Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2020 19:09 - Протести 2020: Разделяй и владей
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1219 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 07.09.2020 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

image

До какво ще доведат протестите? Какви са новите перспективи в политически и обществен план?
Протестът като инструмент за граждански натиск или врата за политически издевателства, опити за преврат и Конституционно изнасилване? Днес протестите все повече се радикализират и лесно преминават в агресия, цинизъм и злоба. Какъв резултат може да се очаква от така проведени митинги, на които Отровното трио на Хаджигенов, Минеков и Бабикян, а и президентът Румен Радев, подстрекават към проява на насилие?

Когато липсва диалог, един протест от политически инструмент на гражданското общество може да се превърне в излишно насилие и узурпация на гласа на гражданите. Затова основополагащо правило в парламентарната демокрация е, че никой, било то група хора или лице на висша държавна длъжност, не може да си присвоява упражняването на националния суверенитет (чл. 1, ал. 3 от КРБ). Демокрация без диалог не е демокрация. А търсенето на мирно решение чрез диалог е основният инструмент в едно демократично общество.

В разгара на политическата криза лесно се вижда липсата на истинско гражданско общество и замяната му с фалшификат. Това е една възможност за българския гражданин да разбере както своята роля, така и процесите в една демократична система. Ще се обедини ли българския народ в градеж, а не в разруха? Каква ще е следпротестната действителност?

Фондация Гайд с дискусия и анализ на тема “След края на протестите - победители и губещи”. Отворете статията, за да гледайте целия клип в края.

#БогариМедия #ФондацияГайд #протести
Следете в социалните мрежи:
➡️ INSTAGRAM:
https://www.instagram.com/bogarimedia
➡️ FACEBOOK:
https://www.facebook.com/bogari.bg/
➡️ TWITTER:
https://twitter.com/BogariMedia







Гласувай:
2


Вълнообразно


1. apostapostoloff - В България НЯМА никаква политическа криза.
07.09.2020 21:48
0,1 % от избирателите тероризират цяла България. Накратко, буря в чаша вода.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542712
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250