус. А може би и двете? Докато една по-малка част от човечеството страда и умира от атипична(наопаки) пневмония, останалите здрави са терсене. Върви една “сянка” на болестта сред здравите и замъглява умовете. Едни я отричат, други са уплашени. Политиците реагираха разнопосочно - от прикриване до военно положение. Народите - от ужас до бунтове. За съжаление истината е проста. Проста като вирус - съвършения паразит. Толкова е оптимизиран, че не му трябва да е цялостен организъм извън нас. Има само най-необходимото: опаковка, зловреден код за самовъзпроизвеждане и ключ към нашето тяло. Останалото правим ние: Производство и Доставка. Сами се сещате за чия сметка.В това отношение SARS-CoV-2 е близък до съвършенството! Затова мисля, че не е биоинженерен. По-скоро имаше еволюционна и социална ниша. Ние си го търсехме...Ако беше безобиден - нямаше и да го знаем. Настинка. Хрема. И толкоз....Ако беше “особено” опасен - Тежко болни. Загинали. Ужасни гледки. Бързо ограничаване. В една, две области на света. Като брат’чеда MERS.Но той е “опак” и е и двете - безобиден и опасен! Той е То! Само помислете какво обърква в нашите отношения? Нещата, заради които живеем:Работа (в колектив),хубава компания, смях, песни, концерти, кина, театри. Ръкостискания. Притиснати един до друг. Целувки. Прегръдки. Любов. Секс.Това го разпространява!
ООоооо! Сърдим се. Викаме. Чао. Плюем - по премиери, генерали, п.м. и т.н. Не носим/сваляме маските, за да ни чуват ясно. Отделените от това огромни количества слюнки и аерозоли го разпространяват още по-добре! Колкото си по-наопаки, толкова на другите им става по-терсене. “Целувката на Юда” има и епидемично значение. В резултат за общата полулация: Интубират се/умират единици . Малко са болни - “Какво значи тук…” някакъв си задух(две седмици)? Останалите са усмихнати или гневни потенциални носители/заразяващи: Любвеобилни. Анти”маскъри”. Антиваксъри. Бунтари. Патриоти. Туристи. Емигранти.Анархисти. Неандерталци….
Процентите на заболели и починали на някои се виждат малко , но за самите тях и близките дали сапо-малко от
100%? Откога смъртта е само статистика? Дали някой иска да му се случи? Не? А тогава идва отговорността. На кого ще се сърдим ако се случи? Идва ми един израз от моето детство. Нашите строги и мъдри баби, дядовци, майки и бащи, които трябва най-много да пазим!Когато си нарушил забрана и трябва да изтърпиш наказание: “СЪРДИ СЕ НА СЕБЕ СИ!”

източник:
https://www.facebook.com/meriniblog/posts/3072440682844757



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 547895
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250