Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03 14:18 - Кабинетът тайно бракува неизползвани оръжия от резерва на армията ни и те се изнасят за Киев. Това е чисто престъпление към националната ни сигурност (+видео)
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 373 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 29.03 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бракуват се напълно годни, почти нови тежки оръжия от български военни бази и се изнасят през трети страни за Украйна

Става въпрос актуално за около 180–200 единици тежка военна техника – самоходни гаубици 2С1 „Гвоздика“ и бронирани машини, бяха изпратени с влакове от гара „Курилово“ в Нови Искър през март за Украйна. 

На първия влак бяха натоварени по около 10 – 15 броя БРДМ-2 (1966, резерв), 2С1 Гвоздика, МТ-ЛБ (1964, резерв) и БТР-60ПБ (1960, резерв на МВР). Вторият влак беше натоварен изцяло само с БТР-60ПБ, а за третия се докараха БРДМ-2, БТР-50ПУ (1957, резерв), БТР-60ПБ. На някои машини личеше още консервационната хартия, което означава, че те след доставката си никога не са били ползвани зачислени в дълбок резерв и с въобще никога неконсумиран ресурс.


„Става дума за мирновременните и военновременните запаси. Става дума за запасите и резерва. Това е не само личен състав, хората, които могат да бъдат мобилизирани, но и техниката, боеприпасите и оборудването, което могат да бъдат използвани по време на война. В случая с този запас по закон може да се разпореждат Народното събрание, върховният главнокомандващ – президентът, Министерски съвет и Министерство на отбраната”, каза още Ивелин Първанов от „Възраждане”.

„При създалата се политическа ситуация през последните седмици, в тази мътна вода, която се появи, някои хора решиха да ловят риба. Определени кръгове, включвам и министър-председателят и министърът на отбраната, явно искат да засвидетелстват своето коленопреклонно отношение към нашите западни партньори и съюзници, които не ни третират като равноправна страна, и се опитват да направят нещо зад гърба на Народното събрание“, каза депутатът.

През последните месеци от отделни бази и от отделни военнослужещи получихме информация, че целенасочено се бракува и съкращава запасът от технически средства, с който разполагат нашите въоръжени сили. Т.е. една голяма част от тях, класифицирайки се като негодни, се отправят към трети страни, които снабдяват косвено Украйна. Тези средства се отклоняват и биват изнасяни от нашите бази”, добави Първанов.

„Неприятното в случая е, че тази карма лека-полека се връща към българския народ. Вчера излезе информация в медиите, че въоръжените сили на Украйна от десния бряг на Днепър са обстрелвали български селища, които се намират на левия бряг, около административния център Альошки на контролираната от Русия Херсонска област. Не можем да кажем какви са загубите, но становището на партия „Възраждане” е, че България трябва да е боеспособна и готова по всяко време“, коментира депутатът.

Трябва да сме готови да посрещнем сами предизвикателствата на съвремието. Затова са ни необходими по-големи запаси от всякакви технически припаси, да мотивираме личния състав – а виждате, че цялото ни общество е обзето от апатия. За да съществува България, за да ни има като държава и като нация, на първо място трябва да се грижим за нашата имунна система – въоръжените сили. Не можем да ги съкращаваме по какъвто и да е благовиден повод, официално наричан съюзнически ангажименти. Ние ангажименти към Украйна нямаме”, коментира Първанов.

По време на соца армията ни беше наистина силна за разлика от днес. Тогава, когато бяхме член на Варшавския договор, ЦРУ постави следната оценка за българската войска: „Тя е №1 на Балканите, половината от армиите в Европа не могат да ѝ се опрат и ако тръгнат да воюват срещу нея, ще загубят“. Това не го твърдя аз, а ЦРУ, което рядко бърка в оценките и прогнозите. Сега в момента на Балканите по мощ на Въоръжените сили България е на предпоследно място, след нас е само Северна Македония. Тази година специализираният военен сайт Global Firepower, базиран в САЩ, постави Българската армия на 67-о място в света от общо 145 държави.




Гласувай:
5



1. dobrodan - Та това е прекрасно!
29.03 15:34
Кое не ти харесва?
цитирай
2. iw69 - Че
29.03 17:13
кое да ми харесва Добродане, че оставаме все по–разоръжени ли?
Че харизват неизползвани бойни машини за без пари ли?
А утре, не дай си боже ако стане война, че няма да има с какво да се защитаваме ли да харесвам?

И кой ще ни въстанови тези бойни машини, американците ли, които не могат едни 8 кирливи самолета, от старо поколение да достават вече над 5 год.?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4903135
Постинги: 2553
Коментари: 6436
Гласове: 16789
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930